top of page
  • Rafi Sirkis

כדורי שוקולד מישלן של אסף גרניט

עודכן: 5 בנוב׳ 2018

הספר ילדים מבשלים יצא לאור בשנת 1975. כן זה הספר הצהוב עם שלושה ילדים מבשלים על השער. הספר הזה היה פורץ דרך. הוא היה הראשון והיחיד, ומלבדו לא היה שום ספר בישול לילדים. בזכות ילדים מבשלים נכנסו הילדים למטבח (כי אימא הרשתה להם) ושם הם נדלקו מהאפשרויות, מהיצירתיות ומהטעמים שהמטבח מאפשר.


לא מעט מהשפים החשובים, הפעילים בימים אלה מספרים כי עשו את ראשית צעדיהם בזכות הספר. למשל השף אסף גרניט שהקים את מסעדת "מחנהיודה" בירושלים ועוד שתי מסעדות בצמרת המסעדנות בלונדון ובפאריז, ואשר יש לו בישראל תוכניות טלוויזיה פופולאריות, אמר בתכניתו "משחקי השף-קונדיטור" שהוא עשה את ראשית דרכו במטבח בהיותו ילד כשהכין כדורי שוקולד מספר הבישול לילדים של רות סירקיס.

להלן תראו קטע מהתוכנית "משחקי השף-קונדיטור" בו ארבעת השפים מתחרים על מתכון מנצח שיהיה עשוי מביסקוויטים פתי-בר. הצוות של אסף גרניט עבד לפי המתכון של כדורי השוקולד המקוריים בספר "ילדים מבשלים" והפך אותו לכדורי "גורמה" או "כדורי מישלן" שניתן להגישם במסעדה עם כוכבי מישלן. ואמנם הכדורים הכילו גנאש שוקולד לבן וגנאש שוקולד שחור, דובדבני אמרנה, מרנג, וקישוטי זהב וכסף.

כמחווה למתכון ששימש השראה לאסף גרניט הכדורים הוגשו על העמוד הצבעוני מתוך הספר ילדים מבשלים, שעליו מופיע המתכון המקורי. בתחרות זו – אסף גרניט ניצח בגדול וכדורי השוקולד זכו במקום ראשון.


כל הזכויות על הסרטון שייכות לרשת 13 ול-EndemolShine Israel


מתכון לכדורי שוקולד מישלן

המתכון של השף אסף גרניט לכדורי שוקולד מישלן. המנה זכתה במספר הצלחות הגדול ביותר ובתואר "המנה המצטיינת" במשימת הפתי בר (מתוך משחקי השף קונדיטור, עונה 1, פרק 9) ששודר ביום ראשון, 28.10.


מצרכים:

כדורי שוקולד

100 גר' חמאה

200 גר' שוקולד

כוס מים

3 כפות שוקולית

3 ביצים מופרדות

רבע כוס סוכר (50 גר')

גנאש תפוז

200 גר' שוקולד לבן

50 גר' שמנת מתוקה

50 גר' חמאה

גרידה מתפוז אחד

גנאש בייליס

200 גר' שוקולד חלב

100 גר' שמנת מתוקה

50 גר' חמאה

שתי כפות בייליס

מילויים: דובדבן אמרנה, פטל אדום, גנאש תפוז, גנאש בייליס


אופן הכנה:

כדורי שוקולד

1. בסיר קטן ממיסים חמאה, שוקולד, מים ושוקולית ומערבבים עד שנהיית עיסה אחידה.

2. מצננים מעט ומוסיפים את החלמונים לאט.

3. מקציפים את שלושת החלבונים עם הרבע כוס סוכר לקציפה יציבה ומקפלים לתוך התערובת השוקולדית שהצטננה.

4. מעבירים את הכל למיקסר עם וו גיטרה.

5. טוחנים חבילה של פתי בר ומוסיפים לתערובת, מערבבים עד שנהיית תערובת אחידה.

6. ממלאים את הכדורים במילוי פטל אדום / דובדבן אמרנה / גנאש תפוז / גנאש אייריש קרים.

גנאש תפוז / גנאש בייליס

1. ממיסים את השוקולד והשמנת במיקרו עד להמסה מלאה.

2. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה.

3. מוסיפים את הגרידה ומערבבים.

4. מעבירים לצינון למשך 10 דק' במקפיא.

5. לאחר הצינון מעבירים את המסה לשק זילוף ומזלפים תלוליות ומכניסים להקפאה מלאה.


הרכבת המנה:

1. יוצרים ממסת כדורי השוקולד גומה וממלאים כל אחד במילוי הרצוי.

2. סוגרים לכדור ומכניסים לקירור לכמה דקות (כדאי לצפות בגנאש או לגלגל ישר בציפוי יבש כמו קוקוס, אגוזים וכו').

3. ממיסים בנפרד 200 גרם שוקולד מריר עם שתי כפות שמן.

4. מצפים את הכדורים בשוקולד המומס ומכניסים לקירור.

bottom of page