• מגזין רות סירקיס

תחרות בישול בינלאומית – חיפה וברלין

עודכן ב: נוב 12

בתאריך 3 בנובמבר 2021 התקיימו במקביל שתי תחרויות בישול בין קבוצות של תלמידי בתי ספר לבישול בישראל ובגרמניה. רות סירקיס השתתפה כשופטת בתחרות שהתקיימה בחיפה.


צילומים: רפי סירקיס

מבין קבוצות תלמידים מחמישה בתי ספר לבישול עלו לגמר שלוש קבוצות, והדירוג הסופי היה:

· מקום ראשון – דן גורמה תל אביב

· מקום שני – רימונים טבריה

· מקום שלישי – עמל נצרת


הרקע לתחרות

במסגרת הקשרים הבילטרליים בין ישראל לגרמניה בתחום ההכשרה המקצועית, שנחתמו בשנת 1969 בין קנצלר גרמניה דאז מר וילי ברנדט, ושר העבודה והרווחה דאז, השר יוסף אלמוגי, התקיימו במשך השנים עשרות פעולות לקידום ההכשרה המקצועית. יחסי הגומלין בין המדינות כללו: חילופי משלחות נוער ומבוגרים בין בתי הספר בישראל וגרמניה, החלפת ידע והכשרה מקצועית בתחומים שונים ומגוונים, פרוייקטים, סמינרים ותחרויות בנושאים נבחרים ועוד.


על מנת לא לקטוע את רצף הפעילות בגלל מגבלת הקורונה, הוחלט לקיים השנה, בתאריך 3.11.2021 , שתי תחרויות גמר לשפים צעירים, תלמידי בתי ספר תיכון מקצועיים, בישראל ובגרמניה. הקשר בין שתי התחרויות היה באמצעות זום, כאשר אפשר היה לראות על מסכי טלוויזיה גדולים, את הנעשה בחיפה ובברלין.


חבר השופטים

חבר השופטים בישראל כלל רק שתי נשים – רות סירקיס וד"ר סוזנה ואזום -ריינר, שגרירת גרמניה בישראל. שאר השופטים היו גברים, וכללו בין היתר את השף רן שמואלי שהיה יו"ר צוות השיפוט, השף מושיק רוט, השף גולן ישראלי מאכדיה הרצליה, השף רפיק ג'ברין מהילטון תל אביב, השף גאי רודובסקי מרשת פתאל, נציגים ממשרד העבודה ועוד.


תהליך השיפוט

תלמידי בתי הספר הכינו והגישו לשופטים שלוש מנות – ראשונה עיקרית וקינוח. הם התכוננו ותירגלו את הכנת המנות האלה חודשים רבים לפני התחרות. ואמנם כל אחת מהמנות הייתה מושקעת ביותר. הן בטכניקות ההכנה והן בצילחות. הניקוד ניתן גם לפי המראה וגם לפי הטעם. לכל אחד מהשופטים היה דף שיפוט עליו הוא ציין את הנקודות של כל מנה.


המנות הזוכות - מקום ראשון

המנות הוכנו ונערכו על צלחות ההגשה בסגנון המנות המופיעות בתחרויות הבישול בטלוויזיה. הן גם קיבלו שמות יצירתיים כמו סשימי אלמוגים, מולרד בקן ולקינוח -אגס שיכור, שהגישה הקבוצה של דן גורמה מתל אביב, שזכתה במקום הראשון.


המנות הזוכות - מקום שני

תלמידי מכללת 'רימונים' מטבריה, שזכו במקום השני הגישו טטאקי טונה אדומה, פילה בקר, צלע טלה וחזה אווז ולקינוח: שירת האגס.


המנות הזוכות - מקום שלישי

תלמידי בית הספר 'עמל' מנצרת שזכו במקום השלישי הגישו קובה נאייה מדגים, צלעות כבש ולקינוח: בקלאווה.


טקס הסיום

לאחר השיפוט נערך באודיטוריום של בית הספר טקס הסיום וחלוקת הפרסים. בין המברכים היו שרת הכלכלה אורנה ברביבאי, שגרירת גרמניה ד"ר סוזנה ואזום-ריינר, וגם גב' עינת קליש-רותם, ראשת העיר חיפה. כל קבוצה קיבלה גביע מתאים וכל משתתף בקבוצה קיבל מדליה מתאימה ותעודת השתתפות בתחרות.


חשיפה בתקשורת

הגיעו לאתר התחרות צוותים של ערוצי תקשורת שונים וצילמו את התלמידים, המנות והשופטים. אבל בסופו של דבר רק תוכנית החדשות בערבית של כאן העלתה כתבה באותו היום, שהתרכזה בביצועי המשלחת מנצרת.

את הכתבה הזו אפשר לראות באמצעות הלינק:

https://www.youtube.com/watch?v=NJ-5eUuryFo


לאחר שבוע קיבלה התחרות כיסוי בטלוויזיה בעברית. היא הייתה הפריט האחרון בחדשות הערב הראשיות של ערוץ 12.

את הכתבה הזו אפשר לראות באמצעות הלינק:

https://www.tinyurl.com/xfjfjvu