• Rafi Sirkis

עם חברים כאלה... סרטו המצוין של דניאל כהן

הסיום המתבקש לשם של הקומדיה "עם חברים כאלה" הוא - "לא צריך שונאים"... ואכן שם הקומדיה מתאר את מה שקורה בין ארבעה חברים ותיקים: לאה, מארק, קארין ופרנסיס אשר רגילים לבלות בצוותא. ההרמוניה בחבורה נסדקת כשאחת החברות, לאה, הדיסקרטית שבהם, כותבת רומן שהופך לרב מכר. במקום לשמוח בשמחתה, צצים על פני השטח קנאות וחשבונות מהעבר וחושפים את הפן האנושי והשברירי של הרקמה האנושית.

הסרט מבוסס על מחזה מאת דניאל כהן בשם "האי הצף". זהו שמו של קינוח קלאסי צרפתי הממלא תפקיד חשוב בסיפור, מתחילתו ועד סופו.


הסרט נפתח כשהחבורה יושבת סביב שולחן במסעדה. בסיום הארוחה מנסה לאה, גיבורת הסרט, להזמין את הקינוח "האי הצף". מה שמתרחש בין הסועדים לבין המלצר סביב הזמנת הקינוח הזה, וסביב הזמנת קינוח צרפתי קלאסי אחר – "טארט טאטן" הוא מצחיק עד דמעות.


"האי הצף" מופיע גם בסוף הסרט, הפעם עם הוראות הגשה.


ובין לבין מתפתחת הקריירה של לאה כסופרת מצליחה, כאשר שאר חברי החבורה פועלים במגוון התנהגויות של חוסר פירגון.


זה סרט סימפטי שיוצאים ממנו בהרגשה טובה. כל צופה מזהה בדמויות הסרט מכרים ובני משפחה שלפעמים מתנהגים בדיוק כמו אחד מחברי החבורה.


תסריט ובימוי:

דניאל כהן Daniel Cohen

שותף לכתיבה:

אוליבייה דאזא

צילום:

סטפן מסיס

מוסיקה:

מיכאל תורג'מן ומקסים דספרה


שחקנים

מרק : ונסן קסל Vincent Cassel

לאה: ברניס בג'ו Bernice Bejo

קרין: פלורנס פורסטי Florence Forest

פרנסיס: פרנסואה דמיאנס Francois Damiens

פול, מנהל החנות: דניאל כהן


צרפת 2020, 100 דקות

צרפתית, תרגום לעברית

הפצה בישראל קולנוע חדש

החל מ 24 למרץ בסינמטק תל אביב וברחבי הארץ


לינק לקדימון:

https://www.youtube.com/watch?v=AHxzR_4vouY

מידע למתענינים בקולינריה

הקינוח "האי הצף"

הצילום והציורים מתוך "ספר הקינוחים" הצרפתי של פיי לוי.

הגרסה ההונגרית נמצאת בספר "פפריקה" מאת טומי לפיד ורות סירקיס


הקינוח הזה נקרא בצרפתית Île flottante וגם "ביצי שלג" œufs à la neige.

ההונגרים קוראים לו "חלב ציפורים" Madartej .

הקינוח מורכב מכדורי קצף חלבונים מבושלים בחלב מתובל בסוכר ווניל.

את הכדורים המבושלים מגישים על קרם אנגליז.

הקישוט הסופי בסרט הוא קרמל.

בגרסאות אחרות מקשטים את כדורי הקצף בפירורי או שבבי שוקולד.



הקינוח טארט טאטן



הצילום מתוך הספר "אפייה מעולה" בעריכת רות סירקיס



בעוגה הזו מלית התפוחים נמצאת בתחתית התבנית. היא מכוסה ביריעת בצק, וכך היא נאפית.


לאחר האפייה הופכים את העוגה על צלחת ההגשה, ואז רואים את התפוחים המקורמלים .


העוגה נקראת על שם האחיות טאטן שהגישו אותה לראשונה במסעדה שלהן בצרפת בשנת 1889.