• Rafi Sirkis

ארוחת בוקר משובחת במלון דן תל אביב

מלון דן תל אביב החל להגיש ארוחות בוקר מיוחדות במסעדת CAFÉ 99 הצופה אל הים. המסעדה תהיה מעתה פתוחה גם לקהל הרחב ולא רק לאורחי המלון.


צילום: אורי אקרמן

בביקורנו במסעדה נהנינו מארוחת בוקר מפנקת ונדיבה מאוד, במקום מרווח ואלגנטי, עם מראה פנורמי לחוף הים-התל אביבי. במסעדה שולחנות עץ גדולים וכבדים בעוד התקרה והרצפה מכוסים אריחים בצבע בז'. השולחנות ערוכים עם כלי חרסינה יפים ועם מפיות בד גדולות, מקופלות וסכו"ם נוח.

צילום: אסף אמברם

על התפריט של ארוחת הבוקר אחראי השף הוותיק עובד אלפיה. הוא יצר ארוחת בוקר המורכבת ממטבח אקלקטי עם נגיעות ישראליות, תוך שימוש בחומרי גלם טריים ואיכותיים ממשקים מקומיים. הוא תכנן ארוחת בוקר המורכבת משלושה חלקים:

· מנות לבחירה חופשית

· מנות המוגשות למרכז השולחן

· מנות עיקריות המוגשות לכל סועד

בצורה כזאת יש שילוב מוצלח של הקונספט של מזנון עשיר שממנו אפשר לקחת לשולחן מאפי בוקר, גבינות ומיטבלים בתחילת הארוחה, ולשוב אליו בסוף הארוחה למבחר של מאפים מתוקים. ובין לבין – מגישים המלצרים מנות מעניינות למרכז השולחן. ולבסוף מקבל כל סועד מנה עיקרית לפי בחירתו.




מזנון מנות לבחירה חופשית

בכניסה למסעדה יש בר גדול המחולק לכמה אזורים. בחלק הנקרא בולנג'רי - פטיסרי יש מאפי בוקר טריים, מעוררי התיאבון. סלסלות של פרוסות של מיני לחמים שונים. מבחר של עוגות, שכולל גם עוגת גבינה ללא סוכר, ועוד.

מבחר מאפי בוקר כל צילומי האוכל: רפי סירקיס

אזור אחר על הבר מוקדש למבחר גבינות בוטיק משובחות: גאודה, מנצ'נגו קממבר וגבינת עיזים מיושנת.


ויש אזור עם מבחר סלטים כמו חציל על האש וטחינה, סחוג ירוק וצזיקי יווני, מיטבלים, חמוצים, וזיתים.


כל הטוב הזה המונח על הבר ומיועד לבחירה חופשית על ידי הסועדים. הם מוזמנים לקחת ממנו לשולחן שלהם במהלך הארוחה.


מנות המוגשות למרכז השולחן


השלב הבא בארוחת הבוקר כולל מנות המובאות על ידי המלצרים למרכז השולחן. וזה כולל פלטה של סלט קיסר עם גילופי פרמזן ורצועת אנשובי, צלחת פרוסות סלמון בכבישה מקומית ברוטב רמולד, קערת סלט שוק טעים עשוי מעגבניות, מלפפונים, צנוניות ועשבי תיבול, וגם פלטה עם לביבות ירק מהמטבח העירקי הנקראות "ערוק" או "עיג'ה".



מנות עיקריות המוגשות לכל סועד

לאחר שנהנים מהפתיחה העשירה והמגוונת הזו צריך כל סועד להזמין, מתפריט המנות העיקריות, מנה עיקרית שתוגש רק לו.

אנחנו הזמנו "ביצים בנוסח בנדיקט" – ביצים עלומות, עם סלמון, רוטב הולנדז ומאפינס.

וכן

"קרוק גרוייר עם ביצה עלומה ורוטב בשמל עם פטריות".

שתי המנות הגיעו לשולחן על צלחות לוהטות. הביצים העלומות היו עשויות כהלכה וכל אחד מהרטבים היה "בדיוק לפי הספר".


להלן עוד מנות עיקריות שאפשר לבחור מהתפריט של CAFÉ 99:

· ביצה עלומה, אבוקדו, עגבנייה על האש, זיתים מיובשים, כוסברה, פלפל חריף ולחם אברהם.

· אומלט / אומלט חלבונים / ביצי עין מטוגנות – תוספת ירקות, פטריות וגבינת גאודה.

· ארטישוק ירושלמי, ביצה עלומה, גבינת ברי ורוטב הולנדז.

· מסבחה עדשים, כרובית צרובה, כוסברה וביצה קשה.

· ברד פודינג, קרם שנטילי ופירות אדומים.

· מוזלי, פירות העונה, גרנולה, יוגורט ודבש.


משקאות

המיץ שהוגש בתחילת הארוחה היה מיץ טרי טרי שנסחט ממש לפני שהוגש. התה שהוגש בסוף הארוחה, הגיע בקומקומון זכוכית פרטי, לפי כל כללי הטקס. והקפה גם הוא היה משובח .

בתשלום נוסף ניתן להזמין יין וקוקטיילים של בוקר.




מנות מיוחדות

על הבר היו שני מגשים עם קרואסונים צבעוניים ומסקרנים.

הקרואסונים הירוקים היו מצופים בקרם נוקשה בטעם פיסטוק, והיו ממולאים בקרם פיסטוק.

הקרואסונים האדומים היו מצופים בקרם נוקשה בטעם תות, והיו ממולאים בקרם תות.


השירות היה לעילא ולעילא, קשוב, יעיל, מנומס, ובעיקר מקצועי מאוד. הכול אומר איכות ופינוק.

ולסיכום -- ארוחת בוקר מצוינת!


כתובת

מלון דן תל אביב

רחוב הירקון 99

תל אביב


שעות פתיחה

המסעדה פתוחה לקהל הרחב בימים א'-ה', בין השעות: 08:00-11:00 בבוקר,


מחיר הארוחה

120 ₪ למבוגר


הזמנות

בטלפון: 03-5202492

או

דרך Tabit בלינק:https://tbit.be/LR6Y5