מלון דן תל אביב משיק תפריט ארוחת בוקר חדש של מסעדת CAFÉ 99 שתהיה פתוחה לקהל הרחב.
את התפריט לארוחת הבוקר יצר השף בוריס פאוקמן שהחליף בתפקיד את עובד אלפיה שהיה שף המלון במשך 25 שנים ועבר לתפקיד סגן ראש אגף מזון ומשקאות, וממונה על תחום הקולינריה ברשת מלונות דן.
במסגרת תפקידו, פאוקמן יוביל את כל המערך הקולינרי של מלון דן תל אביב, הכולל תפעול מספר מטבחים, חדר אוכל, בר בלובי המלון, טרקלין עסקים וכמובן מסעדת השף של המלון "קפה 99".
פאוקמן (בן 48) בעל ניסיון עשיר בתחום הקולינריה בענף המלונאות ובכלל. ב-11 השנים האחרונות כיהן כשף הראשי של מלון בראשית ובמקביל כשף מועדון הכדורגל חיפה. קודם לכן פאוקמן ליווה את פתיחת מלון קדמא והקים שם את כל המערך הקולינרי של המלון.
בכניסה למסעדת CAFÉ 99 עומד בר בולנז'רי ופטיסרי. הוא כולל שתי עוגות גבינה אפויות - האחת עוגת גבינה בסקית עם ציפוי עליון מושחם והשנייה עוגת גבינה עם ציפוי שמנת לבן. קרואסונים משלושה סוגים: קלאסיים, וורודים וירוקים. ובנוסף מבחר מיני מאפה מבצק עלים ובצק פריך.
הסועדים יכולים לקחת כרצונם מן המבחר שעל הבר לשולחנם.
בתחילת הארוחה מגיעה לשולחן סלסלה עם מבחר לחמים ולצידה צלוחיות של חמאה, זיתים שחורים וירוקים, קונפיטורה ביתית טעימה, רוטב אדום חריף וצלוחית של פיסות חציל.
יש בתפריט מבחר של שתייה קרה, מיצים טריים, ושתייה חמה הכלולים במחיר הארוחה.
ואפשר גם להזמין מבחר יינות, קאווה וקוקטיילים המוצעים בתשלום נוסף של 25 ש"ח .
הארוחה מתחילה כשהמלצרים מגישים לשולחן מגוון מנות פתיחה משותפות. המנות מוגשות למרכז השולחן לחלוקה בין הסועדים. הן כוללות:
סלט ירוק
חסה לליק, אנדיב, פילה הדרים, שקדים מקורמלים, קוביות אבטיח קטנות ורוטב ויניגרט טעים.
סלט חצילים
חציל פחמים, טחינה יוגורט, גבינת עיזים ושמן עירית, בקערה עמוקה.
סלט עגבניות
עגבניות שרי תמר, מונחות על קרם בזיליקום ועליהן קרעי גבינת מוצרלה, עיגולי בצל סגול, צנוברים קלויים, אורגנו ושמן ארומטי.
אנשובי אורטיז
ארבע רצועות אנשובי משובח, שמן זית, וזרעי עגבנייה.
זוקיני בגריל
חצי זוקיני חתוך לאורך וצלוי היטב בגריל. לצידו מוגשים ג'יבנה, קרם פרש, שמן זית סורי ופרוסת לימון.
מנות עיקריות
מהתפריט הניתן לסועדים אפשר לבחור מנה עיקרית שתגיע מהמטבח.
המבחר כולל:
· אג'ס בנדיקט – ביצה עלומה, סלמון סוויד, תרד טורקי, שמנת, לחם בריוש.
· מקושקשת – מקושקשת רכה כמו ענן, קרם פרש, עירית ,לחם מחמצת.
· קרוק מיסייה – 3 סוגי גבינות קשות, בשאמל פטריות, כמהין, לחם קסטן.
· חסה ליטל ג'ם – חסה ליטל ג'ם צלויה בגרמולטה של עשבים, איולי פרמזן, קרוטוני בריוש.
אנחנו הזמנו שתי מנות עיקריות.
האחת הייתה הגרסה של השף פאוקמן למנה אג'ס בנדיקט. במנה הקלאסית משתמשים במטבח הכשר בסלמון מעושן במקום פרוסת בשר מתובל המוגשת בחו"ל. השף בחר להשתמש בקרעי דג סלמון שבושל במכשיר סו-ויד על פרוסת לחם ברויש קלוי. במנה הקלאסית יוצקים על הביצה העלומה רוטב הולנדז. השף בחר להשתמש ברוטב שמנת.
בזכות השינויים האלה התקבלה מנת אג'ס בנדיקט חדשה, מענינת וטעימה .
המנה העיקרית השנייה שהזמנו הייתה קרוק מסייה. הגירסה הקלאסית של המאכל הזה היא בעצם טוסט של נקניק וגבינה אמנטל או גרויר.
השף פאוקמן בחר להציע פרוסה אחת של לחם קסטן, שעליה הוא הניח תערובת של 3 סוגי גבינות קשות. את הפרוסה הוא השחים בגריל. על הפרוסה המוכנה הוא יצק רוטב בשאמל פטריות, מחוזק בשמן כמהין.
התקבלה מנה טעימה ביותר.
ארוחת הבוקר החדשה של מסעדת CAFÉ 99 במלון דן תל אביב פתוחה לקהל הרחב בימים א'-ו', בין השעות: 08:00-11:30 בבוקר.
מחיר הארוחה הינו 140 ₪ למבוגר.
הזמנות בטלפון: 03-5202492 או דרך Tabit בלינק: https://tbit.be/LR6Y5
בנוסף, קפה 99 CAFÉ משיק ערבי קונספט מיוחדים המציעים מוסיקה טובה, אוכל איכותי וקוקטיילים משובחים. ערבי הקונספט ייערכו בימי שלישי בין השעות: 20:00-23:00
במהלך הערב יוצעו קוקטיילים מעניינים שיוכנו על ידי הברמנים מבית האימפריאל, ויוגשו מנות מהתפריט החדש של השף בוריס פאוקמן.
כל זה לצד מוזיקה של די ג'י מבית המוזיקה של פאנקי פיש.
הזמנות בטלפון: 03-5202492 או דרך Tabit בלינק: https://tbit.be/LR6Y5
Komentar