top of page
  • Rafi Sirkis

חיים נלו – המסעדה הרומנית הגדולה האחרונה

אין בארץ הרבה מסעדות שכבר קיימות מעל 60 שנה. המסעדה של חיים נלו על רחוב אילת, שפעם נקרא "דרך יפו תל אביב", התחילה בשנת 1960 בתור קיוסק שהמציא חידוש מרעיש: סטייק לבן בפיתה.

היו סביבו , בעיקר ביפו, עוד מספר דוכנים שהתמחו בגריל רומני. את מנת הדגל הרומנית מיטיטאיי הם הגישו עם הרבה שום, והיא שונה לחלוטין מכל מנות הקבב הערביות. אנחנו החלטנו להיזכר במנות הדגל של המטבח הרומני ולמדנו את התפריט של המסעדה עוד לפני שהגענו ובחרנו מבחר מנות.


את המנות הקלאסיות:

  • איקרא,

  • ממרח שעועית לבנה - פלקויטה,

  • כבד קצוץ

  • סלט חצילים רומני

  • סלט חצילים על האש

בחרנו לקבל בתור פלטה סלטים (80 ₪).


כדי להשלים את החוויה הזמנו שלוש יחידות של לחם טוסט לבן ואוורירי (8 ₪) שהגיעו כמובן עם צלוחית ממרח שום.


על פלטת הסלטים הוספנו

רגל קרושה שהוגשה עם חזרת ולימון.

בתמונה גם רואים את פרוסות הטוסט.





ממדור המרקים הזמנו מרק צ'ורבה רומני חמצמץ עם כדורי בשר בקר (42 ₪ ) , שפעמים רבות מהווה את המנה העיקרית בארוחה רומנית. וגם את מרק השעועית הרומני הכפרי (38 ₪) .




ממדור המנות העיקריות הזמנו סרמלה – כרוב ממולא בשר ואורז, בטעם חמצמץ שהוגש עם ממליגה.


המנה העיקרית השנייה הייתה כמובן מיטיטיי – הקבב הרומני, הפריך מבחוץ ועסיסי מבפנים. הוא הוגש עם פירה תפוחי אדמה מקושט ברצועות בצל מטוגן לפריכות.



את הארוחה ליוו צלחת של כרוב ומלפפונים כבושים בסגנון רומני

וצלחת בצל טרי קצוץ עם בצל מטוגן.

והייתה גם אספקה שוטפת של ממרח שום מצוין.





לקינוח בחרנו, איך לא, את הפאפאנאש הקינוח הרומני הקלאסי. זוהי סופגניית גבינה מטוגנת המוגשת עם רוטב שמנת וקונפיטורה של פירות יער. ומעל הכל, כקישוט, מוגש עוד כדור בצק מטוגן היטב. את המנה הזו מכינים במיוחד, וצריך להמתין כ-10 דקות כדי לקבל אותה.



כתובת: רחוב אילת 11 תל אביב -יפו

טלפון: 03-510-1919

שעות פתיחה: שני-שבת: 11:30-עד- 23:30

bottom of page