top of page

השקת יין חדש של יקבי ברקן בארוחת ערב מהודרת במסעדת דלאל.

  • Rafi Sirkis
  • 12 במרץ 2023
  • זמן קריאה 3 דקות

יקבי ברקן השיקו יין חדש קברנה סוביניון, 'PLATINUM', בציר 2020.

ree

היין הופק במהדורה מיוחדת של חביות מצטיינות ויוצאות דופן. ההשקה נעשתה בארוחת ערב מהודרת שהתקיימה במסעדת דלאל בשכונת נווה צדק בתל אביב.


ree


מסעדת דלאל שוכנת במבנה אותנטי עתיק ויפהפה בלב מתחם דלאל שבנווה צדק. המסעדה מרווחת ומהודרת. לאחר שהיין החדש הוצג על ידי המומחים והייננים של ברקן הוגשה ארוחת ערב שהותאמה ליין החדש. להלן כל הפרטים על הארוחה.


ארוחת ההשקה


מנות ראשונות שהוגשו למרכז השולחן

ree
צילומי האוכל: רפי סירקיס

פרוסות גדולות של לחם מחמצת

שהוכן בקונדיטוריית דלאל. הלחם הוגש עם ניתחי חמאה צרפתית טריים, עטופים, כל נתח בנפרד, במעטפת נייר. בנוסף לחמאה הוגש גם בקבוק קטן ובו שמן זית ירוק.


ree


רצועות כרישה

שטוגנו עד להשחמה חלקית בחמאה חומה והוגשו עם נתחים קטנים של גבינה צ'רקסית, ומעל הכול טוויל פריכים בטעם זעתר.

ree



ארטישוקים א -לה רומאנה

ארטישוקים מבושלים וחתוכים כל אחד לשישה חלקים. הם הוגשה ברוטב עם עגבניית שרי מטוגנת, נתחי גבינת סטרצ'יאטל, שקדי מרקונו, זיתי קלמטה, ועלי בזיליקום טריים.


ree



שורשים של חורף

שורשי לפת זעירים, חתיכות סלק, גזר, שורש לבן - אפויים בטימין ורוזמרין, ומוגשים על קרם כרובית ועשבים.



ree


קרפצ'יו

רצועות בשר בקר דקיקות מונחות על פרוסות בגט מתובל בנדיבות בשמן זית. מעל הקרפצ'יו זולף חומץ בלסמי סמיך ופוזרו עלי גרגר הנחלים להוספת צבע ירוק וטעם רענן.


מנה עיקרית לבחירת כל סועד

ree


פילה בר ים וארטישוק ירושלמי בשלוש טקסטורות

נתח הדג היה עשוי היטב ולצידו הארטישוק הירושלמי אשר הוגש ב-3 טקסטורות:

בצורת "קונפי" העשוי קוביות גדולות של הארטישוק הירושלמי שעברו בישול ארוך.

בצורת פירה של ארטישוק ירושלמי.

בצורת צ'יפס: פרוסות דקות של ארטישוק ירושלמי שטוגנו בשמן חם ועמוק והפכו להיות צ'יפסים פריכים.


ree

אוסובוקו עגל ופולנטה רכה

המנה העיקרית השנייה, שאפשר היה לבחור הייתה פרוסה גדולה ונדיבה של אוסובוקו עגל עם פולנטה. בתוך כל מנת אוסובוקו שהובאה לסועדים הייתה פרוסת עצם מלאה במוח עצם, שנחשב מעדן. הפרוסה עצמה הונחה על מצע בהיר של פולנטה רכה וטעימה עשויה קמח תירס. כדי להוסיף עוד טעמים וטקסטורות צורפו לאוסובוקו פרוסות בצל מטוגנות ומושחמות וכן פרוסות של ערמונים קלויים אשר הוסיפו גם יופי וגם פריכות טעימה.


לצמחונים הייתה אפשרות לבחור אניילוטי דלורית, טימין ומסקרפונה קרם פרמזן, אגוזי מקדמיה ועלי סורל


קינוחים מדלאל הקונדיטוריה

ree



מגדל קינוחים

על צלחת מיוחדת לתצוגה של קינוחים קטנים הוגשו ממתקי שוקולד מעוטרים יפה בפרח קצפת.


ree




עוגת גבינה אישית

על צלחת זכוכית אישית, העומדת על רגל, הוגשה עוגת גבינה קטנה, אישית שנאפתה במיוחד להיות קינוח. העוגה קושטה בציפוי שמנת ועליו קישוט של פירות טריים כמו תותים, אוכמניות- וכן עלי נענע קטנים וגם כמה פירות יער אדומים - דומדמניות.

ree


קינוח תותים בכוס

בתוך כוסות קטנות הוגשו תותים שהונחו על רוטב וניל שעליו רוטב תותים אדום ולמעלה תותים טריים חתוכים לאורכם ומקושטים באוכמניות.



שתיה על השולחן

מים מינרלים | מים מוגזים

יין ברקן




היין החדש של יקבי ברקן

ree
צילום: יח"צ



יין 'PLATINUM' המורכב ממהדורה מיוחדת של חביות קברנה סוביניון מצטיינות מכרמים שונים בגליל העליון.

אותן חביות התגלו כבעלות תכונות יוצאות דופן בעת הטעימה השנתית בה היינן הראשי, עידו לוינסון, יחד עם צוות הייננים, קובע לאיזה יין מיועדת כל חבית.

עבור היין 'PLATINUM' נבחרו חביות מצטיינות בטעם, בארומה ובכל מאפיין אחר שגרם להן להתבלט מול השאר ולהראות אופי ואיכות ייחודי. לאחר שנבחרו והופרדו משאר החביות, היין המשיך להתיישן בהן במשך 18 חודשים ומהן הופק יין קברנה סוביניון – 'PLATINUM'.


קברנה סוביניון, 'PLATINUM', בציר 2020

יין עוצמתי ועשיר בטעמים וניחוחות המשתלבים בהרמוניה מושלמת.

היין בעל צבע אדום עמוק בוהק ומשלב טעמי פרי שחור עם תבלינים מתקתקים, קפה ושוקולד שמקורם בחביות עץ האלון הצרפתי. יין מרוכז ועשיר במיוחד, בעל גוף מלא וסמיך וסיומת עוצמתית, פירותית, ארוכה ומתובלת.


על הבציר 2020

שנת הבציר 2020 התחילה בחורף גשום ביותר, אשר הרווה את האדמות במים ומילא את המאגרים התת קרקעיים. אירועי שלג במהלך החורף תרמו לתרדמה אחידה בכרמים, צבירה של מנות קור רבות, ובעזרת זמירה נכונה הבאנו את הכרמים להתעוררות אחידה וחזקה לקראת האביב. החודשים שקדמו לתחילת הבציר היו חמים יחסית ונרשמו כמה מהטמפ'

הגבוהות ביותר בישראל ב- 70 השנים האחרונות, שהביאו דווקא לעיכוב בתחילת הבציר. איכות הענבים בבציר הייתה לא פחות ממעולה והבטיחו המשך שנה מוצלחת ויינות מדהימים.


נתונים טכניים:

בציר: 2020

הרכב זני: 100% קברנה סוביניון

כרמים: עלמה, דלתון

גובה הכרמים: 600-800 מ' מעל פני הים

זמן וטמפ' תסיסה: היין תסס בטמפ' מבוקרת של 25 מעלות. המרכיבים השונים שהו על קליפותיהם במשך 14 ימים, ומשם נסחטו ועברו להתיישנות בחביות עץ אלון צרפתי למשך 18 חודשים.

אלכוהול: 14%

משקל סגולי: 994

חומצה כללית: 5.3

pH: 3.66


כשרות

כשר לפסח בהשגחת הרבנות הראשית לישראל.


מחיר מומלץ לצרכן:

79 ₪


ניתן לרכוש

בחנויות האלכוהול והיין המובחרות.

3 תגובות


AVXJ KAZD
AVXJ KAZD
27 בדצמ׳ 2024

代发外链 提权重点击找我;

google留痕 google留痕;

Fortune Tiger Fortune Tiger;

Fortune Tiger Fortune Tiger;

Fortune Tiger Slots Fortune…

站群/ 站群;

万事达U卡办理 万事达U卡办理;

VISA银联U卡办理 VISA银联U卡办理;

U卡办理 U卡办理;

万事达U卡办理 万事达U卡办理;

VISA银联U卡办理 VISA银联U卡办理;

U卡办理 U卡办理;

온라인 슬롯 온라인 슬롯;

온라인카지노 온라인카지노;

바카라사이트 바카라사이트;

EPS Machine EPS Machine;

EPS Machine EPS Machine;

EPS Machine EPS Machine;

EPS Machine EPS Machine;

לייק

AVXJ KAZD
AVXJ KAZD
28 בנוב׳ 2024

谷歌seo推广 游戏出海seo,引流,快排,蜘蛛池租售;

Fortune Tiger Fortune Tiger;

Fortune Tiger Fortune Tiger;

Fortune Tiger Fortune Tiger;

Fortune Tiger Fortune Tiger;

Fortune Tiger Slots Fortune Tiger Slots;

לייק

NKJD IITY
NKJD IITY
13 בנוב׳ 2024

谷歌seo推广 游戏出海seo,引流,快排,蜘蛛池租售;

לייק

SUBSCRIBE VIA EMAIL

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

bottom of page