• מגזין רות סירקיס

קפה לואיז – מסעדה עם דגש על בריאות

"קפה לואיז" הוא שמה של רשת מסעדות הפרוסה ברחבי הארץ. הרשת מגדירה את עצמה כמקום עם דגש על בריאות. הדבר מתבטא בלוגו של החברה וגם בחומרים שבהם משתמשים שם. למשל – ירקות ופירות אורגניים, נבטים, שמן מורינגה, חלב קוקוס, זרעי צ'יה, גוז'י-בריס ועוד ועוד. חלק מהמנות הן ללא גלוטן ובתפריט הן זוכות לסימון מיוחד, כמו גם המנות הטבעוניות. גם שיטות הבישול ברשת "קפה לואיז" שומרות על איכות האוכל: יותר בישול ואידוי מאשר טיגון בכלל וטיגון עמוק בפרט.


צילומים: רפי סירקיס

שף הרשת הוא אוהד קורי והקו שלו הוא להשתמש בחומרי גלם טובים, מכל העולם ולבנות מהם מנות חדשניות ומעניינות. חומרי הגלם הישראליים הם עם דגש על העונתיות שלהם והתפריט של קפה לואיז מעיד על המבחר הרב של המנות עם שילובים מעניינים. במידת האפשר החומרים הם אורגניים, והם משמשים גם לבישול המנות במסעדה וגם להכנת מטבלים, קונפיטורות ומעדנים אחרים הנמכרים במעדנייה שלהם.

כדי להתרשם מהמנות החדשות בתפריט הלכנו לבקר בסניף של קפה לואיז ברמת החייל. אנחנו מכירים את המקום בגלגולו הקודם, כאשר חברנו שמעון אלון פתח שם מאפייה בשם "פרוסות" שנוהלה על ידי בנו.

המארח שלנו בביקור היה מנהל המסעדה גיא יוגב, אשר המליץ על המנות שכדאי לטעום והמשקאות שכדאי לשתות. גיא גם סיפר על הלקוחות החשובים שגרים בסביבה ומשתמשים בקומת הגלריה של קפה לואיז לצורך פגישות פרטיות.


מה בתפריט?

התפריט של קפה לואיז הוא גדול ומתאים לכל שעות היום – מארוחת בוקר ועד לשעות הלילה. הוא מתפקד כבית קפה בו ניתן לשבת לכוס קפה ומשהו קל וגם כמסעדה שאליה אפשר לבוא לארוחות משפחתיות עם הילדים.

פתחנו את הארוחה עם משקה הנקרא "מיץ סגול" . זהו משקה "בריאות" טעים שמקבל את הצבע הסגול מסלק, את המתיקות מתפוחי עץ, ואת התיבול מסלרי ונענע.

גיא המליץ על מנה חדשה בתפריט הנקראת סתם "לחם וממרחים" שהייתה שונה מאוד ממנות של סתם לחם וממרחים במסעדות אחרות. הלחם היה לחמנייה אפויה, ישר מהתנור עשויה קמח טף, ללא גלוטן, ולצידה הגיעו שלושה ממרחים: ממרח חצילים ועגבניות, ממרח שום וממרח עגבניות וזיתי קלמטה.

כמנת ביניים בחרנו מנה וותיקה בתפריט – "לביבות בטטה". למרות שכל המרכיבים של הלביבות האלה הם מעולם הצומח, היה ללביבות האלה טעם בשרי ומנחם. הם הכילו בטטה עם דגנים, היו מונחות על חסה, בצל ירוק ופטרוזיליה, וטיפות בלסמי מצומצם. על כל לביבה היית מונחת כפית גדושה של פסטו.

אחת המנות העיקריות שהזמנו, גם היא וותיקה בתפריט, הייתה "פרגית ביין ואגסים". היו בה נתחי פרגית עוף בגריל, מוגשים עם פיסות אגסים מבושלים ביין אדום. נתחי הפרגית והאגסים היו מונחים על פירה תפוחי אדמה, והקישוט של המנה היו רצועות קישוא ופלפל מהתנור.

מהמדור בתפריט הנקרא "Power bowl" דהיינו "קערות עם כח" – בחרנו את הקערה בשם "בול הינדו כתום". לשולחן הגיעה קערה שחורה עמוקה ובה תבשיל גרגירי חומוס ואזוקי עם מיץ גז, קוביות בטטה, שום, בצל ועגבניות, מונח על קוסקוס מקמח מלא ומוגש עם טופינג של טחינה ושמן מורינגה ומקושט בהרבה פטרוזיליה. גיא הסביר לנו שאת המנה הזו יש לערבב כך שהקוסקוס הנמצא בקרקעית הקערה יתערבב עם התבשיל הכולל חומוס. זו הייתה באמת מנה מעניינת, טעימה ומשביעה מאוד.

מהקינוחים שטעמנו אהבנו את ה"קרמבל" תפוחי עץ עם גלידת קוקוס השילוב של הקרמבל הלוהט מהתנור עם הגלידה הקרה מהמקפיא היה סיום מתאים לארוחה הבריאה שאכלנו..

סיימנו את הארוחה במשקה חדש ממדור השייקים שבתפריט, שם הוא נקרא פשוט "קפה" הוא היה מורכב מגלידת וניל צרפתי, אספרסו וחלב. היה מצויין.

את הקפה שלהם, מבטיחים בקפה לואיז, מכינים מתערובת ייחודית של פולי קפה אורגניים, שגודלו בתנאים הוגנים ועברו תהליך קלייה בטכנולוגיות מתקדמות.

וזה כל הסיפור של קפה לואיז, במשפט אחד.


להורדת התפריט הקליקו כאן


סניפים והזמנת שולחן

קפה לואיז - חיפה מוריה

רח' מוריה 58, חיפה | טלפון: 04-8349950

א'-ש' 08:00 ועד אחרון הסועדים

קפה לואיז - טבעון

רח' אלכסנדר זייד 1, טבעון | טלפון: 04-8203969

א' - ו' -07:30 ועד אחרון הסועדים, ש' 08:30 עד אחרון הסועדים

קפה לואיז - בנימינה

המייסדים 6, בנימינה | טלפון: 04-6552140

א' - ו' -07:30 ועד אחרון הסועדים | ש' 08:00 עד אחרון הסועדים

קפה לואיז - דרורים

מושב בני דרור, קניון דרורים | טלפון: 09-9741023

א' - ש' 08:00-23:00

קפה לואיז - רמת השרון

סוקולוב 36, רמת השרון | טלפון: 03-5476262

א' - ו' 08:00-22:00 , ש' 09:00-22:00

קפה לואיז - תל אביב, רמת החייל

הרוגי מלכות 11, רמת החייל | טלפון: 03-6492000

א' - ש' 7:30 עד אחרון הלקוחות.

קפה לואיז - רחובות

אופנהיימר 10 פארק המדע, קומת הגג | טלפון: 08-6652999

א' - ו' 8:00 - עד הלקוח האחרון , ש' 9:00 - עד הלקוח האחרון

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

SUBSCRIBE VIA EMAIL