• מגזין רות סירקיס

קודארי – טבעונית דרוזית גלילית – בתל אביב.


צילום: יח"צ

שני בחורים דרוזים נחמדים פתחו לפני שבועות אחדים בתל אביב, ממש מול הסינמטק, ברחוב קרליבך 39 פינת קרית ספר מסעדה קטנה בשם קודארי. הבעלים של המקום הוא אלירן דיב, דרוזי מפקיעין, בן למשפחת ציידים, שעבר לתל אביב לפני כשנתיים, הפך לטבעוני, והגשים חלום אישי להקים מסעדה טבעונית על טהרת המטבח של אמא. לצד אלירן ניצב השף אסי דלק, שהיה הבעלים והשף של המסעדה החיפאית המיתולוגית "אום כול תום", שגם הוא עבר לאחרונה לטבעונות.


התוצאה של שיתוף הפעולה היא תפריט של מנות מהמטבח הדרוזי הגלילי שהותאמו לחומרי הגלם הטבעוניים, ולפתרונות הטבעוניים לבשר, גבינה ולאבנה. יש במסעדה תנור אבן שממנו יוצאים מאפים מצוינים, וכיריים בטכנולוגיה של אינדוקציה המאפשרת בישול ללא טיגון.


הגענו למסעדה לארוחת טעימות לעיתונאים, ולכן יכולנו להתרשם מהרבה יותר מנות מאשר מבקר רגיל.



מתוך המבחר של מנות ראשונות (14 עד 33 ₪ ) הגיעו לשולחן:



מגש עם לחם דרוזי מתובל בזעתר ושומשום, מלווה במטבלים: טחינה, סלסה עגבניות פיקנטית, פסטו כוסברה וחריף. הלחם הגיע ישר מתנור האבן והיה לוהט וטעים מאוד.


חומוס קטן שעליו טחינה, גרגירי חומוס חמימים, מתובל גם בפפריקה, וגם בכמון וכמובן בשמן זית ופטרוזיליה.


סלט פטוש שהיו בו כמובן קרעי פיתה קלויים, חסה, עגבניות, עיגולי צנוניות, בצל, נענע, רוטב שמן זית ולימון. ומעל הכול שבבי גבינה לבנה מלוחה טבעונית מתוצרת משו משו.


ולסיום המנות הראשונות הגיע סלט ערבייה שהוא סלט ירקות קצוץ דק, של עגבניות ומלפפונים, נענע, פטרוזיליה, עם רוטב לימון ושמן זית. וגם קערית של טחינה עם פפריקה.



מתוך המבחר של מנות חמות (42 עד 59 ₪ ) הגיעו לשולחן:


תבשיל הנקרא "שולבטה" הכולל פריקי (חיטה ירוקה מעושנת), קישואים חצילים, עגבניות ועוד מבושל ברוטב עגבניות ותבלינים. ליד האוכל המבושל יש גם כף גדושה של סלט ערבי רענן וקערית של לאבנה טבעונית חמצמצה.


תבשיל הנקרא "המפתול של אמא" הכולל קוסקוס ערבי גלילי, תבשיל גרגירי חומוס, כרובית בצל ושתי קציצות חלבון אפונה שממש היה קשה להרגיש שאינן קציצות בשר.


תבשיל הנקרא בתפריט "מאלובה" שהוא בעצם המאכל שאנחנו מכירים בתור "מקלובה" תבשיל אורז שהופכים אותו מהסיר על הצלחת, ובגירסה הטבעונית הוא כולל חלבון אפונה, חצילים, כרובית ופלחי תפוח אדמה.



מתוך המבחר של מנות חמות מהטאבון (25 עד 57 ₪ ) הגיעו לשולחן:


מנה הנקראת "בורקס דרוזי" שנראית יותר כמו אולי "פיצה דרוזית". המנה הזו היא פיתה דרוזית בעבודת יד, ממולאת בלבנה טבעונית, תבולה, גרגרי חומוס מתובל בשמן זית וזעתר, מקופלת על עצמה ואפויה בתנור האבן.


ואחרונה אחרונה – "קדאיף טבעוני" . היא הוגשה בצלחת מתכת עגולה, וכללה איטריות קדאיף דקיקות, מלית של חלבון אפונה וסויה, גבינה טבעונית והרבה פיסטוקים. המתיקות של המנה הזו הייתה מתונה – ושימשה כקינוח מעניין וטוב לארוחה טובה ומענינת.


המסעדה הזו היא בוודאי חגיגה לטבעונים, אבל גם לסועדים רגילים אין צורך לחשוש – רעבים הם לא יצאו...


כשרות:

כל המוצרים הטבעוניים הם באופן עקרוני כשרים.

המניעה היחידה לקבלת תעודת כשרות סטנדרטית היא העובדה שהמקום פתוח בשבת.

במסעדה שוקלים את האפשרות להצטייד בתעודת כשרות אלטרנטיבית.


לינק לתפריט: https://www.khudari.co.il/menu


כתובת:

קרליבך 39 תל אביב,

טלפון 052.828.2003


שעות הפעילות:

שני עד שבת בין השעות 11:00 עד 23:00

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

SUBSCRIBE VIA EMAIL