top of page

מסעדת רג'ינה במתחם תחנת הרכבת הישנה בתל אביב-יפו

  • Rafi Sirkis
  • 10 באוק׳ 2024
  • זמן קריאה 3 דקות

מסעדת רג'ינה נמצאת במתחם תחנת הרכבת הישנה של תל-אביב יפו. המסעדה שוכנת במבנה ערבי עתיק שעבר שימור ושחזור. הוא היה אחד המבנים במתחם התחנה היסטורית, של הרכבת לירושלים שהוקמה על ידי העות'מאנים. המסעדה מחולקת לשלושה חללים בעלי תקרה גבוהה, ושתי חצרות פסטורליות ורחבות ידיים. בכל חלל ניתן להרגיש ברוח התקופה, ואת הקירות מעטרות תמונות מתחלפות של אמנים ישראלים.

 

במסעדה הושק לאחרונה תפריט חדש המציע מנות מגוונות שמכין השף קונדיטור שמעון אטיאס. השף הוא בוגר מכללת הולידיי-אין לאמנות הבישול בטבריה ובעל ניסיון של 27 שנות עבודה. השף מוביל את תפריט המסעדה ואף הוסיף מנות חדשות. כמו כן הוכנס למסעדה מקרר יישון שבו מתיישנים, במשך שבועות, הנתחים המובחרים שמוגשים במסעדה.

 

רג'ינה היא מסעדה כשרה למהדרין בכשרות חב"ד. היא בבעלות אברהם ארבוב, חבד"ניק, תל אביבי שורשי, ורב לשעבר בתפוצות. המסעדה מציעה חווית בילוי נוסטלגית ונעימה, לקהל הדתי והחילוני כאחד.

 

למסעדה תפריט יין עשיר המציע כ–30 סוגי יינות בוטיק אדומים, לבנים, רוזה ופרימיום, כשרים מהארץ ומהעולם. החל מהשאבלי ושאטו רובין הצרפתיים, וכלה במגידו ואלפא מעמק יזרעאל.

 

המסעדה מתמחה במגוון אירועים פרטיים ועסקיים, ומציעה תפריט אירועים מיוחד עד 250 איש.

 

הגענו למסעדה מוקדם כדי שתהיה לנו הזדמנות לדבר עם השף לפני שמתחיל הלחץ של הסועדים. בשיחה נעימה איתו עברנו על התפריט שבראשו מופיע הכיתוב: "תפריט זמני בתקווה לימים טובים יותר לישראל". מתוך התפריט בחרנו ביחד עם השף מספר מנות המייצגות את הסגנון של המסעדה.

בהמשך השיחה שמענו מהשף על הקשיים בתפעול המסעדה בימי מלחמה ועל הרצון להמשיך לפעול ולהמשיך להחזיק ולפרנס את הצוות. ובפן האישי למדנו שבמהלך הכניסה לעולם הבישול הוא זוכר לטובה את הספר "מהמטבח באהבה" שכתבה רות לפני כחמישים שנה.

 

ישבנו בחצר המוקפת בעצים והיה נעים להרגיש את הרוח הקלה המגיעה מהים ולשמוע את רשרוש העלים מעל הראש.

 

המנות הראשונות שבחרנו היו

 


קרפצ'יו סלק (42 ₪ )


פרוסות דקיקות של סלק מבושל שמסודרות על צלחת עגולה גדולה. ומעליהן פרוסות בצל סגול, פרוסות צנונית, עלי פטרוזיליה ירוקים, ושברי אגוזי מלך שהוסיפו למנה פריכות.


הרוטב העדין היה של שמן זית, לימון וסילאן.

 



פאטה כבד עוף (54 ₪ )


לשולחן הגיע מגש חרסינה מלבני לבן ועליו 3 ערמות קטנות של מחית כבד (פאטה) בסילאן.


שישה טוסטים קטנים של פרוסות באגט, יצרו מקם לריבת בצל, שהתאימה מאוד לפאטה הכבד.

 





סלט ירקות משוק הכרמל ( 58 ₪ )


בצלחת גדולה ועמוקה הגיע סלט שוק צבעוני.


הוא כלל חסות, צנוניות, פרוסות גזר, חתיכות גמבות ומעל הכול אגוזי מלך.

הסלט היה מתובל ברוטב ויניגרט עדין וטעים.

 

 

המנות העיקריות שבחרנו היו:

 

תבשיל אסאדו (118 ₪ )

המנה הגיעה בצלחת לבנה גדולה ושטוחה ועליה מונחות שתי קערות עמוקות.

באחת הקערות הייתה כמות נדיבה של תבשיל קוביות אסאדו ברוטב ציר בקר וסילאן שבושלו זמן רב. נתחי התבשיל היו רכים מאוד ועסיסיים. הרוטב היה עשיר וטעים וקיבל את מרקמו החלקלק וצבעו העשיר מהסילאן.

 

האורז שהוגש בקערה העמוקה השנייה, היה במצב של "אחד אחד", והתאים מאוד לספיגת הרוטב. מעל האורז הייתה צלחתית עם צימוקים ואגוזים שבהם השתמשנו להוסיף מעט פריכות לאורז ולמנה כולה.

 


סטייק פרגית (94 ₪ )

המנה כללה שתי פרוסות נדיבות של עוף, מתובלות היטב וצלויות בגריל. הן היו עסיסיות וטעימות. במקום התוספת הרגילה של תפוחי אדמה אפויים קיבלנו תוספת של נתחי ירקות שנצלו בתנור בסגנון אנטי פסטי וכללו בטטה, קישוא וחציל.

את המנה הזו ליוו שתי צלחתיות עם רטבים מענינים: איולי סלק ואיולי חרדל עם סילאן.

 


כל המנות היו נדיבות ביותר והתאימו לחלוקה למספר סועדים.

 

מסעדת רג'ינה בתחנה,

מתחם התחנה,

נווה צדק, תל אביב,

 

שעות פתיחה: א'-ה': 14:00-24:00;

טלפון: 03-7367474.

 


SUBSCRIBE VIA EMAIL

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

bottom of page