top of page
  • תמונת הסופר/תמגזין רות סירקיס

מסעדת הכובשים מתחדשת ומשיקה תפריט בראנץ׳ חדש

המסעדנים דוד אבוקיה ואיתי שלום (קבוצת פר דרייר) הצטרפו כבעלים לשף שי טנא למסעדת "הכובשים". זהו ביסטרו ישראלי שפועל מזה 14 שנים ברחוב הכובשים, סמוך לשוק הכרמל וכרם התימנים, במרחק קצר מחוף הים. כעת הם מובילים את המקום יחד עם השף שי טנא ומחדשים את העיצוב, זמני הפתיחה ותפריטי האוכל והאלכוהול.

השף שי טנא ורות סירקיס

אנחנו באנו לארוחת טעימות של תפריט הבראנץ' החדש ביום חורף שבו זרחה השמש. בחלק החיצוני של המקום הפינתי הוצבו שולחנות ביסטרו עגולים שסביבם ישבו סועדים שרצו ליהנות מהשמש החורפית. מעל הכניסה נשאר תלוי הלוגו המפורסם של הכובשים. האזור היה הומה אדם ומלא בקבוצות תיירים שבאו עם המדריכים והמדריכות שלהם לסיורי אוכל בשוק הכרמל ובכרם התימנים.


בתוך המסעדה ישבו זוגות עם ילדים קטנים ונהנו מהמוסיקה של שירים ישראליים נוסטלגיים, שהתנגנו בעוצמה נמוכה, שאפשרה לדבר. אנחנו בחרנו לשבת בתוך המסעדה מול אלמנט הקישוט הראשי של המסעדה - קיר רחב ידיים ועליו מדפי יין רבים.


כל הצילומים : רפי סירקיס



יינות וקוקטיילים

אבוקיה ושלום הוסיפו למקום נופך אירופאי, איתו הם מזוהים, והעשירו אותו מהידע הרחב שלהם וההתמחות בתחום היין והקוקטיילים. תפריט המשקאות במקום כולל מגוון יינות וקוקטיילים קלאסיים כגון נגרוני, לילה שפריץ, מרגריטה, בירות בוטיק ועוד. הוא מתמקד ביצרנים ישראלים מקומיים ומתכתב עם מהות המקום כ"ביסטרו ישראלי", אבל אפשר למצוא בו גם יינות מיקבים קטנים פורצי דרך ברחבי אירופה ובעיקר צרפת. מתפריט המשקאות אנחנו בחרנו:


אפרול שפריץ

המשקה הגיע בכוס זכוכית גדולה שהכילה פרוסקו, אפרול, קוביות קרח, עלי נענע וקישוט של עיגול יפה של תפוז נעוץ על שולי הכוס.


תפריט הבראנץ'

בימי שישי ושבת בין השעות 9 בבוקר ל-5 אחרי הצהריים מציעה מסעדת הכובשים תפריט בראנץ' עשיר שנבנה על ידי השף שי טנא. התפריט מציג מגוון מנות המתאימות לשעות הבוקר והצוהריים לארוחה עם חברים, בני זוג ואף בהרכב משפחתי עם ילדים.

כמה מהמנות בתפריט הבראנץ' מכילות פרוסות חלה אותה הם רוכשים מאופה שעובדים איתו כבר שנים רבות.


מנת חלה

אנחנו הזמנו את מנת החלה. לשולחן הגיעו פרוסות חלה ולצידן ארבע צלוחיות של מטבלים: לימון כבוש, טחינה, מטבל ירוק חריף ומטבל אדום.


מנות בראנץ' קלאסיות:


כבד קצוץ

את הכבד שבמנה זו הכין השף עם מלח על רשת, כמו שהיו מכינים אז בפולין, וטחן אותו בטחינה גסה . הכבד הגיע בערימה גדולה מכוסה בבצל מטוגן ופריך. את הכבד ליוו פרוסות מלפפון חמוץ, עגבניות שרי חתוכות וטוסטונים של חלת הבית.




אגס בנדיקט

זוהי מנת בראנץ' קלאסית שבה מגישים ביצים עלומות מכוסות ברוטב הולנדז צהוב. הביצים מונחות על תרד מאודה ופרוסות סלמון בסגנון גראבד לקס, שאותי מכין השף במסעדה. והכל יושב על פרוסות עבות של חלת הבית.






שקשוקה ירוקה

המנה הגיעה לשולחן במחבת לוהט על עיגול עץ. במחבת היו שתי ביצים מעל עלי מנגולד ותרד מבושלים בשמנת ומתובלים בשום ובכמון.






קינוחים

בתפריט הבראנץ' יש כמה קינוחים מעניינים. אנחנו בחרנו שני קינוחים:


קוקו-פקאקן

לשולחן הגיע כדור גדול של סורבה קוקוס, מכוסה בשברי פקאן סיני מתוקים ופריכים.






עוגת גבינה אפויה

לשולחן הגיע משולש של עוגה מגבינת מסקרפונה אפויה, מלווה בדובדבני אמרטו אדומים.


עם הקינוחים הזמנו ספל גדול של קפה הפוך וכוס גדולה של קפה אמריקנו.





בשיחה עם השף הוא סיפר שהמנות שהוא מגיש נשענות על חומרי גלם טריים ועונתיים שהוא קונה יום יום בשוק הכרמל הסמוך. טנא יוצר במקום מנות שף של אוכל ביתי "כמו שבישלה סבתא" עם הקפדה על טכניקות בישול מסורתיות וטכניקות של שימור וכבישה.


כתובת:

הכובשים 48, תל אביב - יפו


זמני פתיחה:

ראשון עד חמישי בשעות 12:00-24:00

בראנץ שישי שבת בשעות 9:00-17:00


טלפון:

03-510-8555


אתר:

Comments


bottom of page