• Rafi Sirkis

מסעדת דריה מגישה אוכל מודרני של 'דרך המשי'

המסעדה דריה – מסעדת היוקרה הכשרה של מלון הילטון – נקראת על שם נהר גדול במרכז אסיה. הנהר

שימש גבול בין כמה מדינות וגם איפשר מעבר של סחורות מצפון לדרום. את התוואי של נהר דריה חוצה "דרך המשי" שדרכה הגיעו במשך מאות שנים מוצרי יוקרה ותבלינים מהמזרח הרחוק לאירופה, ודרכה הגיע מרקו פולו למזרח וחזר לאיטליה כדי לספר על מה שהוא ראה.


הלל טווקולי Tavakuli, השף של מסעדת דריה קשור לתבלינים ולמאכלים, של פרס ושל דרך המשי האסיאתית. לכן, מבחר המאכלים המוצעים במסעדת דריה, הוא כמו שאומרת הסיסמה שבלוגו : "מטבח מודרני של דרך המשי".


כמו שנהוג במסעדות יוקרה הכיסאות נוחים, השולחנות מכוסים במפות בד, ויש גם מפיות בד לשים על הברכיים. הסכ"ום מבריק והכוסות שעל השולחן נוצצות. המלצרים לבושים במדים שחורים והם קשובים למה שמתרחש בשולחנות.



התפריט שהונח על השולחן מחולק לשלושה מדורים : 'צלוחיות', 'צלחות קטנות' ו'צלחות גדולות'.


'צלוחיות'


מהתיאור המילולי של ה'צלוחיות' קשה להבין על מה מדובר. לכן יש באולם המסעדה תצוגה של מתאבנים שמוצגים על שולחן מזנון מוארך אשר עליו סלטים, חמוצים, שיני שום מבושלות ומוחמצות, זיתים עם אגוזי מלך ועוד. באמת טעמים חדשים ומעניינים. ניתן לבחור מכל מה שמונח על המזנון ואז מקבלים לשולחן מגש עם "צלוחיות" של המתאבנים שנבחרו.


המרכיב הראשי במגש נקרא בתפריט לחם ברברי

זהו לחם ארוך מצופה שומשום וזעתר. עליו מונחת חתיכה של סוג הלחם השני המוצע על המזנון, שנראה כמו פיתה דקה אפויה היטב. הלחם מוגש לשולחן עם שלוש תוספות: סלסה עגבניות אדומה, אריסה ירוקה חריפה וטחינה שחורה הכוללת חצילים קלויים.

בנוסף יש במגש ארבע צלוחיות המתומחרות כל אחת בנפרד:

שיני שום

שיני שום מוחמצות בגולפאר ותמרהינדי.

זיתים סוריים

זיתים ירוקים מועשרים באגוזי מלך, כוסברה ורכז רימונים אוזבקי.

פול קונפי

פולי פול מבושלים בקליפתם שרויים במרמלדה של לימון פרסי ושמן זית.

שקדים לחים במלח


'צלחות קטנות'

ממבחר שמונה המנות המוצעות במדור הזה אנחנו בחרנו את המנה עם השם הטורקי Çiğ köfte

התרגום המילולי של השם הוא "כדור בשר נא".

על צלחת מלאה בקרח כתוש היו שתי קציצות של טאבולה של בורגול ובשר נא. כל קציצה הייתה מעוצבת כביצה מאורכת והיית עטופה בפרוסות דקות של בשר נא. הן הוגשו בתוך עלה חסה רענן. העיצוב המסורתי של המנה הזו כולל גם פלחי לימון הנעוצים בקרח, ובמרכז הקרח מונחת קערית עם רוטב קימצ'י ים תיכוני וסלסה הבאנרו.


טובלים את קציצת הבורגול והבשר ברוטב ונהנים.



'צלחות גדולות'

המנות העיקריות בארוחה רשומות בתפריט בפרק הנקרא 'צלחות גדולות'. אנחנו בחרנו שתיים:


קבב טלה עטוף בפיתה סאג'

כל אחת מקציצות הקבב מגולגלת בתוך פיתה הדומה לפיתה דרוזית , אבל קצת יותר עבה. השפוד נעוץ מהצד בחמש קציצות הקבב העטופות.


הקבב הוגש עם ויניגרט חציל קלוי, חלב שקדים, עלים ירוקים סבזי, שמן צ'ילי וסמבל פלפלים.








ברווז צלוי במלח, פטריות שיטאקי ורוטב סצ'ואן

על הצלחת היו שני נתחים של חזה ברווז שבושלו בסו-ויד, ועברו לפני ההגשה בגריל.


הם הוגשו עם פטריות יער ושיטאקי, ורוטב מיסו לבן ותמרהינדי.






קינוחים

לקינוחים יש תפריט נפרד.

אנחנו בחרנו את קינוח החבושים והפיסטוק


המנה הגיעה בקערה עמוקה בה היו פיסות חבושים מקורמלות בסירופ זעפרן, גלידת פיסטוק, ומלמעלה ספומה הדרים.


עם המנה הגיע גם טוויל של שומשום לבן.




ולסיכום -

הארוחה כולה הייתה מהנה ומעניינת. היא הציגה לפני הסועדים שפע של טעמים חדשים בזכות התבלינים ואופן הבישול של מרכז אסיה ודרך המשי. למרות שבגלל הקורונה יש ירידה בתיירות ומלון הילטון הגדול הורגש שומם – דווקא המסעדה הייתה כמעט מלאה. כנראה שבזכות היותה מסעדה כשרה היו הרבה חובשי כיפות בקרב האורחים. אין ספק שהמסעדה דריה שומרת על המוניטין שלה כמסעדה טובה וראויה לאירועים חגיגיים.