• מגזין רות סירקיס

מסעדת דוד ויוסף -Down Town

עודכן ב: 12 יול 2019

ברחוב מונטפיורי בתל אביב, שהוא רחוב של מסעדות ובילויים, פועלת בהצלחה רבה מסעדת "דוד ויוסף". זו מסעדה אורבנית, פעילה ועניינית. בחוץ יש מרפסת, שהיא חלק מהמדרכה. אלה המעדיפים לראות את העוברים והשבים, והאקשן ברחוב -- יושבים בה. בפנים יש בר ארוך העוטף את המטבח הפתוח, המתאים לאלה האוהבים ללוות את השתייה שלהם באוכל. הבר הזה עוצב על ידי בית השמפניה הצרפתי "וו קליקו". למעלה יש גלריה ובה מספר שולחנות שהיו מלאים לגמרי בזמן שביקרנו שם. אנחנו ישבנו בגלריה.


תשעה מזטים של יום ראשון. צילומי המנות: רפי סירקיס

מבצע הקיץ של המסעדה הוא שבימי ראשון מוצע תפריט מיוחד עם הרבה מתאבנים. כלומר מאזטים, או מנות ראשונות. מחיר הארוחה נקבע לפי מחירה של המנה העיקרית שהוא בין 115-210 ₪ והאוסף הגדול של תשעה מאזטים מענינים מגיע לשולחן ללא עלות נוספת.

המזאטים שהוגשו, בקעריות קטנות היו:

כרובית טרייה חתוכה ומעורבת בטחינה, תבשיל כרוב ובשר קוריאני, סלט קול סלואו חריף, סלט בטטה, סלט סלק, סלט פפאיה, כבד קצוץ, סלט ביצים וחומוס תוצרת בית.


את המאזטים ליוותה פוקצ'ה חמה מהתנור שאיתה הגיעו צלוחית טחינה עם שמן זית וקערית של אריסה.


עוד מנה טעימה שהגיעה אל שולחננו, על פי הצעתו של השף יוסי שיטרית, הייתה מנה הנקראת "הביצה המושלמת". זוהי ביצה שבושלה בחום נמוך במכשיר שנקרא סו ויד. לכן היא הייתה עשויה כך שהחלבון היה מוצק ואילו החלמון עדיין נשאר נוזלי. לאחר שקילפו את הביצה טיגנו אותה לפריכות והניחו אותה על מצע של רוטב טעים, וקישטו בפרמזן. לא לחינם היא נקראת בתפריט "הביצה המושלמת" - כי היא באמת הייתה מיוחדת מאוד.


מנה עיקרית אחת שבחרנו הייתה: פיש אנד צ'יפס -- פיסות דג ארוכות טבולות במעטפת בצק עבה ומטוגנות בטיגון עמוק עד להשחמה, ולצידן צ'יפס פריך. הרטבים שליוו את המנה היו רסק עגבניות, לאבנה וסומק.


המנה העיקרית השנייה הורכבה משיפוד קבב טלה שהיה מונח על לאפה זעתר גדולה שהוכנה במקום, ולצידה בצל סומק, כוסברה וטחינה.


הטעמים שאפיינו את הארוחה היו טעמים של המזרח התיכון עם דגש על פיקנטיות, וגם נגיעות ממטבחים אחרים שגם בהם מעדיפים שהאוכל יהיה ספייסי, כמו המטבח הקוריאני והתאילנדי.



הקינוחים שנבחרו היו: מנה אחת של סורבטים בטעמים חמצמצים.


המנה השנייה הייתה כעין משחק של "לבן וסגול" ציוריים. החלק הלבן היה עשוי פנה קוטה - קינוח איטלקי מפורסם – וגלידת וניל, ואילו החלק הסגול היה עשו מעיגולים יפים ודקים של סלק ממותק. הקישוטים היו "קאוויאר בזיליקום" עשוי בשיטות של בישול מולקולרי וכן אגוזים גרוסים להוסיף קצת קרנץ'. מנה מושקעת מאוד.


בעלי המסעדה הם השפים דודו אלמקיאס ויוסי שטרית.


צילום: אפיק גבאי

לשניהם ניסיון רב ומצטבר במסעדות חשובות בארץ ובחו"ל. השניים החלו את דרכם ביחד לפני כ-8 שנים במבנה בר קטן ברחוב ירמיהו ובו 16 מקומות ישיבה. החלום הפך למציאות ולאחר 3 שנים במבנה הקטן,

בחודש ינואר 2013 , עברה המסעדה למשכנה החדש והמוכר ברחוב מונטיפיורי 21.


מסעדת דוד ויוסף Downtown מונטיפיורי 21, ת"א.

שעות פעילות : ימי ראשון – שבת 19:00-00:00

הזמנות

טלפון: 03-6040036

או באתר : www.davidveyossef.com

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

SUBSCRIBE VIA EMAIL