top of page

מסעדת ג'ורג' וג'ון של השף תומר טל

Rafi Sirkis

מסעדת ג'ורג' וג'ון, זכתה בתואר המסעדה המצטיינת של המטבח הישראלי- לשנת 2024. השף תומר טל קיבל את הפרס באירוע גדול שנערך במוזיאון תל-אביב בחודש אפריל השנה. המסעדה, נמצאת במלון דריסקו שבדרום תל אביב.


נימוקי השופטים: המסעדה של מלון דריסקו שבכניסה ליפו אספה בשנים האחרונות שלל פרסים ואותות הערכה בינלאומיים – מהופעה בדירוג הפיפטי בסט של המזרח התיכון של סאן פלגרינו ועד ההצטרפות האחרונה לרשימה הנחשקת של Relais & Chateaux .

ברשימת הדירוג היוקרתי והבין לאומי

The 50 Best Restaurants MENA

המאורגן על ידי חברת המשקאות הבינלאומית סאן פלגרינו זכתה המסעדה כבר שנה שלישית ברצף להיות כלולה ברשימת 50 המסעדות הטובות ביותר של המזרח התיכון וצפון אפריקה. המסעדה עלתה מהמקום ה-9 בשנת 2021 למקום ה-6 בשנת 2022 והגיעה למקום ה-3 בשנת 2023 .


השף תומר תומר טל הוא שף מצטיין, וירטואוזי, המכין מנות טעימות ויפות להפליא. ארוחה במסעדה שלו לוקחת את הסועדים לסיור טעמים עולמי המשקפים את הקריירה הבינלאומית של השף.

מסורת משפחתית

תומר טל נולד במושב תימורים הנמצא בדרום מישור החוף ליד צומת קסטינה, בדרך לקריית גת. המורשת המשפחתית היא ממוצא משולב של מצרים, ליטא, דרום אפריקה ומרוקו. וכך אכלו במשפחה גפילטע פיש אשכנזי לצד אוכל מרוקאי מקורי. ובספרייה הביתית היו הרבה ספרי בישול של רות סירקיס שהוא תמיד אהב. בארוחות ליל הסדר המסורתיות הוגשו גם חריימה של ביצי דגים, שהכנתן הייתה מומחיות של סבתא אחת ופול מקולף של דודה בשלנית.

התנסויות בעולם הרחב

אחרי הצבא נסע תומר לטיול ארוך מאוד. שנתיים וחצי הוא היה באוסטרליה, ניו זילנד, הונג קונג והודו. באוסטרליה הוא עבד בחווה שהיו בה עדרים גדולים: 10,000 ראשי בקר ו-7,000 כבשים. תוך כדי העבודה בחווה הוא למד לבחור לשחיטה כבשים ועגלים ולפרק אותם בצורה נכונה לנתחים. ידע שמביא לו תועלת רבה בעבודתו כשף. במלבורן, בירת המזון של אוסטרליה, הוא עבד תקופות קצרות בכמה מסעדות. בניו זילנד הוא גילה את יצורי הים ובהונג קונג והודו – את המטבח האסיאתי שכל כך שונה מהמטבח המערבי.

לימודים ועבודה עם שפים חשובים

כשחזר ארצה החליט ללמוד בישול בצורה מקצועית. הוא נרשם ללימודים בבית הספר "בישולים" אצל השף מאיר דנון ואף זכה אצלו להוקרה מיוחדת. עם תום הלימודים יעץ לו דנון למצוא עבודה אצל שפים ישראלים ידועים כדי להתפתח. בתחילה הוא עבד אצל יונתן רושפלד שבע שנים. לאחר שבע שנים, כשרושפלד הפסיק לנהל מסעדות, עבר תומר לעבוד במסעדת יפו-תל אביב של חיים כהן. הוא עבד אצל חיים כהן עד שנת 2018.

פתיחת מסעדת ג'ורג' וג'ון בשנת 2018

לתומר טל הייתה אמביציה לפתוח מסעדה משלו. ולאחר מחקר ובדיקות החליט שהוא מעוניין לעבוד במסעדה שהיא חלק מבית מלון. במלון דריסקו, שנפתח באותו זמן, לאחר שיפוץ יסודי, הייתה מסעדה בשם זאדה. כעבור שלושה חודשי פעילות המסעדה נכשלה ונסגרה. המלון חיפש שף שיחדש את הפעילות המסעדתית. זו הייתה ההזדמנות עבור תומר טל להגשים את חלומו. הוא פתח במלון מסעדה עם שם חדש –ג'ורג' וג'ון – על שם האחים האמריקאיים ג'ורג' וג'ון דריסקו. שבנו את המלון בשנת 1886.

הוא רכש למסעדה תנור ג'וספר המיוצר בספרד. הג'וספר הוא תנור ברזל שבתוכו יש גחלים. הוא מאפשר להכניס את הטעם של בישול על גחלים למטבח של מסעדה. כיום המכשיר הזה הוא הכוכב העולה במסעדות החשובות ונמצא כבר בקבוצת R2M , אצל האחים דוקטור, אצל השף דיוויד פרנקל, מסעדת נורמן ועוד.


מהלך הארוחה


המנות בארוחת הטעימות שלנו נבחרו על ידי השף כדי לייצג את טכניקות הבישול שלו.

במהלך השיחה עם השף הגיעה לשלחן המנה הראשונה שבתפריט:

לחמים עבודת יד שלנו

על צלחת אלגנטית אפורה הגיעו ארבעה סוגי לחם: שני משולשי פוקאצ'ה מתפוחי אדמה שרופים, שתי פרוסות לחם מחמצת עם אגוזים, שני שברי קרקר תרד דקיק של תרד וגרעינים וכמה קרעים של מופלטת זעתר.  

בצלחתית עגולה הגיע קרם חציל לבן ועליו קישוט קטן של קרם חצילים שחור. בצלחתית עגולה נוספת הגיעו שום קונפי, פלפלים חריפים ועליהם שמן זית נבאלי.

 

לקראת תחילת הארוחה בדקנו את תפריט היינות. יש למסעדה תפרט יינות עשיר ומגוון. בעמוד הראשון של התפריט מופיע המבחר שאפשר להזמין בכוס: תוססים, לבנים, אדומים ורוזה.

אנחנו בחרנו שתי כוסות של שמפנייה צרפתית Classic Brut  Deutz  שליוותה אותנו במהלך הארוחה.



לאחר תום השיחה עם השף התחילו להגיע מנות הארוחה:

קולורבי צלוי ומעושן

על צלחת עגולה בצבע שחור הגיעו פרוסות דקיקות של קולורבי צלוי ומעושן שמעליהן כיסוי ירוק של שמן עירית, זעתר טרי, גרנדין ותבלין דואה. הכול היה מקושט מלמעלה בפירורי גבינת פטה. אכילת קולרבי פריך, בעובי של נייר,  יחד עם הכיסוי הירוק והלבן שמעליו, הייתה חוויה של היכרות מחודשת עם הקולרבי.




פלמידה כבושה ומעושנת קלות

על צלחת לבנה עגולה הגיעו משולשים של פלמידה כבושה ומעושנת קלות. כל משולש דג ישב על פיסת צ'יפס תפוחי אדמה והיה מקושט בשתי נקודות צבע – קרם חצילים שחור וגבינת קפיר לבנה. עם כל מה שמסביב – הכוכב היה בכל זאת הדג, שלא הלך לאיבוד. 




טרטר טונה עם לדר אבטיח

הטרטר היה עטוף ברצועת לדר שהוכן מהחלק הלבן של האבטיח לאחר שהוחמץ.

הרוטב שמזגה המלצרית על המנה היה ויניגרט אבטיח טעים.

והקישוט של המנה היה לואיזה ובזיליקום סגול.




טרטר בקר ומח עצם

מנה זו הוגשה בשתי צלחות. בצלחת לבנה עגולה ישב הטרטר על פטריות שיטאקי צלויות במרווה וציר בקר. על דופן הצלחת היו מונחות שלוש פרוסות קלויות של בריוש מאפה בית. בצלחת קטנה נוספת הגיעה עצם ובה מח עצם וכפית. יחד עם מח העצם היה גם חצי בצל סגול חמצמץ אפוי וכמה רצועות של מלפפון כבוש. הטרטר עצמו היה קצוץ דק, טעים מאוד ועם נוכחות מודגשת.



אספרגוס בכמה וריאציות

הוגשו שני אספרגוסים ירוקים ושניים לבנים. חלוטים וצלויים בפחמים. הם הוגשו עם פסטו שקדים וקציפת קרם פרש מעושנת.

כמו כן הוגשו רצועות אספרגוס דק בחמאה חומה, סלטון אספרגוס דקיק מצופה באבקת גדילן.






         טיראמיסו תפוזי דם

הקינוח של הארוחה היה יפה ומיוחד. השכבה התחתונה הייתה עוגיות סבויארדי טבולות בליקר קוונטרו וחלב. מעליהן הייתה שכבת קרם תפוזי דם וקרם מסקרפונה מסורתי. הקישוט של הקינוח היה מורכב משני מרכיבים נוספים שנוצרו מתפוזי דם: האחד: אבקה צהובה עשויי תפוז דם מיובש והשני: "קוויאר" שנעשה ממיץ תפוזי דם בשיטות של המטבח המולקולרי.


השירות של המלצריות היה מעולה – ממש ללא רבב.


מחיר הארוחה לשניים, שהייתה מעניינת, טעימה, מגוונת ומשביעה היה 883 ₪


מסעדת ג׳ורג׳ וג׳ון

כתובת

מלון דריסקו, רחוב אוארבך 6

תל אביב יפו, 6811910

טלפון: 03-726-9309

חנייה: שירותי VALET בתשלום נוסף

 

שעות פתיחה

ארוחת בוקר

מדי יום לאורחי המלון בלבד

ראשון -שבת 08:00-10:30

ארוחת ערב

ראשון-שבת: 17:30-22:30

ארוחת צהריים

שישי-שבת: 13:00-16:00

תפריט רגיל

66 commenti


insurance com
insurance com
לפני 4 ימים

Spirit Airlines operates out of Terminal 5 at Los Angeles International Airport (LAX), commonly known as the Spirit LAX Terminal. This terminal offers a range of dining, shopping, and passenger services, ensuring a smooth travel experience. With self-service kiosks, efficient check-in, and easy access to transportation, the Spirit LAX Terminal provides budget-conscious travelers with convenience and comfort while flying with Spirit Airlines.

Mi piace

Crazygames
לפני 5 ימים

Crazygames is a popular online platform that offers a wide range of free, fun, and engaging games for players of all ages. From action-packed adventures to strategic puzzles, CrazyGames features something for everyone. With its user-friendly interface and vast selection, it has become a go-to website for casual gamers. This guide will take you through the steps of exploring CrazyGames, from accessing the site to mastering the most exciting games.

Mi piace

Pibilo Free Classified
Pibilo Free Classified
20 feb

Find premium call girls in Vijayawada on Pibilo. Find call girls and top escort services for adult entertainment.


Vijayawada Call Girls

Visakhapatnam Call Girls

Chennai Call Girls

Goa Call Girls

Greater Noida Call Girls

Mi piace

Ginni Gal
Ginni Gal
19 feb

Hello everyone, just want to know how the content of this is web post. Please do share your opinion in reference to this article. As far I am concerned I am pretty sure that it is of good quality. I am pretty clear that this web post of yours is really good and contains lots of valuable points for me to make use of.

Lucknow Escorts Service || Kanpur Escorts Service || Goa Escorts Service || Panaji Escorts Service || Chennai Escorts Service || Kolkata Escorts Service ||

Mi piace

Masti Clubs
Masti Clubs
18 feb

I was in search of informative article on the internet, but I didn’t find anything. But yours is really great having informative details. It is pretty useful for me as I want to get started with blogs. Keep making such great content so the readers can get all they are looking for.

Lucknow Call Girls || Kanpur Call Girls || Varanasi Call Girls || Chennai Call Girls || Gurgaon Call Girls || Indore Call Girls || Rajkot Call Girls || Charbagh Call Girls ||

Mi piace

SUBSCRIBE VIA EMAIL

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

bottom of page