top of page

מסעדת ג'ורג' וג'ון של השף תומר טל

  • Rafi Sirkis
  • 30 במאי 2024
  • זמן קריאה 4 דקות

מסעדת ג'ורג' וג'ון, זכתה בתואר המסעדה המצטיינת של המטבח הישראלי- לשנת 2024. השף תומר טל קיבל את הפרס באירוע גדול שנערך במוזיאון תל-אביב בחודש אפריל השנה. המסעדה, נמצאת במלון דריסקו שבדרום תל אביב.


נימוקי השופטים: המסעדה של מלון דריסקו שבכניסה ליפו אספה בשנים האחרונות שלל פרסים ואותות הערכה בינלאומיים – מהופעה בדירוג הפיפטי בסט של המזרח התיכון של סאן פלגרינו ועד ההצטרפות האחרונה לרשימה הנחשקת של Relais & Chateaux .

ברשימת הדירוג היוקרתי והבין לאומי

The 50 Best Restaurants MENA

המאורגן על ידי חברת המשקאות הבינלאומית סאן פלגרינו זכתה המסעדה כבר שנה שלישית ברצף להיות כלולה ברשימת 50 המסעדות הטובות ביותר של המזרח התיכון וצפון אפריקה. המסעדה עלתה מהמקום ה-9 בשנת 2021 למקום ה-6 בשנת 2022 והגיעה למקום ה-3 בשנת 2023 .


השף תומר תומר טל הוא שף מצטיין, וירטואוזי, המכין מנות טעימות ויפות להפליא. ארוחה במסעדה שלו לוקחת את הסועדים לסיור טעמים עולמי המשקפים את הקריירה הבינלאומית של השף.

מסורת משפחתית

תומר טל נולד במושב תימורים הנמצא בדרום מישור החוף ליד צומת קסטינה, בדרך לקריית גת. המורשת המשפחתית היא ממוצא משולב של מצרים, ליטא, דרום אפריקה ומרוקו. וכך אכלו במשפחה גפילטע פיש אשכנזי לצד אוכל מרוקאי מקורי. ובספרייה הביתית היו הרבה ספרי בישול של רות סירקיס שהוא תמיד אהב. בארוחות ליל הסדר המסורתיות הוגשו גם חריימה של ביצי דגים, שהכנתן הייתה מומחיות של סבתא אחת ופול מקולף של דודה בשלנית.

התנסויות בעולם הרחב

אחרי הצבא נסע תומר לטיול ארוך מאוד. שנתיים וחצי הוא היה באוסטרליה, ניו זילנד, הונג קונג והודו. באוסטרליה הוא עבד בחווה שהיו בה עדרים גדולים: 10,000 ראשי בקר ו-7,000 כבשים. תוך כדי העבודה בחווה הוא למד לבחור לשחיטה כבשים ועגלים ולפרק אותם בצורה נכונה לנתחים. ידע שמביא לו תועלת רבה בעבודתו כשף. במלבורן, בירת המזון של אוסטרליה, הוא עבד תקופות קצרות בכמה מסעדות. בניו זילנד הוא גילה את יצורי הים ובהונג קונג והודו – את המטבח האסיאתי שכל כך שונה מהמטבח המערבי.

לימודים ועבודה עם שפים חשובים

כשחזר ארצה החליט ללמוד בישול בצורה מקצועית. הוא נרשם ללימודים בבית הספר "בישולים" אצל השף מאיר דנון ואף זכה אצלו להוקרה מיוחדת. עם תום הלימודים יעץ לו דנון למצוא עבודה אצל שפים ישראלים ידועים כדי להתפתח. בתחילה הוא עבד אצל יונתן רושפלד שבע שנים. לאחר שבע שנים, כשרושפלד הפסיק לנהל מסעדות, עבר תומר לעבוד במסעדת יפו-תל אביב של חיים כהן. הוא עבד אצל חיים כהן עד שנת 2018.

פתיחת מסעדת ג'ורג' וג'ון בשנת 2018

לתומר טל הייתה אמביציה לפתוח מסעדה משלו. ולאחר מחקר ובדיקות החליט שהוא מעוניין לעבוד במסעדה שהיא חלק מבית מלון. במלון דריסקו, שנפתח באותו זמן, לאחר שיפוץ יסודי, הייתה מסעדה בשם זאדה. כעבור שלושה חודשי פעילות המסעדה נכשלה ונסגרה. המלון חיפש שף שיחדש את הפעילות המסעדתית. זו הייתה ההזדמנות עבור תומר טל להגשים את חלומו. הוא פתח במלון מסעדה עם שם חדש –ג'ורג' וג'ון – על שם האחים האמריקאיים ג'ורג' וג'ון דריסקו. שבנו את המלון בשנת 1886.

הוא רכש למסעדה תנור ג'וספר המיוצר בספרד. הג'וספר הוא תנור ברזל שבתוכו יש גחלים. הוא מאפשר להכניס את הטעם של בישול על גחלים למטבח של מסעדה. כיום המכשיר הזה הוא הכוכב העולה במסעדות החשובות ונמצא כבר בקבוצת R2M , אצל האחים דוקטור, אצל השף דיוויד פרנקל, מסעדת נורמן ועוד.


מהלך הארוחה


המנות בארוחת הטעימות שלנו נבחרו על ידי השף כדי לייצג את טכניקות הבישול שלו.

במהלך השיחה עם השף הגיעה לשלחן המנה הראשונה שבתפריט:

לחמים עבודת יד שלנו

על צלחת אלגנטית אפורה הגיעו ארבעה סוגי לחם: שני משולשי פוקאצ'ה מתפוחי אדמה שרופים, שתי פרוסות לחם מחמצת עם אגוזים, שני שברי קרקר תרד דקיק של תרד וגרעינים וכמה קרעים של מופלטת זעתר.  

בצלחתית עגולה הגיע קרם חציל לבן ועליו קישוט קטן של קרם חצילים שחור. בצלחתית עגולה נוספת הגיעו שום קונפי, פלפלים חריפים ועליהם שמן זית נבאלי.

 

לקראת תחילת הארוחה בדקנו את תפריט היינות. יש למסעדה תפרט יינות עשיר ומגוון. בעמוד הראשון של התפריט מופיע המבחר שאפשר להזמין בכוס: תוססים, לבנים, אדומים ורוזה.

אנחנו בחרנו שתי כוסות של שמפנייה צרפתית Classic Brut  Deutz  שליוותה אותנו במהלך הארוחה.



לאחר תום השיחה עם השף התחילו להגיע מנות הארוחה:

קולורבי צלוי ומעושן

על צלחת עגולה בצבע שחור הגיעו פרוסות דקיקות של קולורבי צלוי ומעושן שמעליהן כיסוי ירוק של שמן עירית, זעתר טרי, גרנדין ותבלין דואה. הכול היה מקושט מלמעלה בפירורי גבינת פטה. אכילת קולרבי פריך, בעובי של נייר,  יחד עם הכיסוי הירוק והלבן שמעליו, הייתה חוויה של היכרות מחודשת עם הקולרבי.




פלמידה כבושה ומעושנת קלות

על צלחת לבנה עגולה הגיעו משולשים של פלמידה כבושה ומעושנת קלות. כל משולש דג ישב על פיסת צ'יפס תפוחי אדמה והיה מקושט בשתי נקודות צבע – קרם חצילים שחור וגבינת קפיר לבנה. עם כל מה שמסביב – הכוכב היה בכל זאת הדג, שלא הלך לאיבוד. 




טרטר טונה עם לדר אבטיח

הטרטר היה עטוף ברצועת לדר שהוכן מהחלק הלבן של האבטיח לאחר שהוחמץ.

הרוטב שמזגה המלצרית על המנה היה ויניגרט אבטיח טעים.

והקישוט של המנה היה לואיזה ובזיליקום סגול.




טרטר בקר ומח עצם

מנה זו הוגשה בשתי צלחות. בצלחת לבנה עגולה ישב הטרטר על פטריות שיטאקי צלויות במרווה וציר בקר. על דופן הצלחת היו מונחות שלוש פרוסות קלויות של בריוש מאפה בית. בצלחת קטנה נוספת הגיעה עצם ובה מח עצם וכפית. יחד עם מח העצם היה גם חצי בצל סגול חמצמץ אפוי וכמה רצועות של מלפפון כבוש. הטרטר עצמו היה קצוץ דק, טעים מאוד ועם נוכחות מודגשת.



אספרגוס בכמה וריאציות

הוגשו שני אספרגוסים ירוקים ושניים לבנים. חלוטים וצלויים בפחמים. הם הוגשו עם פסטו שקדים וקציפת קרם פרש מעושנת.

כמו כן הוגשו רצועות אספרגוס דק בחמאה חומה, סלטון אספרגוס דקיק מצופה באבקת גדילן.






         טיראמיסו תפוזי דם

הקינוח של הארוחה היה יפה ומיוחד. השכבה התחתונה הייתה עוגיות סבויארדי טבולות בליקר קוונטרו וחלב. מעליהן הייתה שכבת קרם תפוזי דם וקרם מסקרפונה מסורתי. הקישוט של הקינוח היה מורכב משני מרכיבים נוספים שנוצרו מתפוזי דם: האחד: אבקה צהובה עשויי תפוז דם מיובש והשני: "קוויאר" שנעשה ממיץ תפוזי דם בשיטות של המטבח המולקולרי.


השירות של המלצריות היה מעולה – ממש ללא רבב.


מחיר הארוחה לשניים, שהייתה מעניינת, טעימה, מגוונת ומשביעה היה 883 ₪


מסעדת ג׳ורג׳ וג׳ון

כתובת

מלון דריסקו, רחוב אוארבך 6

תל אביב יפו, 6811910

טלפון: 03-726-9309

חנייה: שירותי VALET בתשלום נוסף

 

שעות פתיחה

ארוחת בוקר

מדי יום לאורחי המלון בלבד

ראשון -שבת 08:00-10:30

ארוחת ערב

ראשון-שבת: 17:30-22:30

ארוחת צהריים

שישי-שבת: 13:00-16:00

תפריט רגיל

200 comentários


Amelia
Amelia
לפני 7 שעות

Experience smooth and convenient travel at John F. Kennedy International Airport, where top-notch amenities and efficient services await. The American Airlines JFK Terminal is well-equipped with modern facilities, streamlined check-in, and comfortable lounges to enhance your journey from start to finish.

Curtir

Sonali Verma
Sonali Verma
לפני 11 שעות

It’s rare to find a blog that provides not just answers, but real clarity—and that’s exactly what I discovered here. The writing was clear, the explanations were thoughtful, and everything built up to create a complete picture of what I needed to know. I especially appreciated the straightforward language—no complicated jargon, just helpful information. After searching far and wide for something this comprehensive, I can now confidently say that my search is over. This post has provided the insight I was hoping for. Thank you for writing such excellent content.


College Escort in Aerocity

Foreigner Call Girls in Aerocity

Housewife Escort in Aerocity

Escort in Aerocity

Air Hostess Escort in Aerocity

VIP Escort in Aerocity

Celebrity Escort in Aerocity

Russian…

Curtir

Oliver
Oliver
לפני 12 שעות

Key Lime Air MSP Terminal refers to the terminal at Minneapolis-Saint Paul International Airport (MSP) where Key Lime Air operates its flights. Key Lime Air provides regional air service, primarily connecting MSP to destinations such as Ironwood, Michigan (Gogebic County Airport - IWD) and Thief River Falls, Minnesota (Regional Airport - TVF). While MSP has two terminals—Terminal 1 and Terminal 2—the specific terminal for Key Lime Air flights is not widely documented online. However, passengers flying with Key Lime Air from MSP can expect a streamlined experience with essential airport amenities, including check-in services, security screening, and convenient transportation options.

Curtir


Indore Escort
Indore Escort
לפני יום

If you are seeking girls for spending your weekends who is dedicated and flexible for providing the sexual services for their every client. Remove your all frustration, stress, anxiety, and fatigue by the intercourse by our finest Indore Escorts Call Girls. Our independent escorts are very reliable and true are perfect for a passionate date for limitless fun. Come to experience the highest latest techniques and tools for sex to make it more enjoyable. The lovely models are very expert and full training with the activities of XXX and pron movies which men always dream to have. You are heartily invited for superb physical intimation with our high-class charming girls curvy body to dance, French kisses, fingering, touching and sucking…

Curtir

SUBSCRIBE VIA EMAIL

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

bottom of page