• מגזין רות סירקיס

השף גיא פרץ במסעדה "סלון יווני" – במלון הבוטיק WEST

במלון הבוטיק WEST, הנמצא סמוך לחוף הים, בין תל אביב להרצליה, יש מסעדה מעניינת בשם "סלון יווני", המתמחה באוכל יווני. השף של המסעדה הוא גיא פרץ, שרכש ניסיון רב באוכל של המטבח היווני וגם אוהב מאוד את האוכל היווני בפרט ואת יוון בכלל.




צילום: יח"צ

גיא פרץ הוא דור שלישי לבשלנים. הוריו היו שפים וסבא שלו היה קצב כך שההיכרות שלו עם המטבח בכלל היא קרובה מאוד. באשר למטבח היווני – הוא ביקר ביוון לפני מספר שנים לנהל שם פרויקט, יחד עם 40 אנשי צוות, ותכנן עבור רשת בתי המלון גרק-הוטל את האוכל שיוגש שם. אהבתו לאוכל היווני ולטעמים היוונים עזרה לו מאוד. גם בישראל הוא תיכנן את הקונספט של המסעדה היוונית חלבית "סלון יווני" במלון WEST .


גיא מודע להבדלים בין "טברנה" ל"סלון". בטברנה יש דגש על מוסיקה יוונית ואילו ב"סלון" הדגש הוא על האוכל. וכמובן שהוא מעדיף את הסלון. וכך גם נראית המסעדה. מרחב רב ותחושה אוורירית. שולחנות וכסאות לבנים ועליהם צלחות כחולות יפות. סביב החדר קישוטים בכחול או כחול לבן והתחושה היוונית מתחילה עוד לפני שמגיע התפריט. גם בסלון יש מוסיקה. אך זו מוסיקה שקטה, יוונית כמובן.


צילום: יח"צ

צילומי מנות: רפי סירקיס

אל השולחן מגיעים בתחילה הסלטים והממרחים. למשל הסקורדיליה שזה ממרח עשוי שקדים, תפוחי אדמה ושום. לצידה צלחת עם סלט אדום עשוי פלפלי שושקה צלויים על פחמים, סלט צירוקפטרי – עשוי גבינה לבנה ופלפלים, סלט ביצים שבו הביצים פרוסות לעיגולים ומתובלות בבצלים מטוגנים ובצל ירוק. מגיע גם סלט חצילים יווני טעים מאוד שגם בו החצילים ניצלו בגריל, וכן גבינות יווניות וזיתים שהשף גיא פרץ מייבא מיון ומקפריסין.




כמנה עיקרית קיבלנו סלט נא של קוביות טונה אדומה - כמו סביצ'ה. מקושט ברצועות מלפפונים ומלווה בטחינה עם כמה קייפרס.










כמו כן קיבלנו נתחי חלומי מטוגנים ולצידם ריבת ענבים והדרים. קיבלנו גם דולמד'ס – עלי גפן ממולאים עשויים ידנית במטבח של המסעדה. עוד מנה מעניינת הייתה "פאווה" מחית של אפונה צהובה ועליה תוספות של שמן זית, זיתים, צ'ילי. ואז מערבבים הכל ונוצר מאכל הדומה ל-מסבחה.


המסעדה משמשת גם לחגיגות משפחתיות כגון יום הולדת, יום נישואין ואפילו חגיגת הצעת נישואין. במקרה זה מסדרים במסעדה "שולחן אבירים" ארוך, מעוצב יפה, מקושט בצלחות הכחולות ובנרות קטנים מאירים.


השף גיא פרץ שולט בכל פרטי הפרטים של האוכל המוגש ושל כל מה שמתרחש במסעדה. מאחר והוא יזם בנשמתו הוא עוסק גם בנושא של "פוד-טראקס". כלומר, משאיות מיוחדות שהן בעצם מטבחים ניידים. המשאית מגיעה למקום כל שהוא ובתוכה נמצא השף והעוזרים שלו. הם פותחים לרווחה את אחד הקירות של המשאית ודרכו הם מוכרים את מה שהם מכינים במטבח הנמצא במשאית. לשף גיא פרץ יש כמה משאיות כאלו שהוא מפעיל ויש לו גם סוכנות שמייבאת את המשאיות האלה ארצה עבור טבחים אחרים. לפוד-טראקס שלו הוא קורא טברנה-אקספרס ומגיע איתם לגני אירועים או לאירועים פרטיים. אפשר להכין במשאיות אלה כל אוכל שרוצים ואפילו להכין רק מתוקים וגלידות.



הסיום המתוק של הארוחה שלנו היה מדהים. גיא פרץ מגיע לשולחן ומניח עליו שתי יריעות נייר פרגמנט ששם המסעדה מודפס עליהן. ואז מתחיל ה-שואו: הוא מגיע עם שקית זילוף ומזלף על הנייר כמה תלוליות קרם. עליהן הוא מדביק ריבועי בצק עלים אפויים ופריכים ועל הבצק הוא יוצק רוטב שומשום. מייד הוא מקשט חלקים אחרים של הנייר בזילופי קרם ועליהם הוא "זורק" סיגארים מטוגנים ממולאים בחלבה. לצידם קאטאיף מתוק. ומניח גם צלחת עם כונאפה, מביא קערית עם גלידה יוגורט וריבועי עוגת סולת יוונית שעליהם הוא מזלף דבש. וכך נוצרת על כל השולחן מנת קינוח ענקית, מגוונת ונותנת אפשרות לטעום מכל הפינוקים של קינוחי המסעדה.


כתובת הרצל רוזנבלום 12, תל אביב יפו טלפון: 050.774.0025 שעות פתיחה יום ראשון: 12:00 - 23:30 יום שני: 12:00 - 23:30 יום שלישי: 12:00 - 23:30 יום רביעי: 12:00 - 23:30