מסעדת חוות צוק נמצאת בלב שכונת מגורים נחמדה בצפון תל אביב. מרבית השולחנות של המסעדה הם מתחת לכיפת השמיים במתחם הנמצא על מדרכה רחבה, ומוקף בגדר נמוכה שעליה עציצי פרחים.
השף אסף שנער
השף אסף שנער , השף והמנהל של מסעדת חוות צוק, הוא בעל רקע מקצועי מרשים. לאחר שירותו הצבאי הוא יצא לעבוד וללמוד בתחום הקולינרי. הוא עבד במסעדות ירושלמיות נחשבות כמו שאטו עין-כרם ומסעדת ארקדיה המפורסמת של השפים עזרא קדם ותמר בלאי. משם נסע לניו-יורק ולמד בבית הספר החשוב לבישול: C.I.A) Culinary Institute of America).
הוא למד שם מספר שנים וסיים עם תואר BA בהצטיינות בשנת 2002.
במסגרת הלמודים עבר התמחות במסעדה הקליפורנית החשובה The French Laundry של השף המפורסם תומס קלר. התמחות נוספת הייתה בנושא המטבח האיטלקי. בהשתלמות זו הסטודנטים היו הולכים לאכול בניו יורק במסעדות איטלקיות ומבקרים במעדניות ובחנויות המספקות מוצרים איטלקיים.
עם תום הלימודים הוא עבד בבוסטון במסעדה L’Espalier שיש לה 4 כוכבים, שמתמחה באוכל צרפתי ובאוכל של ניו-אינגלנד.
כשחזר לישראל עבד בתחילה במסעדת 'המטבח של רמה' שבהרי ירושלים. אחר כך הצטרף לאייל לביא במסעדת רוקח 73 שהצטיינה במנות של דגים ופירות ים. התחנה הבאה הייתה מסעדת קופי בר מקבוצת רותי ברודו.
משנת 2013 הוא עובד בשיתוף פעולה עם חוות צוק של תומר צוק. החווה, הנמצאת בעמק האלה, מתמחה בגידול עיזים וכבשים ובטיפוח גידולים אורגניים. את המסעדה חוות צוק הם פתחו באזור יפה של תל אביב הסמוך לים.
המסעדה עצמה יושבת על מרתף גדול ובו יש מפעל הכולל חדר קירור ויישון בשר. במרתף יש גם קו ייצור שמייצר מוצרי בשר כדוגמת המבורגר ונקניקיות, המסופקים למסעדות רבות, בהן כמה מהנחשבות בגזרה.
לדברי אסף שנער במסעדה שלו נותנים כבוד לחומרי הגלם המתקבלים מהחווה. משתדלים לקבל את הירקות טריים ביותר ולהכין אותם בו ביום. הם גם אוהבים להגיש אוכל עממי כמו המבורגרים וקבבים. אוכל אהוב שהכנה מקצועית רק משפרת אותו.
ארוחת הטעימות
הגענו לארוחה בשעות הערב המוקדמות. הזמנו שתי כוסיות של יין לבן שהוגדר בתפריט כ"יין שלנו מחוות צוק" ונוצר מזני הענבים ויונייה וסוביניון בלאן, והן ליוו אותנו במהלך כל הארוחה.
השף אסף שנער הצטרף אלינו לשולחן כדי לבחור את המנות לארוחת הטעימות.
מנות ראשונות:
מבחר מנות ראשונות הגיע על מגש עץ שעליו היו:
כבד קצוץ 52 ₪
הוגש בקערה עגולה, מלווה בבצל טרי, צנוניות ומלפפון כבוש.
ליד הכבד הקצוץ הוגשה צלוחית קטנה של חזרת.
סלט קיסר קלאסי 56 ₪
עלי לבבות חסה רעננים ופריכים ברוטב שמן זית ולימון, עם קרוטונים פריכים וגבינת ופרמז'ן מגוררת.
קבב מג'הול 59 ₪
שני תמרי מג'הול מגולענים וממולאים קבבים קטנים וטעימים. הם הוגשו חמים, מעל מעט שמנת חמוצה ורוטב לימון כבוש.
לחם לבן מאפה בית,
פרוס לפרוסות עבות היה גם הוא על מגש העץ.
מנה ראשונה נוספת הייתה:
כרובית חווה מטוגנת 49 ₪
רבע כרובית רכה, מטוגנת לפריכות וטעימה, שהוגשה חמימה, מצופה בטחינה, סלסת עגבניות ועיגול בצל סגול.
ועוד מנה ראשונה הייתה:
קרפצ'יו בקר 62 ₪
הוגש על מגש מוארך - כשהבשר חתוך לפרוסות דקיקות ומתובל בשמן זית ופלפל שחור ומוגש עם עלי קייל רעננים.
גם מנה זו הגיעה עם לחם לבן מאפה בית, פרוס לפרוסות עבות.
סלטים
סלט בני דודים 68 ₪
עשוי מירקות ממשפחת הדלועים: פאקוס (סוג של מלפפון ערבי), חרוש (סוג של מלפפון בלדי בעל ערך תזונתי רב), מלפפון רגיל, זוקיני, ודלעת. כל ירק נחתך בצורה אחרת.
מעל ערמת "בני הדודים" הונחו עיגולי בצל סגול, חתיכות גבינת פטה, ותבלין סומאק.
סלט במיה 68 ₪
במיות קטנות שעברו טיגון קצר בשמן עמוק. הן הוגשו עם רבעי עגבניות קטנות על רוטב לאבנה ומעט מטבוחה.
בשרים
מבחר בשרים הוגש על מגש עץ שעליו היו:
נקניקיית וואגיו ספרדיות ₪79
זוהי נקניקייה מגולגלת סביב עצמה, מחוזקת בקיסם עץ ומטוגנת יחד עם פלפל ובצל בהקפצה על הפלאנצ'ה. היא מוגשת עם סוויט ביט (פלפלונים צהובים קטנים) מוחמצים.
שני קבבים
ארוכים וטעימים.
פרוסת סטייק אנטרקוט 200 גרם.
סטייק עשוי היטב לפני מידת העשייה שהלקוח מבקש.
הסטייק משומן במידה וחתוך לכמה רצועות.
הוגשה עם עלי כרוב צרובים.
עוד הוגשו על המגש פלחי תפוח אדמה מטוגן, צלוחיות עם איולי שום ועם טחינה, וצנצנת זכוכית קטנה עם רוטב צ'ימיצ'ורי.
קינוחים
מבחר קינוחים הוגש על מגש עץ שעליו היו:
פאי לימון אישי
פאי קטן וטעים עשוי בצק פריך עדין, ממולא בשכבות של פירות חמצמצים. בשכבה הראשונה הייתה ריבת תות-עץ כהה. בשכבות האחרות היה קרם לימון ופרוסות בצק.
הפאי היה מצופה במרנג רך.
בסך הכל נוצר ביס טעים מאוד.
ברד פודינג
קינוח אנגלי טעים ביותר שמכינים מלחם לבן. מוגש עם כדור גלידת ווניל ורוטב קרמל מלוח.
יוגורט מישמש וקדאיף
בקערית כחולה הוגש יוגורט עם רוטב מישמש ולצידו פרוסות קדאיף אפויות.
פרלינים של שוקולד בקפה
פרלינים עם אמירה פילוסופית. הפרלנים עשויים שוקולד אך עטופים באבקת קפה שחור.
לכן בתחילה טועמים את המרירות (והקשיים של החיים) של הקפה ואז מתנחמים בחלק הפנימי, המתוק, שממתיק את החיים ועושה טוב גם לנפש.
ענבים
כתובת: פרלוק משה 5, תל אביב-יפו
טלפון: 077-515-5905
שעות פתיחה: ימים ב'-ש' 12:30-21:30
יום א' סגור
Yorumlar