• מגזין רות סירקיס

ארוחה עם נגיעות אסיאתיות במסעדה של דנון

המסעדה התל-אביבית Schoolyard הנמצאת בנמל תל אביב שייכת לבית הספר לבישול דנון. בימי חמישי, במהלך חודש יולי 2022 ,יארחו תלמידי קורס הבישול שבבית הספר סועדים (בתשלום) לארוחת טעימות בסגנון אסיאתי.

נזכרנו שביקרנו בעוד מסעדות רבות של בתי ספר לבישול הנמצאות ברחבי העולם. במסעדות הלימודיות מבשלים תלמידי בית הספר, בהשגחת המורים כמובן והתפריט קבוע מראש.


במסעדה הלימודית של דנון היו כעשרה תלמידים שהכינו את הארוחות במטבח פתוח כך שהסועדים יכלו לראות הכול. תלמידים אחרים שימשו בתפקיד המלצרים והגישו את האוכל לאורחים. גם בעבר ביקרנו במסעדה הלימודית של בית הספר דנון וגם אז נהנינו מאד.


ארוחת ביסטרו

בפעם הקודמת נוכחנו בהכנת ארוחה צרפתית לאחר שהגיע אל בית הספר שף צרפתי בעל מסעדה עם כוכב מישלן. הוא לימד את התלמידים על הבישול במסעדות יוקרתיות בצרפת. הארוחה שהוגשה אז הייתה בסגנון "ביסטרו" אותה בישלו תלמידי מחזור 166. כל המנות הוגשו למרכז השולחן זו אחר זו, וחלקן הגיעו בתוך סירים יחד עם הרוטב בו בושלו.


ארוחה עם נגיעות אסיאתיות

הפעם למדו התלמידים טכניקות של בישול אסיאתי וסודות של תיבול אסיאתי. בארוחה היו נגיעות מהמטבח הסיני, היפני, התאילנדי והדרום-קוריאני. הארוחה הייתה מורכבת מכמה סדרות של המנות.


הסדרה הראשונה התרכזה במתאבנים

אל השולחן הגיעו המאכלים בכלים אופייניים למזרח הרחוק. מגש עגול ותבניות מתכת קטנות שהן בעצם כלי אידוי קטנים.


על המגש העגול הייתה קערית עם בשר פילה בקר קצוץ דק, כמעט מעוך, מתובל היטב. לצידו הוגשה חסה פריכה שניתן היה למרוח עליה את מחית הבשר.


לידם הייתה קערית של חמוצי ירקות וביצים קשות שחומות חתוכות לרבעים.


צילומים: רפי סירקיס





בכלי האידוי השני הייתה קערית עם "טורטליני של סינים" מאודים, המזכירים קצת וונטונים סיניים ממולאים.


הקישוט היה עיגולי בצל ירוק.








המתאבן השלישי היה סוג נוסף של כיסונים -- דמפלינגס סיניים מטוגנים ופריכים מאוד.



לפני ההגשה פיזרו עליהם סוכר חום ובעזרת מבער גרמו לסוכר להפוך לקרמל.










המתאבן הרביעי היה סוג של וונטון סיני מאודה ומגלגל על עצמו, עשוי מבצק טפיוקה.


הוא נקרא "גאו קייק בהשראה קנטונזית" והיה ממולא בבשר ברווז..









בכלי האידוי החמישי היו קרקרים סיניים מטוגנים ופריכים יחד עם משולשי פנקייקס סיניים מתובלים מטוגנים.






הסדרה השנייה הייתה המנה העיקרית

האוכל הגיע אל השולחן בצלחות.




המנה העיקרית הייתה נתחי דג ים עסיסיים, מונחים על מבחר עשבי תיבול.


בנוסף לדג היו במנה עלי כוסברה וכמות של בוטנים מטוגנים ופריכים.







התוספת לדג הייתה צלחת של שעועית ירוקה ארוכה, חצאי כרוב בוק-צוי צעיר, והחלק הלבן של בצל ירוק.


כולם מושחמים, צרובים על הפלנצ'ה ומצופים ברוטב טעים.


הקינוח



הקינוח נקרא "הלו הלו" וכלל מרק לבן מצמח פנדן, כדורי אורז קטנים מטוגנים, שבבי קוקוס לבנים וחתיכות של ג'לי מתוק בצבע אדום שהוסיפו צבע נאה למנה.




כתובת:

התערוכה 3, מתחם נמל תל אביב


טלפון :

077-729-7805