top of page

אוכל דרוזי כשר בכרמל

  • Rafi Sirkis
  • 23 בפבר׳ 2019
  • זמן קריאה 2 דקות

משרד התיירות, בשיתוף המועצות המקומיות של דליית אל כרמל ועוספיא, אירגן השבוע סיור היכרות בישובי הדרוזים בכרמל. זאת כחלק מפרוייקט "כפר ביקרתם"- קידום תיירות לכפרי הדרוזים והצ'רקסים. החלק הקולינארי של הסיור כלל ארוחת בוקר דרוזית כשרה בצימר בשם "המקום בכרמל" בדליית אל כרמל, סיור במרכז צמחי המרפא "יסמין", וארוחת גאלה ב"דיוואן העמקים" שהוא חלק ממיזם "עמים וטעמים" בעוספיה.


צימר בשם "המקום בכרמל"

טלפון: 050-399-1122

הצימר הזה הוא בעצם מלון סוויטות קטן, חדש ומצויד היטב. הוא נמצא במבנה אבן יפה ומוקף בגן. יש בו עשר סוויטות, בגדלים שונים, ועוד שלוש וילות אירוח. כך הוא מתאים לאירוח של זוג היוצא לחופשה רומנטית, משפחות עם שניים שלושה ילדים, או חבורה גדולה יותר, המשתכנת באחת הווילות.


ree

אנחנו התרשמנו מארוחת הבוקר הדרוזית הכשרה שהוגשה במבואת הכניסה למתחם. המרכיב הדומיננטי הייה ערמה של פיתות דרוזיות דקיקות. שאר מרכיבי הארוחה היו המאכלים הדרוזיים הרגילים: לבנה עם שמן זית, עגבניות ומלפפונים חתוכים וקערית זיתים טעימים. המנה המפתיעה היחידה הייתה סלט של חצילים ברוטב עגבניות. והיה כמבן היצע של תה וקפה דרוזי מבושל, שנמזג לכוסות נייר קטנות.


ree



מרכז צמחי מרפא בשם "יסמין"

טלפון: 054-620-4422

המסר העיקרי שבעלי המקום מנסים להעביר הוא שאת כל המחלות אפשר וצריך לרפא בעשבי מרפא.


ree

הם יצרו תערובת סודית של שבעה צמחי מרפא שרק שניים מהם מוכנים לגלות: עוזרד שצומח בארץ ומורינגה המיובא מהודו. ההוראות הן פשוטות – להרתיח חצי ליטר מים להוריד מהאש, להוסיף שתי כפות מתערובת הצמחים. אחרי שהנוזל מתקרר לסלק את עשבי המרפא, ולשתות ממנו במשך היום.


ree

יש במקום מכלים פתוחים של עשבי מרפא, וגם קופסאות סגורות.


ree

על הקיר הנגדי – מדפים של בקבוקי שמן זית, ומוצרים משמן זית.


ree

ארוחת גאלה ב"דיוואן העמקים"

טלפון: 052-4535100

"דיוואן העמקים" הוא אולם אירועים יפה, המשקיף על נוף פתוח של הרים ועמקים. האולם הוא חלק ממיזם "עמים וטעמים" שנבנה כדי להנגיש את המטבח הדרוזי לקהל הרחב. כדי להיות אטרקטיבי לכולם מקפיד המיזם לשמור על כשרות, הן באירועים המתרחשים באולם, והן באירועי אירוח ביתי בעוספיה.


ree

כדי להדגים את המגוון הרחב של מאכלים ומשקאות הוגשו לשולחנות מנות רבות. חלקן חיכו על השולחן ממש בפתיחה, וחלקן הוגשו במהלך הארוחה, כאשר התפנה קצת מקום על השולחן. קנקני השתייה הקרה על השולחן היו מים צוננים, לימונדה, והמשקה המזרחי החמצמץ – תמר הינדי. ובפינת השולחן הייתה סלסלת קש ובה פיתות דרוזיות דקות.


ree

סדרת הסלטים השולחן כללה סידר בוטינג'אן שהיא תבשיל חצילים ברוטב עגבניות עם גרגירי חומוס, המוגש קר, כסלט; סלט ירקות חתוך דק דרוזי וסלט כרוב חמצמץ



ree

סלט חריף, סלט חומוס דרוזי ביתי, זיתים ירוקים.




ree

שתי מנות הבשר על השולחן היו קבבונים ברוטב טחינה, וקציצות בשר ברוטב עגבניות.

לידם הייתה גם מנת עוף בלתי שיגרתית: מנסף עוף שכללה אורז עם אטריות, נתחי חזה עוף, ומעל הכל שבבי שקדים מושחמים.


מן הטאבון הגיעו משולשי מאפה בשלושה טעמים: מנקיש - פיתה עם זעתר ושמן זית; מוחמר - פיתה עם פלפל אדום מתוק מיובש ובצל; וספיחה - פיתה עם בשר טחון ובצל.

את הממולאים ייצגו פלפלים אדומים ממולאים אורז ובשר, עלי גפן ממולאים.


ree

עלי גפן ממולאים


ree

לקינות הוגש מגש עם ארבעה סוגי בקלאווה, בלווית קפה או תה..


תגובה אחת


AVXJ KAZD
AVXJ KAZD
28 בנוב׳ 2024

谷歌seo推广 游戏出海seo,引流,快排,蜘蛛池租售;

Fortune Tiger Fortune Tiger;

Fortune Tiger Fortune Tiger;

Fortune Tiger Fortune Tiger;

Fortune Tiger Fortune Tiger;

Fortune Tiger Slots Fortune Tiger Slots;

לייק

SUBSCRIBE VIA EMAIL

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

bottom of page