top of page
  • Rafi Sirkis

אקווה פאבה מוכנה לשימוש של טחנת "קמח הארץ"

אקווה פאבה הם מי הבישול של קטניות (חומוס, שעועית וכד'), המשמשים כתחליף צמחי וטבעוני להכנת קצף ביצים ליצירת מרנג, עוגות, קרמבו, מרשמלו, מיונז, מוס ועוד. טחנת "קמח הארץ" משיקה אקווה פאבה (Aquafaba) מוכנה בקרטונית מזיגה המכילה 500 מ"ל, כמות שוות ערך ל-10 ביצים. המוצר מיובא מאיטליה ומכיל מים בהם בושלו גרגירי חומוס בלבד. נח מאוד להקצפה. מתאים לטבעונים.


צילום: קמח הארץ

האקווה פאבה "הומצא" רק בשנת 2014 כתחליף ייעודי לביצים ולקצף ביצים. המילה עצמה היא הלחם של שתי מילים לטיניות aqua (מים) ו- fabaceae (קטניות). אקווה פאבה אומץ בהתלהבות בידי הקהילה הטבעונית, שלא עושה שימוש בביצים. הנוזל משמש כתחליף להכנת דברי מאכל שונים בהם יש צורך בשימוש בקצף ביצים - כמו למשל מרנג, עוגות בחושות, פשטידות, פנקייק ועוד. יצויין שהנוזל, שבמשך שנים זוהה עם הקהילה הטבעונית, משמש גם רבים מחוצה לה, החוששים משימוש בביצים נאות ולא מפוסטרות להכנת מיונז, מוס ועוד.



על "קמח הארץ"

"קמח הארץ" היא טחנת קמח ישראלית שהוקמה בשנת 2009 בכוכב מיכאל, מושב חקלאי במישור החוף הדרומי, בין קריית גת ואשקלון. הטחנה מייצרת ומשווקת קמחי איכות במחירים הוגנים. הקמחים הנטחנים בטחנה מכילים את גרעין החיטה בשלמותו, כולל הגרעין והנבט. הקמחים המיובאים מגיעים מטחנות קמח מובילות ומתמחות בגרמניה, צרפת ואיטליה.

הטחנה, עפ"י חזונו של מייסדה, אמנון ברזין, נותנת מענה לאופה הביתי והמקצועי ומספקת קמחים איכותיים ומוכרים לצד קמחים נדירים ומיוחדים:

  • קמחים מלאים ממגוון דגנים;

  • קמח פיצה;

  • קמחים צרפתיים;

  • קמחים מדגנים עתיקים;

  • קמחי פרימיום ועוד.


בנוסף, משווקת הטחנה את המותג נטול הגלוטן "מולינו", הכולל דברי מאפה, תערובות לאפייה ועוד.


בצמוד לטחנה פועל בית מאפה ללחמי מחמצת טריים, המשמש גם כמוקד ידע לאופים בכל הרמות, מאחר והוא בודק הלכה למעשה את מגוון הקמחים.


כשרות

פרווה, בהשגחת הרבנות הראשית לישראל.


מחיר השקה:

לקרטונית המכילה 500 מ"ל: 18 ש"ח


אפשר להשיג:


בקרוב גם בחנויות טבע וברשתות ברחבי הארץ.

bottom of page