top of page
  • Rafi Sirkis

אורז אירופאי מיוון – European Rice – מגיע בקרוב לישראל

בחודשים הקרובים יגיע לישראל האורז האירופאי החדש. לאורז טעם ייחודי שנוצר בשל השילוב של אדמה ואקלים יוונים. הוא ידוע בדרגת הלובן הגבוהה שלו, רך ומבריק בעת בישולו. ומעבר לכל הוא עשיר בערכים תזונתיים גבוהים מכל אורז אחר: הוא עשיר ויטמינים מקבוצת B כגון ניאצין, תיאמין, ריבופלבין וסלניום. הוא מספק לגוף אנרגיה מיידית באמצעות זמינות הפחמימות שלו.


חברת 'האורז האירופאי' מגדלת את האורז בשדות הפוריים של צפון יוון, על גדות הנהרות אקסיוס, לודיאס ואליאקמונאס באזור העיר סלוניקי.

זהו אזור בעל מערכת אקולוגית עשירה המתאימה מאוד לגידול אורז.


 

צילומים: יח"צ

החברה מדגישה את מחויבותה לשדרג את תעשיית גידול האורז דרך שיטות קיימות. החברה מממשת לא רק גישות חדשניות, אלא גם מבטיחה יבולים גדולים, ובאיכות גבוהה. החברה עומדת בראש שינוי פרדיגמה בתעשיית האורז על ידי העדפת הקיימות. האסטרטגיה המקיפה משלבת טכנולוגיות מתקדמות, טכניקות אחראיות לניהול מים, ואימוץ של שיטות חקלאות ידידותיות לסביבה, ומחויבות עמוקה לשימור משאבי טבע. ובנוסף התוכנית של 'האורז האירופאי' מטפחת מגוון ביולוגי וממזערת את טביעת הרגל הפחמנית הקשורה לגידול אורז מסורתי.

 

"אנו גאים להוביל את הגישה הטרנספורמטיבית הזו שמדגישה את מסירותנו לחקלאות בת קיימא", נמסר מתוכנית 'האורז האירופאי'.


 "המשימה שלנו היא להוות דוגמה, להוכיח שאכן ניתן להשיג יבולים יוצאי דופן תוך שמירה על הסביבה עבור הדורות הבאים."



"המחויבות הבלתי מעורערת של האורז האירופאי לחקלאות אורז בת קיימא עומדת להציב סטנדרט חדש לתעשייה, לעורר השראה למפעלים חקלאיים אחרים, לתת עדיפות לפרקטיקות ידידותיות לסביבה, כל זאת על ידי קידום שמירה על איכות הסביבה וקידום שיטות חקלאיות אחראיות."

 

האורז האירופי מיוצר על פי תנאי איכות מחמירים, בהתאם לתקנים ידידותיים לסביבה. מערכת ניהול האיכות מבטיחה את בטיחות החקלאים, העובדים והצרכנים. זרעי האורז נבחרים בקפידה כך שיתאימו לאקלים ולתנאי הקרקע.

  

נתונים מעניינים

סך הייצור של האורז של השותפות העסקית החקלאית של סלוניקי היתה כ-170,000 טון בשנת 2021.  וזה מייצג יותר מ-65% מסך ייצור האורז ביוון שהיה  261,000 טון בסך הכל.

צריכת האורז בישראל מוערכת ב-160,000 טון בשנת 2019, לאחר עלייה של 28% מהשנה הקודמת. הצריכה השנתית היא כ-17.4 קילוגרם לאדם. 

 

הזנים הארוכים (הודיים) או בינוניים/קצרים (ג'פוניקה) של האורז האירופי יכולים לשמש ברוב המתכונים הישראלים, כמו מקלובה, אשפלו, טבית ועוד... והוא יכול להיות גם תוספת אידיאלית. בארוחות המכילות קטניות, סלטים, בשרים, דגים ועופות. ראוי להזכיר כי האורז האירופי ממוצא יווני נחשב לטוב ביותר באיחוד האירופי בשל איכותו המעולה.

 

למידע נוסף על האורז האירופאי http://www.europeanrice.eu

הרשתות החברתיות:

 

שני מתכונים באדיבות 'האורז האירופאי'

 

1.    סופגניות אורז

סופגניות אלה הן  וריאציה יוונית של מתכון סופגניות הודי קלאסי. השימוש במסטיקה מהאי כיוס ברוטב הופך אותן ליווניות.

 

מרכיבים לסופגנייה

  •  100 גרם אורז ג'פוניקה

  • 100 גרם אבקת חלב

  • 70 גרם אבקת סוכר

  • 30 גרם פיסטוקים

  • 1/2 כפית קינמון

  • 30 גרם קמח אורז

  • ביצה 1

  • 10 גרם אבקת אפייה

 

מרכיבים לסירופ

  • 600 מ"ל מים

  • 750 גרם סוכר

  • 20 מ"ל מסטיקה מכיוס

 

אופן הכנה

מניחים סיר על אש בינונית עד גבוהה ומבשלים את האורז היטב.

כשמוכן, מסירים מהאש ומועכים אותו.

מוסיפים את הסוכר, אבקת החלב, אבקת האפייה, קמח האורז, הביצה, הפיסטוקים והקינמון.

יוצרים כדורים קטנים.

יוצקים שמן על מחבת לוהטת ומוסיפים את כופתאות האורז.

מטגנים 5-7 דקות מכל צד עד להזהבה (170 מעלות צלזיוס).

טובלים אותן בסירופ, בוזקים בפיסטוקים טחונים ומגישים.

 




2. אגס "קלפוטיס" עם אורז

קינוח זה הוא וריאציה של הקינוח הצרפתי הקלאסי.

במקום בצק המבוסס ע קמח משתמשים באורז מתוק.

מרכיבים

  • 100 גרם אורז ג'פוניקה

  • 60 גרם סוכר

  • 300 מ"ל מים

  • 100 גרם חמאה

  • 250 מ"ל חלב

  • 3 ביצים

  • 100 גרם קמח כשר לפסח

  • 1 ק"ג אגסים

  • 100 גרם חמוציות

  • 50 גרם אגוזי לוז טחונים

100 גרם סוכר

 

אופן הכנה

מניחים סיר על אש בינונית עד גבוהה ומבשלים את האורז עם מים וסוכר.

משמנים תבנית טארט או תבנית פאי ומניחים את פרוסות האגסים תוך כדי פיזור החמוציות.

טורפים בקערה את האורז המבושל, החלב, הביצים, החמאה ואגוזי הלוז ויוצקים את התערובת על הפירות.

מחממים מראש את התנור ל-180 מעלות ואופים 25-30 דקות, עד שהמילוי מתייצב.

כשמוכן, מסירים מהאש ונותנים לו להתקרר. מגישים עם קצפת או סירופ פירות.

 

bottom of page