• מגזין רות סירקיס

תערובת קטניות אורגנית למרק של "תבואות"

צילום: אנטולי מיכאלי

חברת "תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, מציעה לחורף "תערובת קטניות אורגניות למרק", הכוללת:

30% עדשים אדומות

27% גריסי פנינה

12.5% עדשים ירוקות

בנוסף, בכמויות הולכות ויורדות: פולי אזוקי, אפונה ירוקה וחיטת כוסמין.



התערובת מתאימה להכנת מרקים, נזידים, תוספות חמות, תבשילים וסלטים.


הנטורופתית טל בן דוד, מציינת כי התערובת, המשלבת דגנים וקטניות, מספקת לגוף חלבון מלא מהצומח והיא גם עשירה בוויטמינים ובמינרלים. "בין השאר, התערובת מכילה ויטמינים מקבוצה B, ברזל, אבץ, סידן, כרום ומגנזיום. הדגנים והקטניות עשירים גם בסיבים תזונתיים התורמים לתחושת שובע ולהורדת רמות הכולסטרול והסוכר בדם", אמרה.

כשרות: פרווה בהשגחת הרבנות מטה יהודה ובד"צ בעלז.

מחיר לצרכן: 18.90ש"ח לאריזה של 500 גרם.

להשיג ברשתות וחנויות בתי טבע ברחבי הארץ.

לפרטים: www.tvuot.co.il


הצעה למתכון להכנת מרק חורפי:



מצרכים:

1 חבילה של תערובת קטניות אורגנית למרק, של תבואות

2 בצלים, קצוצים גס

2 שיני שום, פרוסות

1 - 2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות

1 גזר, חצוי ופרוס דק

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית פלפל שחור

3 - 4 כפות שמן זית

1 - 2 כפיות מלח (להוסיף רק בסוף הבישול)

מים

* גיוון: כפית פפריקה מתוקה ; 1/2 כפית פפריקה חריפה; עלים קצוצים של רוזמרין ; 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה ; כף אבקת מרק אורגנית ; 1/2 כפית אבקת ג'ינג'ר (זנגוויל) ; 1/4 כפית כמון

אופן ההכנה:

להשרות את התערובת במים כחצי שעה. לסנן, לשטוף ולסנן היטב, שוב.

בסיר מתאים לטגן את הבצל בשמן הזית. להוסיף את השום ולטגן להזהבה.

להוסיף את תערובת המרק והתבלינים חוץ מהמלח, ולערבב.

לצקת מים עד כדי כיסוי + 2 כוסות מים מעל גובה התערובת. להביא לרתיחה.

להנמיך את האש, לכסות ולבשל עד לריכוך הקטניות. בחצי השעה האחרונה, להוסיף את הגזר ותפוח האדמה (אפשר גם בסיר לחץ 30- 40 דקות).

להוסיף את המלח. לתקן תיבול.

* הערה: להכנת מרק יותר דליל, להוסיף עוד מים.

להגשה: לפזר מעט עלי פטרוזיליה.

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

SUBSCRIBE VIA EMAIL