• מגזין רות סירקיס

"תבואות" משיקה סירופ אגבה כחולה, אורגני וטהור

עודכן ב: 17 נוב 2018

חברת "תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, משיקה מוצר חדש:

סירופ אגבה כחולה אורגני, 100% טהור

הסירופ, המיובא ממקסיקו, מופק מליבת צמח האגבה הכחולה. הוא מתוק פי 1.5 מסוכר וכפית אחת ממנו מכילה כ- 20 קלוריות. אם משלבים אותו באפייה ובבישול, מומלץ להמירו ביחס של 2/3 כוס סירופ אגבה - במקום כוס סוכר. הסירופ אינו מושפע מטמפרטורה והוא תמיד נותר נוזלי. כמו כן, אין לו את טעם הלוואי שמאפיין ממתיקים אחרים. אגב, האגבה הכחולה היא הבסיס של הטקילה, המשקה האלכוהולי הלאומי של מקסיקו.


צילומים: אייל קרן

הטעם והמרקם של הסירופ הוא בין דבש לסילאן, לרוטב מייפל. הוא מתאים מאוד לטפטוף על פנקייקס, וופל בלגי, פרנץ' טוסט, סופגניות ולביבות.

אפשר להמתיק באמצעות הסירופ שתייה קרה או חמה, ולהשתמש בו במגוון מתכונים – להכנת רטבים לסלטים, למרינדות לעוף, למנות בשר ודגים ולהמתקת עוגות ועוגיות.


כשרות:

פרווה בהשגחת מגן דוד מקסיקו ובאישור הרבנות הראשית לישראל.


מחיר:

18.90 ש"ח לבקבוק של 330 גרם.


להשיג:

ברשתות השיווק, בתי הטבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.

לפרטים נוספים: www.tvuot.co.il


הצעות למתכונים:


רוטב חמאת בוטנים וסירופ אגבה

ציפוי או מילוי ללביבה, סופגנייה או פנקייק, נודלס ומוקפצים, על פירות שלמים או חתוכים (כמו תפוח עץ) ועוד

חומרים:

2 כפות חמאת בוטנים טבעית

מעט מים

1 כף סירופ אגבה

מעט קינמון ו/או אבקת ג'ינג'ר (לפי הטעם)

אופן ההכנה:

מערבבים את חמאת הבוטנים עם מים, עד שמתקבל מרקם חלק אך סמיך. מוסיפים סירופ אגבה, ג'ינג'ר וקינמון. לערבב ולתקן תיבול. למרוח על פרוסות של תפוח עץ.


סלט ירקות צבעוני

חומרים:

חופן גדול של עלים ירוקים וסגולים

24 עגבניות שרי צבעוניות, פרוסות

1 גזר, חתוך לגפרורים דקים

1 מלפפון, חצוי ופרוס דק

לרוטב:

3 כפות שמן זית

1 כף חומץ בלסמי

1- 2 כפות סירופ אגבה כחולה (תלוי במתיקות שרוצים)

1/2 – 3/4 כפית מלח ים אטלנטי

פלפל שחור

אופן ההכנה:

לערבב את חומרי הרוטב בצנצנת עם מכסה. לערבב את הירקות. לצקת את הרוטב מעל.

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

SUBSCRIBE VIA EMAIL