• מגזין רות סירקיס

שני יינות קאווה מבעבעים של איבריקה עכשיו בישראל

מותג הקאווה הספרדי IBERICA גאה להציג לרגל חגיגות סוף השנה ותחילת השנה האזרחית החדשה IBERICA' CAVA' יין מבעבע כשר בשתי גרסאות:

* יבש - BRUT או

* חצי יבש SEMI SECO


צילום: יח"צ

קאווה IBERICA מיובאת על ידי חברת טמפו מספרד. היא מיוצרת בבית הקאווה האיכותי "מסאקס", מראשוני יצרני הקאווה באזור פנדס שבקטלוניה. הקאווה מיוצרת על פי המסורת של תסיסה שנייה בבקבוק, כפי שנהוג במחוז שמפיין בצרפת. ואחר כך התיישנות של בין שנה וחצי לשנתיים לפני היציאה לשוק. הקאווה מיוצרת מענבי מקבאו, קסרלו, ופרלדה, שהם הזנים המאפיינים את הקאוות הספרדיות, כשכל זן נבצר בזמן האופטימאלי שלו.


קאווה יבשה -- CAVA IBERICA - BRUT

הרכב זני ענבים: מקבאו 30%, קסרלו 30%, פרלדה 40%

בציר: מתרחש בשלושה שלבים:

מקבאו נבצר בשבועיים הראשונים של ספטמבר.

קסרלו נבצר בשבועיים האחרונים של ספטמבר

ופרלדה נבצר בשבועיים הראשונים של אוקטובר.

תסיסה ביקב: סחיטה עדינה של זגי הענבים על מנת להשיג 50% של מיץ התירוש. חדרור סטטי של היין ותסיסה מבוקרת בין 16 ל 18 מעלות למשך 20 יום על מנת להפיק את מיטב הארומה מהענבים.

תסיסה שנייה: מתרחשת בבקבוק במשך 40 יום בטמפרטורה של 16 מעלות.

יישון נוסף: של בין שנה לשנתיים בבקבוק.

סוכר שאריתי: 7 גרם לליטר.

צבע: נקי, צהבהב עם גווני זהב.

ארומה: נקייה עם עוצמה בינונית באף. מאוד פירותי ואלגנטי.

טעמים: מאוזן מאוד בחיך. מלא טעמים, עם איזון בין חומציות למתיקות. הרמוני ונקי. יצירה של בועות באופן עקבי.


קאווה חצי יבשה -- CAVA IBERICA – SEMI SECO

הרכב זני ענבים: מקבאו, פרלדה וקסרלו (33% כל אחד)

בציר: מתרחש בשלושה שלבים:

מקבאו נבצר במהלך השבועיים הראשונים של ספטמבר.

קסרלו נבצר בשבועיים האחרונים של ספטמבר,

ופרלדה במהלך השבועיים הראשונים של אוקטובר.

תסיסה ביקב: סחיטה עדינה של זגי הענבים על מנת להשיג 50% של מיץ התירוש. חדרור סטטי של היין ותסיסה מבוקרת בין 16 ל 18 מעלות למשך 20 יום על מנת להפיק את מיטב הארומה מהענבים.

תסיסה שנייה: מתרחשת בבקבוק במשך 40 יום בטמפרטורה של 16 מעלות.

יישון נוסף: של בין שנה לשנתיים בבקבוק.

סוכר שאריתי: 35 גרם לליטר

צבע: צהבהב, זורח עם השתקפות ירוקה ויצירה טובה של בועות היוצרות מעין כתר.

ארומה: מעודנת וארומתית. פירותית, אלגנטית ונקייה.

טעמים: נעים ורך. דגשים מתקתקים. מאוזן מאוד עם מרקם בועות טוב.


כשרות: בהשגחת הרבנות הראשית לישראל וחוג חתם סופר.


מחיר מומלץ לצרכן: 30 ₪


ניתן להשיג: ברשתות השיווק הנבחרות וחנויות היין ברחבי הארץ

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

SUBSCRIBE VIA EMAIL