קינוח קוריאני מקורי בצורת פתיתי שלג אוורירי עם תוספות טעימות וצבעוניות הגיע לישראל. הטעם, המרקם והחוויה הנהדרת כשלוקחים לפה כפית של קרח קוראני שנראה כמו שלג – הם חדשים לגמרי.
את החוויה הזו הביא לתל אביב יזם נועז, איש היי טק בעברו, בשם דני ללזרי. הוא התוודע בקוריאה לקינוח המורכב מ"שלג" ותוספות טעימות כמו פירות, שוקולד, קוקוס, כדורי גלידה ועוד. הוא החליט להביא את החידוש לישראל וקרא לו So-Bing . הסניף הראשון שבו אפשר לטעום את המעדן החדש נמצא על פינת הרחובות בוגרשוב והמלך ג'ורג' בתל אביב.
בהרבה מסעדות במזרח הרחוק מאמינים שדוגמה מוחשית של כל מנה שווה יותר מאלף תמונות ולכן הם מציגים דוגמאות פלסטיק של המאכלים שהם מגישים. גם בחלון הראווה של So-Bing מוצגות דוגמאות מרהיבות ביופיין של הקינוחים שאפשר לקבל. הן כמובן לא אמיתיות כי השלג ממנו בנויות המנות נמס במהירות , אבל הן ריאליסטיות לגמרי.
את המנות מכינים, בתהליך שנמשך כשתי דקות, רק אחרי קבלת ההזמנה. מתחילים בקערה שמוציאים מהמקפיא, ושמיועדת להאריך את חייהם של פתיתי השלג. הפתיתים מרכיבים את השכבה התחתונה של המנה. מעליהם מניחים, מתוך מגוון עצום של אפשרויות, שוקולד, מנגו, תותים, עוגת גבינה ועוד. מעליהם ערימה נוספת של שלג, ובראש הפירמידה כדור גלידה משובחת. השלב האחרון הוא קישוט המנה בפיסות פרי טרי, שבבי שקדים, כדורי מלון או פירות יער. המנה שמקבל הלקוח זהה בצורתה לדוגמת הפלסטיק שלה בחלון הראווה, ומצדיקה את ההמתנה.
למרות המראה הענקי של המנה – הערך הקלורי שלה נמוך כי שבבי השלג יוצרים מרקם אוורירי, שמפתיע בכל כפית שלוקחים לפה.
מי שעומד מאחורי הבאת הקינוח הקוריאני לישראל הוא איש ההיי טק לשעבר והיזם דני ללזרי, שפנה לחברה המייצרת את המכונה של פתיתי השלג – ונדלק. הוא חבר לאלון שבו, שף קינוחים בולט כדי שזה ירכיב ויתאים את המוצרים לחיך הישראלי. סו-בינג מתבסס על ארבע משפחות בינג: בינג פירות, בינג שחיתות, בינג בריאות ועוגות שלג. כל זה לצד משקאות אקזוטיים, קינוחים נוספים ועוד. את המנות מגישים ב 3 גדלים: מנה קטנה, בינונית וגדולה.
בין המנות המוצעות בתפריט ניתן למנות:
בינג פירות:
· מנגו ועוגת גבינה, שלג חלב עם סורבה מנגו, שקדים פרוסים וסירופ מנגו .
· בינג פירות יער פבלובה, שלג חלב עם קצפת, שברי מרנג, סורבה פירות יער ורוטב פירות יער
בינג בריאות:
· חלבה – שלג יוגורט עם רוטב חלבה, קוביות חלבה, אגוזי לוז ושברי עוגיית חלבה
· תה ירוק – שלג תה ירוק עם שקדים קלויים, אבקת תה ירוק וגלידת וניל
בינג שחיתות:
· טריפל שוקולד – שלג שוקולד עם שברי אוריאו, קוביות בראוניז שוקולד, קראנצ' שוקולד, גלידת שוקולד ורוטב שוקולד
· במבה בינג – שלג חלב עם גלידת סניקרס, רוטב חמאת בוטנים ושוקלד לבן, במבה נוגט קפואה
כל המנות האלה מוצעות במחיר של 29 ₪
עוגות שלג (האן) ב- 44 שקלים
האן שוקולד, עוגת שוקולד – שכבות עוגת שוקולד, שלג שוקולד, קרם שוקולד ושברי עוגיות
האן וניל ופירות, שכבות טורט וניל, קצפת, שלג חלב ופירות טריים
דני ללזרי, הבעלים של רשת סו-בינג אמר: "הגיע הזמן לשדרג ולרענן את מערך הקינוחים הרגיל והידוע בישראל ולהביא מותג רענן, תרתי משמע בתחום. אני מאמין כי אם הקינוח תפס ב-30 מדינות שונות בעולם, הוא יתפוס גם את ליבו של הקהל הישראלי בכלל ואת קהילת ה קיי פופ בפרט. זו הזדמנות מצוינת לנסות קינוח אחר ממה שהורגלנו עד כה"
כתובת: So bing, בוגרשוב 106 (פינת קינג ג'ורג') תל אביב
שעות פתיחה:
ימים א -ה 11:00 – חצות
יום ו' 10:00 – 17:00 / 22:00 – 02:00
שבת: 10:00 – 02:00
טלפון לבירורים: 050-7480480 (ליאור)
לתפריט של So-Bing הקליקו כאן
Comments