top of page
  • Rafi Sirkis

שבוע האוכל הטורקי 2023

האירוע השנתי של חגיגת האוכל הטורקי התמקד השנה במטבח של מחוז האטאי, הנמצא בדרום מזרח טורקיה. לכבוד האירוע פתח השגריר הטורקי החדש Sakir Ozkan Torunlar את ביתו בכפר שמריהו לקבוצה של מוזמנים. את האוכל הטורקי באירוע הכינה השפית הצעירה Gamze Haksöz שהגיעה במיוחד מאיסטנבול.

צילומים: רפי סירקיס

השגריר היה מארח למופת, שקיבל בברכה כל אורח, דאג שהמשקאות והמתאבנים יוגשו לכולם. בשעה 19:30 בדיוק הוא הזמין את האורחים לשולחנות ערוכים במפות לבנות ובמפיות לבנות, שעליהן רקמה לבנה, לארוחה בסגנון מחוז האטאי. לדבריו מרבית המרכיבים של הארוחה ייובאו במיוחד משם.


לכל אורחת ואורח ניתן תפריט מהודר, עם הסמל הטורקי בזהב. הארוחה הייתה בסגנון מזנון, כאשר ליד כל מנה היה שלט קטן ועליו שם המנה. האורחים לקחו לעצמם מן המנות המוצעות, ואנחנו לקחנו אותן לפי הסדר שהן מופיעות בתפריט.


Fellah Köftesi

כופתאות בולגור

הכופתאות הוכנו מבולגור, סולת ומשחת פלפלים. הן בושלו ברוטב עגבניות ותרד. הכופתאות הוגשו בקערה עגולה, בצורה הקלאסית של ערימה מעוררת תיאבון.

מה שאופייני לכופתאות אלה היא שבצורה הכדורית של הכופתה יש שקע עגול שנעשה באצבע.



Ali Nazik

סלט חצילים עם בשר

בקערה גדולה סודר סלט החצילים ביוגורט בצורת טבעת.


במרכז הטבעת היית כמות נדיבה של פיסות בשר טעים.




Kabak Dolma

קישואים ממולאים

במגש אפייה הוגשו גלילי קישואים ממולאים באורז ובשר טחון ומבושלים ברוטב עגבניות.








Samandag Pepper

פלפלים חריפים

פלפלים חריפים מאזור סמנדג.

הפלפלים טוגנו טיגון יסודי והוגשו עם רוטב עגבניות ובוטנים קלויים לפריכות.


הפלפלים הוגשו על קערה מקושטת בסמל טורקיה.



Tepsi Kebap

בשר אפוי בתבלינים

בקערת מתכת שטוחה הוגשה קציצה של בשר קצוץ ומתובל שנאפתה בקערה.



הקציצה הייתה חתוכה לשמונה משולשים, והסועדים לקחו לצלחת משולש אחד.









Firik Pilav

פילאף של פריקי

פילאף של חיטה ירוקה קלויה, מבושל עם גרגרי חומוס ובזיליקום.


הפילאף, וחצאי פיתות שהיו על המזנון שימשו כתוספת הפחממית של הארוחה.






Harbiye Chicken

עוף צלוי בסגנון הרבייה


פיסות עוף שהושרו במרינדה אדומה וחריפה. לאחר ההשריה הן ניצלו היטב.


גם העוף הוגש בקערה רשמית, שעליה סמל טורקיה.






Kabak Tatlisi

קינוח דלעת

להכנת הקינוח המעניין הזה הביאו דלעת מיוחדת מאזור האטאי. הדלעת הזו, כשמבשלים אותה במי סוכר, היא לא מתרככת כמו הדלעת שלנו כאן בישראל.

אחרי הבישול פיסות הדלעת היו נוצצות ופריכות.

פיסות הדלעת הוגשו עם רוטב טחינה עשוי מאגוזי מלך ובתוכו שברי אגוזי מלך.


גם הקינוח הוגש בקערה של בית השגריר שעליה סמל טורקיה.






Turkish Tea

תה טורקי


התה הוגש בכוסות האופייניות לתה שמשתמשים בהן בטורקיה, בידי מלצר שהסתובב עם מגש עמוס בכוסות.


הארוחה נמשכה כשעתיים, שעברו בנעימות, וכללו שיחה נעימה עם השפית הצעירה והנחמדה.


לכתבה על אירוע שבוע האוכל הטורקי בשנה שעברה הקליקו:


לכתבה על גבינות טורקיות משובחות שהגיעו עכשיו לישראל הקליקו:


Article written by Ruth Sirkis.

Pictures taken by Rafael Sirkis

(c) All Rights Reserved

May 2023



Comments


bottom of page