• מגזין רות סירקיס

רטבי עגבניות ב-5 טעמים של יד מרדכי

יד מרדכי נכנסת לקטגוריה חדשה ומשיקה רטבי עגבניות ב-5 טעמים ללא תוספת שמן וללא תוספת סוכר:

· פומודורו - רוטב עגבניות קלאסי לפסטה.

· בזיליקום - רוטב עגבניות לרביולי.

· פיצה - רוטב עגבניות לפיצה.

· ארביאטה - רוטב עגבניות פיקנטי לפסטה.

· פסאטה - מחית עגבניות חלקה המשמשת כבסיס לבישול.

כל הרטבים עומדים בתקני חוק האסדרה, ואין עליהם מדבקות אדומות.

צילום: סטודיו שטראוס

ניצן ישראלי, חבר קיבוץ ומנכ"ל 'יד מרדכי' אמר: "יצאנו לדרך לפני מספר שנים עם מהלך העשרה בעולם הקולינריה שמנגיש לצרכנים שלנו פיתוחים קולינריים ברמה גבוהה. הפעם אנו משיקים סדרת רטבי עגבניות. כחלק מהחזון של יד מרדכי – להביא את הטבע לצלחת, מציעה יד מרדכי מגוון רחב של מוצרים שמטרתם להנגיש מגוון מוצרים, מחומרי גלם מעולים, תוך שמירה על טעם ואיכות מצוינים. בשנים האחרונות השיקה יד מרדכי מגוון רטבי בישול ולאור ההצלחה מרחיבה כעת את הסדרה ונכנסת לקטגוריית רטבי העגבניות."


יד מרדכי פיתחה את סדרת הרטבים מתוך רצון להעניק לצרכן רטבים איכותיים. הרטבים מיוצרים בצפון איטליה, בשיטות בישול מסורתיות, לפי מתכון שפיתח השף המלווה של יד מרדכי, יניב גור אריה, ביחד עם שפים איטלקים. מתכוני הרטבים שומרים על חומרי הגלם הכי קרוב לטבע - בדומה לכל מוצרי החברה, הרטבים הינם ללא חומרים משמרים, ללא ממתיקים מלאכותיים וללא צבעי מאכל.


עם מוצרים אלה יפגוש הצרכן הישראלי לראשונה על המדף רטבי עגבניות ללא תוספת שמן וללא תוספת סוכר, כאשר מקור המתיקות ברוטב הן העגבניות בלבד.

עולם הרטבים המוכנים מגלגל כ- 240 מיליון ₪ בשנה (סטורנקסט, 2019), והוא מרובה סגמנטים ופריטים. קטגוריית רטבי העגבניות מהווה כשליש מעולם הרטבים, כ-80 מיליון ₪ בשנה, והיא כוללת רטבים לפסטה ולפיצה ופסאטה (מחית עגבניות חלקה כבסיס לבישול).


על 'יד מרדכי'

יד מרדכי הינו מותג מוביל וותיק בקטגוריית הדבש ושחקן משמעותי בשוק שמן הזית, החומץ הבלסמי והקונפיטורות. בשנים האחרונות נכנסה 'יד מרדכי' לתחומי קולינריה נוספים של חרדל דיז'ון, מיץ לימון טבעי, רטבי בישול, סירופ מייפל, תרסיס שמן זית ולאחרונה סילאן טבעי. סדרת רטבי העגבניות מצטרפת למוצרים הקיימים ומביאה לצרכני המותג מגוון משמעותי של מוצרים המיועדים לשימוש יומיומי ועוזרים לשדרג בקלות כל ארוחה.

כשרות לפסח: פרווה OU והרבנות הראשית לישראל

כשרות לימות השנה: פרווה בד"צ בעלז מחזיקי הדת ו- OU

תכולהבצנצנת:

350 גרם

ניתן להשיג:

בכל רשתות השיווק ונקודות המכירה המובילות ברחבי הארץ.



מתכונים של סדרת רטבי העגבניות

להלן מתכונים לדוגמה עבור כל אחד מהרטבים, שפותחו על ידי השף יניב גור אריה.


פסטה ברוטב עגבניות "פומודורו"


רכיבים (4 מנות):

250 גרם פסטה (1/2 חבילה)

1 צנצנת רוטב פומודורו יד מרדכי

30 עלי בזיליקום

4 כפות גבינת פרמז'ן מגורדת

4 כפיות שמן זית


אופן ההכנה:

מבשלים את הפסטה דקה פחות מהוראות היצרן.

בינתיים מחממים את הרוטב על להבה נמוכה.

לקראת סוף הבישול מוסיפים אל הרוטב 1/4 כוס ממי הבישול של הפסטה.

מסננים את הפסטה ומערבבים עם הרוטב, מוסיפים את עלי הבזיליקום.

מבשלים 2-3 דקות תוך ערבוב עד שהפסטה עטופה ברוטב סמיך.

מעבירים לצלחת, מפזרים מעל פרמז'ן ומטפטפים שמן זית.

לתוספת רעננות אפשר להוסיף גם עגבנייה אחת טרייה חתוכה לקוביות.



רביולי גבינה ברוטב "בזיליקום"

רכיבים (4 מנות):

1 חבילה (300 גרם) רביולי גבינה

1 צנצנת רוטב בזיליקום יד מרדכי

4 כפות פרמז'ן מגורדת

4 כפיות שמן זית


אופן ההכנה:

מבשלים את הרביולי במים רותחים 1 דקה.

בינתיים מחממים את הרוטב על להבה נמוכה.

לקראת סוף הבישול מוסיפים אל הרוטב 1/4 כוס ממי הבישול של הרביולי.

מסננים את הרביולי ומערבבים עם הרוטב.

מבשלים 2-3 דקות תוך ערבוב עד שהפסטה עטופה ברוטב סמיך.

מעבירים לצלחת, מפזרים מעל פרמז'ן ומטפטפים שמן זית.

רצוי לקשט במעט עלי בזיליקום טריים.

מאוד טעים להעשיר את הרוטב בקוביות של חצילים אפויים או מטוגנים.


פיצה ביתית קלה להכנה עם רוטב "פיצה"

רכיבים:

לבצק:

280 גרם (2 כוסות) קמח ללחם

1 כפית סוכר

1 כפית מלח

1 כפית שמרים יבשים

160 מ"ל (שני שליש כוס) מים קרים

לרוטב:

1 צנצנת רוטב פיצה של יד מרדכי

150 גרם גבינת מוצרלה מגורדת

1 כף שמן זית


אופן ההכנה:

לבצק:

לשים את כל המרכיבים במיקסר 12 דקות עד לקבלת בצק אחיד, חלק ורך.

מכסים את הבצק ומניחים לתפיחה של כ- 40 דקות, עד שהוא מכפיל את נפחו.

לפיצה:

מחממים תנור לחום מקסימלי ומניחים בתוכו תבנית הפוכה.

מרדדים את הבצק לעלה דק.

משמנים קלות את תחתית התבנית הלוהטת ומניחים עליה את הבצק המרודד.

מורחים את הבצק ברוטב על כל ההיקף מלבד שוליים של 1 ס"מ.

מורחים את השוליים בשמן זית ומפזרים גבינה על הרוטב.

בשלב הזה ניתן להוסיף גם תוספות אם רוצים.

מכניסים לתנור ואופים 8 – 10 דקות עד שהבצק זהוב ופריך והגבינה נמסה ומבעבעת.


פסטה ברוטב "ארביאטה"


רכיבים (4 מנות):

250 גרם פסטה (1/2 חבילה)

1 צנצנת רוטב ארביאטה יד מרדכי

12 זיתי קלמטה מגולענים וחצויים

1 עגבנייה טרייה חתוכה לקוביות קטנות

1 כף פטרוזיליה קצוצה

4 כפות גבינת פקורינו מגורדת

4 כפיות שמן זית


אופן ההכנה:

מבשלים את הפסטה דקה פחות מהוראות היצרן.

בינתיים מחממים את הרוטב על להבה נמוכה.

לקראת סוף הבישול מוסיפים אל הרוטב 1/4 כוס ממי הבישול של הפסטה.

מסננים את הפסטה ומערבבים עם הרוטב, מוסיפים את הזיתים ומבשלים 2-3 דקות תוך ערבוב עד שהפסטה עטופה ברוטב סמיך.

מוסיפים פטרוזיליה ועגבנייה טרייה, מערבבים ומסירים מהאש.

מעבירים לצלחת, מפזרים מעל פקורינו ומטפטפים שמן זית.



פסטה ברוטב בולונז


רכיבים:

250 גרם פסטה (1/2 חבילה)

לבולונז:

1 בצל קצוץ דק

1 גזר קצוץ דק

2 גבעולי סלרי

4 כפות שמן זית

1 צנצנת פסאטה יד מרדכי

250 גרם בשר בקר טחון

1/2 כפית מלח

1/4 כפית בהרט

1/2 כפית סוכר

1/4 כוס יין אדום


אופן ההכנה:

לבולונז:

ב 2 כפות שמן זית מטגנים בצל עד הזהבה, מוסיפים גזר וסלרי ומטגנים עוד 5 דקות, מוסיפים פסאטה, מתבלים במלח וסוכר ומביאים לרתיחה.

מעבירים את הרוטב למעבד מזון וטחנים למחית חלקה (שלב הטחינה אינו הכרחי, אך כך נפטרים מהחתיכות שילדים פחות אוהבים).

(בשלב הזה מתקבל רוטב עגבניות נהדר שיכול לשמש גם בפני עצמו ולא רק כבולונז).

ב 2 כפות שמן זית הנותרות מטגנים את הבשר הטחון עד שהוא הופך פירורי ומשנה צבע לאפור – זהוב, מוסיפים יין ובהרט ומבשלים כמה דקות ברתיחה חזקה עד שהיין נספג בבשר.

מוסיפים את הרוטב ומבשלים עוד 1/4 שעה.

לפני ההגשה מבשלים את הפסטה דקה פחות מהוראות היצרן.

מוסיפים 1/4 כוס ממי בישול הפסטה אל הרוטב.

מסננים את הפסטה, מוסיפים אל הרוטב ומבשלים עוד כמה דקות עד שהרוטב עוטף יפה את הפסטה.

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

SUBSCRIBE VIA EMAIL