• מגזין רות סירקיס

"קפה פנורמה" – מסעדה חלבית משובחת במלון דן פנורמה

מסעדת הלובי של מלון דן פנורמה תל אביב "קפה פנורמה" משיקה תפריט חלבי חדש בניצוחו של שף המלון, איציק ידגר. ביקרנו השבוע במסעדה, פגשנו את השף, דגמנו כמה מנות פתיחה, את שתי מנות עיקריות, ומגוון קינוחים. השורה התחתונה – כדאי להגיע ולהתנסות.

הלובי של מלון דן פנורמה עבר לאחרונה חידוש והוא הציב את עצמו בליגה של מלונות בינלאומיים גדולים. אלמנט חשוב שהיה תמיד בלובי, וגם נשמר לאחר החידוש, הוא הקישוטים על הקירות מתוך אוסף המזכרות הפרטי של דן בן אמוץ. האוסף מכיל פריטים נוסטלגיים מעניינים שבן אמוץ אסף, בכישרון רב, בעיקר בשוק הפשפשים ביפו.


מחלונות הלובי אפשר לראות את בריכת השחייה של המלון, את הדקלים, השמשיות וכיסאות הנוח שמזמינים את אורחי המלון לשבת וליהנות.


התחלנו את הארוחה עם לימונדה צוננת ובה עלי מנטה טרייה, שהכינו עבורנו בבר, שנמצא בחלל משותף עם המסעדה.

הזמנו מנת לחם, והגיעו שני לחמים קטנים, חמים מהתנור בליווי שלוש צנצנות קטנות: צנצנת חמאה, צנצנת טפאנד זיתים שחורים וצנצנת ממרח עגבניות מיובשות.


מתוך מבחר הסלטים המוצעים בתפריט בחרנו אחד רחוק מאוד ואחד קרוב מאוד. הסלט הרחוק נקרא סלט יאם וון סן והוא מביא לשולחן את המזרח הרחוק. יש בו אטריות צלופן קרות, פטריות פורטובלו צרובות, נבטים, בצל ירוק, פאק-צ'וי, שברי אגוזי קשיו, ורוטב המכיל מיץ ליים, צ׳ילי, שום, מירין וסויה. כבר במנה הזו למדנו שהשף איציק ידגר אוהב פרחים. מלבד כל המרכיבים האסייתיים היה על הסלט לקישוט פרח קטן סגול.

הסלט הקרוב נקרא סלט ׳מנשייה׳ על שם השכונה של יפו שהייתה במקום שבו עומד היום המלון. הזכר היחיד לשכונה הזו הוא מסגד חסאן בק, שגם אותו רואים מחלונות הלובי. הסלט הוגש בקערה מוארכת ובה תלולית מוארכת של עשבי תיבול טריים עם פיצוחים קלויים מתובלים בויניגרט רימונים. על הערימה הזו היו מונחות קוביות של גבינת חלומי מטוגנת, סהרונים של לבבות ארטישוק בציפוי פריך, בסגנון שניצל ועיגולי צנונית לקישוט. וכמובן גם כמה פרחי מאכל לקישוט.

מתוך מדור הפסטה שבתפריט המליץ השף שניקח את הרביולי במילוי ערמונים, עליהם בחרנו לקבל רוטב שמנת-פטריות ושברי ערמונים. המנה הגיעה חמה וריחנית, ומקושטת בפיסות גבינת פרמזן. וזו אכן הייתה מנה מצוינת.


מתוך מדור הדגים שבתפריט דגמנו את שתי ההצעות:

פילה בורי צרוב שהגיע על ערימה של קוסקוס צהוב ובתוכה הסתתרו גרגירי חומוס מתובלים. על הצלחת היו שני פסים של רוטב טחינה וכוסברה, ומעל הדג הייתה ערימה של אטריות חומוס מטוגן. וחוץ מכמה גבעולי טימיו טרי, היה כמובן גם פרח מאכל.

ההצעה השנייה הייתה פילה סלמון צלוי. ליד פרוסת הפילה שהגיעה הייתה ערימה קטנה של ירקות ירוקים, ועל הצלחת נמרח פס של קרם פלפלים אדום. הקישוט היה שני עיגולי צ'יפס סלק דקים.


מדור הקינוחים בתפריט מציע לסועדים לגשת לוויטרינה שבה מוצגת תוצרת הקונדיטוריה של המלון ולבחור מהתצוגה. בהמלצת השף בחרנו שני קינוחים: טארט פירות צבעוני ועוגת גבינה עם דובדבנים.


אבל הכוכב של הקינוחים לא נמצא בויטרינה. הוא נקרא 'ביצת הפתעה' שזה כדור שוקולד במילוי ממתקים וגלידה. ההפתעה היא בדרך ההגשה: המלצר בא עם כד קטן ובו רוטב שוקולד-טופי חם, ושופך אותו על כדור השוקולד. את ההפתעה תראו כשתזמינו את המנה הזאת...


השורה התחתונה של הביקור היא – כדאי להגיע ולהתנסות.


שעות פעילות מסעדת הלובי במלון דן פנורמה ת"א:

בימים א׳-ה׳ משעה 11:00 עד 23:00,

ביום ו' החל מהשעה 11:00 עד שעה לפני כניסת השבת

טלפון לפרטים: 03-5190190

כתובת: מלון דן פנורמה תל אביב,

רח' קויפמן 10, תל אביב

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

SUBSCRIBE VIA EMAIL