• מגזין רות סירקיס

קמחים ייעודיים להכנת פסטות ופיצות של "טחנות ישראליות"

לחג שבועות טעים ושמח במיוחד: טחנת הקמח הוותיקה "טחנות ישראליות" (משנת 1946) מציעה קמחים ייעודיים להכנת פסטה, פיצות ופוקצ'ות טריות:

  • קמח פיצה ופוקצ'ה

  • קמח דורום לפסטה


צילום: סטודיו יותם דניאל

שני הקמחים האיכותיים הם חלק מסדרת הקמחים המנופים של החברה, הכוללת 14 סוגי קמחים.מיד לאחר טחינתם וניפויים, הקמחים נארזים באריזה מבוקרת בטכנולוגיה מיוחדת, המונעת התפתחות חרקים ומייתרת את הצורך בניפוי ובאוורור הקמח.

לאחר הפתיחה מומלץ לשמור את הקמח בקירור.


קמח פיצה ופוקצ'ה

זהו קמחTippo 00 : קמח חיטה ייעודי להכנת פיצה ופוקצ'ה. מדובר בקמח דק ולבן מאוד, הנטחן בדרגת טחינה 00 מלב גרעין חיטה רכה ואיכותית. הקמח עשיר בחלבון התורם ליצירת רשת גלוטן איכותית ולתפיחה מיטבית של הבצק. הבצק אלסטי, חזק ונוח לרידוד ולמתיחה.

על פי המסורת האיטלקית מקור הפוקצ'ה - שסוג של הבצק שלה מהווה את הבסיס לפיצה - הוא מאטרוריה (כיום טוסקנה) שבצפון איטליה. מדובר בבצק מרוח בשמן זית, יחד עם עשבי תיבול, ירקות או תוספות של בשר, גבינות ועוד.

הפיצה שכולנו מכירים כ"פיצה מרגריטה" הומצאה במאה ה-18 על ידי אופה מנאפולי שבדרום איטליה, שהקדיש אותה למרגריטה מלכת איטליה במהלך ביקורה בעיר. הפיצה הכילה עגבניות אדומות, עלי בזיליקום ירוקים וגבינת מוצרלה לבנה – צבעי הדגל האיטלקי. הפיצה עצמה הומצאה עוד לפני כן.


קמח דורום לפסטה

מיוצר מחיטת דורום – זן מיוחד של חיטה קשה בעלת גוון צהבהב. הקמח מכיל חלבון ברמה גבוהה, מה שהופך אותו למתאים במיוחד להכנת פסטה ביתית - ברידוד ידני או במכונת פסטה. חיטת דורום זכתה בשמה Triticum durum) – דורום פירושו "קשיח" בלטינית) משום שהיא הקשה בסוגי החיטה. ריכוז החלבונים הגבוה שבה וחוזק הגלוטן הופכים אותה להכי מתאימה להכנת פסטה וסוגים שונים של לחם.

* המונח "קשה" או "רך" בקמח ובחיטה, מתייחס ל"התנגדות" הגרעין לטחינתו. הדבר קשור לתכולת העמילן והחלבון בגרעין, לאיכותם וליחס ביניהם.

הפסטה פופולרית בכל העולם. פירוש המילה פסטה(Pasta) באיטלקית הוא בצק, המוכן מקמח, מים ולעתים גם ביצים. פסטה איכותית תוכן מקמח דורום. לפסטה שתי קטגוריות עיקריות: טרייה ויבשה. את הפסטה הטרייה ניתן לשמור בקירור או בהקפאה.


על "טחנות ישראליות"

השנה (2021) תחגוגנה טחנות הקמח המשפחתיות "ישראליות" ו"בר-רב" 75 שנות טחינת קמח. מאז הקמתן הן פועלות בדרום תל אביב וכיום פעילים בהן בני הדור הרביעי. הטחנות מחזיקות באישורי האיכות המחמירים ביותר למפעלי מזון. מוצרי הטחנה משווקים לחו"ל - לשוק היהודי בארה"ב, קנדה ואירופה, ובארץ - תחת מותג "טחנות ישראליות". הטחנה גם מייצרת קמחים תחת המותגים "רמי לוי" ו"שופרסל".

סדרת הקמחים המנופים של טחנות ישראליות זכתה ב-2018 בפרס האריזה המצטיינת בישראל, ובתחרות בינלאומית שנערכה באותה שנה באוסטרליה.


כשרות:

בהשגחת בד"ץ העדה החרדית והרבנות הראשית ת"א-יפו.


מחירים מומלצים לאריזת 1 ק"ג:

קמח לפיצה ופוקצ'ה: 9-7 ש"ח,

קמח דורום לפסטה: 12-10 ש"ח.


אפשר להשיג

ברמי לוי, חצי חינם, מחסני השוק, שוק העיר, פרשמרקט ובחנויות נבחרות.


ניתן להזמין משלוח עד הבית

באתר החברה https://www.tachanot-shop.com/