top of page
  • תמונת הסופר/תמגזין רות סירקיס

קלמנטינות מזן אורי של "חקלאי גרנות" עכשיו בחנויות בישראל ובאירופה

חברת השיווק וההפצה של פירות וירקות של תאגיד גרנות פותחת את עונת ההדרים ומתחילה לשווק קלמנטינות מזן אורי.

צילום : אחיקם חיים


הקלמנטינה מזן אורי פותחה במכון וולקני והיא כוכבת ישראלית עולה על מדפי הפירות בארץ ובעולם.


קלמנטינה אורי הינה זן של קלמנטינה מובחרת ללא גרעינים, המתקלפת בקלות. הקלמנטינה היא בעלת טעם נהדר והיא עשירה בוויטמין סי, הידוע כמסייע כנגד מחלות חורף והצטננויות.


זן אורי, הנחשב לפרי הדר משובח ואיכותי, הפך לגאווה ישראלית ולזן מוביל הן בייצוא הישראלי לאירופה והן בשוק הישראלי. האורי מצטרף לסל פירות ההדרים הרחב שמשווקת גרנות בהן תפוזים, קלמנטינות, לימון, פומלה ופומלית.


זן האורי ישווק עד לסוף אפריל תחת מותג "חקלאי גרנות".



צילום: אריאל ואן סטרטן

תמיר בושניצקי, (תמונה ממול) מנכ"ל חקלאי גרנות אמר: "משברי האקלים באירופה, לצד התחלואה החורפית והקורונה, מביאים לביקושי שיא לזן הקלמנטינה אורי"


לדברי יעקב ערמון, מנהל תחום הדרים ב"חקלאי גרנות", "אדמות החמרה של השרון הינם אופטימליות לגידול הדרים ובעזרת השילוב של קרקע טובה ופרדסנים מקצועניים, אנחנו מצליחים להגיע לאיכות טובה במיוחד בזן המוביל שלנו, האורי. הפרי הגדל באזורנו הינו פרי חלק ונקי, בעל צבע כתום עשיר וזורח, המתקבל היטב על המדפים בארץ ובעולם".


לדבריו, השנה ישנה דרישה מאוד גדולה לאורי הישראלי בעקבות אירועי אקלים קיצוני וגלי קור שפקדו את ספרד, שהביאו למחסור בפירות הדר באירופה. "העלייה בתחלואה של מחלות החורף והקורונה, יוצרים ביקושי שיא לקלמנטינה הישראלית העשירה בוויטמין סי".


התרשמות אישית

אנחנו טעמנו את הקלמנטינות מזן אורי והתרשמנו מהן לטובה.

הן אכן מתקלפות בקלות , ובשעת הקילוף מפיצות בחדר ריח הדרים נעים.

הטעם של הפרי מאוזן בין חמצמצות מרעננת לבין מתיקות עדינה.

קל לקלף גם את הפלחים עצמם ואז להשתמש בהם לקישוט של קינוחים ועוגות.


bottom of page