top of page
  • תמונת הסופר/תמגזין רות סירקיס

קטשופ אורגני – רגיל ומופחת סוכר – של "תבואות"

חברת "תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, משיקה קטשופ אורגני בשתי גירסאות:

· קטשופ אורגני - רגיל

· קטשופ אורגני - מופחת סוכר

צילום אייל גרניט

שתי גרסאות הקטשופ עשויות מעגבניות אורגניות והן נקיות מחומרי הדברה וצבעי מאכל.


המרכיב העיקרי בקטשופ הוא עגבניות - יחד עם סוכר, חומץ, עמילן תירס, מלח ים ולעתים גם תבלינים אורגניים נוספים.


קצת היסטוריה

מלחים, ככל הנראה אנגלים (אבל יש גרסה שהיו אלה צרפתים...), התוודעו לרוטב עז הטעמים במסעותיהם בעולם, התאהבו בו והביאו אותו לאירופה. הם התקשו לבטא אותו בהגייה המקורית והשם קטשופ, שכל כך מוכר כיום, נובע כנראה משיבוש השם המקורי: קיסאפ (רוטב חצילים) או גוואי-זאפ בסינית, קצ'פ - באינדונזית או אולי קטיאפ - במלזית. כך או כך, מדובר היה ברוטב מותסס שנוצר במהלך כבישת דגים או ברוטב שעשוי מפולי סויה מותססים ומבושלים.


במערב, אזכורים כתובים לקטשופ קיימים מהמאה ה-17. באותה תקופה הוא הכיל אנשובי, שאלוט, חזרת, יין לבן, חומץ ותבלינים, ולא פעם גם פטריות או שעועית. נכון, זו לא טעות. בלי עגבניות. רק בראשית המאה ה-19 עגבניות החליפו את הפטריות והדגים, פשוט משום שהיה קל לגדלן. עם הזמן התחילו להוסיף לרוטב סוכר, כדי לאזן את החמצמצות שלו.


איך אומרים קטשופ בעברית?

האקדמיה ללשון העברית הציעה להשתמש במילה "מתבל" כחלופה העברית למילה קטשופ. אבל כמו הרבה הצעות משונות אחרות – הציבור והיצרנים לא קיבלו את החידוש הזה והמשיכו לקרוא לקטשופ קטשופ.


אבל, משנות ה-70 משמשת המילה מטבל כחלופה למילה "דיפ".


כשרות

פרווה למהדרין מן המהדרין

מיוצר בליטא בהשגחת בד"ץ מחזיקי הדת

ומיובא באישור הרבנות הראשית לישראל


מחיר לצרכן

לבקבוק במשקל 780 גרם: 22.90 ש"ח.


אפשר להשיג

ברשתות השיווק, בתי הטבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.


פרטים: www.tvuot.co.il



bottom of page