'יקב סגל' גאה להשיק לקראת ראש השנה ותקופת החגים קברנה סוביניון, סדרת 'התססה פראית', בציר 2018 ליינות העוברים תסיסה פראית על ידי שמרי בר פראיים יש טעמים עשירים ועוצמתיים. סדרת 'התססה פראית' מביאה לקדמת הבמה טכניקת עשייה עתיקת יומין. בסדרה זו לא מוספים שמרים כלל, והתסיסה מתרחשת עם מינימום התערבות, כמו פעם, באמצעות שמרי הבר הפראיים.
קברנה סוביניון סדרת 'התססה פראית', בציר 2018
מקור הענבים בכרם קברנה סוביניון בבית נקופה שבהרי ירושלים. זהו כרם גירני מאד, בעל אדמה עניה ומרסנת. הוא מאוורר במיוחד משום מיקומו: מעל כביש מספר אחד, על פרוזדור ירושלים בגובה של כ- 800 מטרים, חשוף לרוחות ולבריזת הים התיכון.
הענבים הותססו על ידי שמרי בר אותם נשאו מהכרם, כלומר ללא תוספת שמרים תרבותיים כלל. היין תסס כשבועיים ואחר כך עברו הענבים סחיטה עדינה והמשיכו להתיישנות במשך שנה בחביות עץ אלון צרפתיות. היין בוקבק ללא זיכוך ולאחר סינון גס בלבד.
רשמי טעימה:
ליין צבע אדום עמוק בעל שוליים סגלגלים מבריקים.
באף, ארומות פרי יער שחור ותבלינים מתקתקים, מהתיישנות בחביות עץ אלון. היין אלגנטי ונעים לשתייה, והוא בעל חמיצות מרעננת וסיומת ארוכה ופירותית.
אודות סדרת 'התססה פראית'
שמרי הבר נמצאים בכרם, על האשכול והקליפה, באוויר ובכל מקום למעשה.
הם גם נמצאים ביקב מכיוון שאוכלוסיית השמרים תמצא נמצאת גם במכלים, בחדר החביות ובכלל, בסביבת היקב. שימוש בשמרי הבר יוצר יינות מגוונים ומורכבים, כאלה שהמנעד הארומטי שלהם רחב וייחודי מכיוון שהם מותססים בידי שמרים רבים ושונים, ואלה יוצרים ארומות שונות במהלך התסיסה. מרגע שלא מוסיפים שמרים תרבותיים כלל, התסיסה תתרחש באמצעות שמרי בר שונים. אין לדעת למה לצפות למעט הידיעה האחת - שהיין יהיה אחר ומרגש. שמרי הבר הם דינמיים ומשתנים תכופות. השונות הנהדרת הזו היא שגורמת לייננים מעת לעת לקחת צעד אחורה ופשוט לתת לטבע לעשות את שלו.
סדרת 'התססה פראית' משלימה את השינוי בסדרות יקב סגל ומצטרפת ליינות של יקב סגל שנעשים במינימום התערבות- סגל Unfiltered ('לא מסונן'), ל- 'Petit UF', 'אשכולות שלמים' ולסדרת 'Free run'- כולן סדרות של התערבות מינימלית המביאות ביטוי טבעי וטהור ככל הניתן לחומר הגלם המקומי. או במילים אחרות - יין פראי
אודות יקב סגל
יקב סגל הוקם בשנת 1787 והינו אחד היקבים הוותיקים בישראל. יקב ישראלי, בעל מורשת ארוכת שנים והיסטוריה, המושתת על שורשיות וחיבור לטבע ולאדמה. על ערכים אלו בנויה שיטת העבודה וייצור היין של היקב עוד מימיו הראשונים. החל מהשלב הראשוני של גידול הגפנים, שבו היקב נותן כבוד לטרואר, ועד לשיטות הייצור של היין המבוססות על מינימום התערבות. שיטות עשייה אלו, הן שיטות עשייה מסורתיות וטבעיות המדגישות את טעמיו האמיתיים של הענב ואת הקשת הארומטית שלו. החזון של סגל הוא לשמור על האותנטיות המקסימלית של הענב. הכי קרוב לטבע שניתן, או במילים אחרות- החזון של סגל הוא לייצר יינות פראיים.
כשרות:
בהשגחת הרבנות הראשית לישראל.
מחיר מומלץ לצרכן: 60 ₪
אפשר להשיג:
הסדרה משווקת בחנויות היין והאלכוהול המובחרות ונקודות השיווק המתמחות ברחבי הארץ.
Comments