• מגזין רות סירקיס

פרי הפיטאיה משווק לרשתות על יד "חקלאי גרנות"

פרי חדש מצטרף לשיווק הפירות והירקות של "חקלאי גרנות": פיטאיה.


צילום: יח"צ

ההתארגנות החקלאית החדשה, "חקלאי גרנות" החלה לשווק לפני כשנה תוצרת חקלאית ישירות לסופרים. עכשיו היא מוסיפה לסל התוצרת החקלאית שני זנים של פיטאיה, וונוס ואפולו. הפירות ישווקו לרשתות השיווק המובילות, לשווקים הפרטיים ולחנויות המתמחות בפתיחת עונת הפיטאיה בתחילת ספטמבר.



לדברי תמיר בושניצקי, מנהל חקלאי גרנות שוק מקומי, "לאחר החדרה מוצלחת של אבוקדו, פירות הדר, משמשים, שזיפים, אפרסקים, נקטרינות ודובדבנים, אנו שמחים לצרף גם את הפיטאיה, המגיעה אלינו מקיבוץ מעברות, אחד מהקיבוצים הבעלים בארגון גרנות.


הפיטאיה, הנקראת גם פרי הדרקון, היא קקטוס חסר קוצים שמקורו בדרום אמריקה, והוא הותאם לגידול בישראל באוניברסיטת בן גוריון בבאר שבע.


הוא צומח לגובה של עד ששה מטרים. קליפת הפרי אדומה, ורודה-סגולה או צהובה, וממנה מסתעפים עלעלים המזכירים ארטישוק. תוכן הפרי עסיסי, בצבע לבן או סגלגל, והוא משופע בזרעים קטנים ושחורים. הפרי מכיל ויטמין C, סיבים תזונתיים ונוגדי חימצון רבים. הפרי מתוק, מעט חמצמץ, בעל צבע סמוק כשל סלק, ומכיל מיץ רב.


הפרי נשמר יותר טוב במקרר והוא טעים יותר כשהוא קר.


בישראל מגדלים פיטאיה במישור החוף, בנגב ובערבה.


את הפיטאיה ניתן להשיג בין בחודשים ספטמבר לינואר ברשתות המזון ברחבי הארץ.




© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

SUBSCRIBE VIA EMAIL