• מגזין רות סירקיס

פסטה מסולסלת מסוג מפאלדה, מאיטליה

חברת ישרקו, מקבוצת טיב טעם, מרחיבה את פעילות מותג הפסטות האיטלקי גארופאלו (Garofalo) בישראל ומשיקה:

· פסטה מסולסלת מסוג מפאלדה,

צילומים: יח"צ

צורת פסטה זו היא מומחיות עתיקה שנוצרה עם הידע של יצרני הפסטה הנפוליטניים: פסטה ארוכה בעלת קצוות מסולסלים, בעלת מראה צורה ייחודית ושונה. השילוב של הפסטה החלקה עם הצורה המסולסלת של הפסטה בקצוות והחלק המרכזי השטוח מבטיח איכות גבוהה וחווית מישוש ייחודית בפה. גם לאחר הכנסת שאר המרכיבים המפאלדה שומרת על צבע וצורה מצוינים ומתאימה למתכונים ייחודיים ביותר.


מחיר מומלץ לצרכן: 13.90 שח


להשיג ברשת טיב טעם, באתר טיב טעם בקליק ובמעדניות נבחרות בכל רחבי הארץ


מתכון להכנת מפאלדה עם פרמזן וריקוטה

זמן הכנה: 30 דקות מנות: 6

צילום: יח"צ

מרכיבים:

400 גרם של Mafalde Garofalo

2 ליטר מרק עוף

500 גרם ריקוטה טרייה

200 מ"ל שמנת לבישול טרייה

200 גרם גבינת פרמזן מגוררת

10 גרם סוכר

4 ביצים

2 כפות קמח תירס

100 גרם אפונה קפואה

2 קורט קינמון

חמאה

מלח ופלפל שחור



הכנה:

• יוצקים את מרק העוף לסיר גבוה וגדול ומביאים לרתיחה.

• מרתיחים את הפסטה במרק במשך 3-4 דקות, משאירים אותה אל דנטה, כפי שהיא תתבשל. בתנור. לאחר הניקוז של המים, מניחים את המפלדה על מטלית נקייה.

• שמים את הריקוטה בקערה עם השמנת ומערבבים כמה דקות בעזרת מטרפה עד שהיא מגיעה למרקם של קרם: כדי לקבל אותה חלקה וללא גושים, יוצקים את השמנת מעט בכל פעם.

• לאחר מכן מוסיפים את הסוכר, הזעפרן והפרמזן, שומרים בצד כ-50 גרם פרמזן.

• ממשיכים לערבב ולשלב את הביצים, מתבלים במידת הצורך במעט מלח ופלפל.

• מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס ומכינים את התבנית: משמנים מבפנים ומפזרים קמח תירס.

• מסדרים שכבה ראשונה של פסטה בתחתית התבנית, מכסים במחצית מקרם הריקוטה ומפזרים אפונה על כל המשטח.

• שמים שכבה שנייה ומכסים בקרם הריקוטה הנותר ואופים את התבנית כ-15-20 דקות. שימו עין על הבישול: הקרם חייב להסמיך ועל פני השטח צריך להיווצר קרום זהוב ופריך.

• מוסיפים את הקינמון לשארית הפרמזן, מערבבים ומפזרים קצת לפני סיום האפיה. מניחים להתקרר מעט לפני ההגשה.