top of page
  • Rafi Sirkis

פסטה כשרה לפסח של ברילה

ברילה, מותג הפסטה מספר 1 באיטליה, מציג סדרת פסטות כשרה לפסח, ללא גלוטן, הכוללת 4 סוגים שונים:

צילום: יח"צ

ספגטי,

· פוזילי,

· פנה,

· לזניה.


סדרת ברילה לפסח, עשויה מתערובת ייחודית של קמח תירס לבן, קמח תירס צהוב ואורז (ללא גלוטן). סדרת המוצרים מצטיינת בטעם משובח, מרקם אחיד ששומר על צורתו ונגיסותו גם לאחר הבישול. בדומה לכל המוצרים מבית ברילה, גם המוצרים האלו מצטיינים באיכות פרימיום וטעם של פסטה איטלקית אמיתית.


הסדרה כוללת:

לזניה כשרה לפסח

אידיאלית לארוחת החג אך גם לחול המועד, ללא צורך בבישול מקדים, בדיוק כמו לזניה רגילה.


ספגטי כשר לפסח

לא עבה ולא דק מידי, מושלם לכל מנה, לחובבי האוכל האיטלקי יכול להיות ההברקה לארוחת חג, במיוחד במנות מודרניות עם רטבים מפתיעים.


פוזילי כשר לפסח

צורת הבורג מאפשרת לכל רוטב להיכנס בין החריצים ולעטוף מכל הכיוונים. מומלץ להעשיר את שולחן החג עם פוזילי בתוך סלט.


פנה כשר לפסח

מושלם לרטבים עשירים של ירקות ובשר. הרוטב נכנס לתוך החלל וגם נתפס על שטח הפנים המחוספס.


כשרות:

בד"ץ מנשסתר לאוכלי קיטניות ובאישור הרבנות הראשית לישראל


מחיר צרכן לפי אתר פרייסס:

פסטה במארזים של 400 גרם: 14.8 עד 15.9 ₪ לאריזה

לזניה במארז של 250 גרם: 19.8 עד 24.9 ₪ לאריזה


ניתן להשיג

ברשתות השיווק והמזון ברחבי הארץ


לזניה אביבית –

מותג הפסטה האיטלקי ברילה, המשיק לזנייה כשרה לפסח, מציע מתכון חגיגי:

לזניה אביבית - מאפה שכבות איטלקי עם שפע גבינות, תרד, כרישה.

ניתן לגוון את הלזניה עם ירוקים, כמו: עלי מנגולד, ארטישוק, פרחי ברוקולי חלוטים, רצועות זוקיני.

צילום: נמרוד סנדרס

אז למי שחובב פסטות ופחממות ושומר על כשרות פסח – מתכון זה מיוחד בשבילכם:


חומרים לתבנית אחת 20*28 ס״מ:

חבילת לזניה ברילה כשל"פ של ברילה

שמן זית

כרישה פרוסה

מלח ופלפל

2 צרורות עלי תרד

2 שיני שום

עלים מ-4 ענפי תימין מפוררים


לשכבת הגבינות:

1 מיכל שמנת מתוקה

1 כוס חלב

2 ביצים

2 גביעי קוטג׳ (או ריקוטה)

100 גרם מוצרלה מגוררת

50 גרם פרמזן מגוררת

עגבנייה פרוסה, לקישוט



אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

  2. מקפיצים את הכרישה במחבת חמה עם שמן זית 3-4 דקות לריכוך ללא הזהבה.

  3. מוסיפים תרד, מלח, פלפל, שום ותימין. מערבבים דקה ומורידים מהאש.

  4. מערבבים ביצים, שמנת וחצי כוס חלב עם חצי מכמות המוצרלה, הקוטג׳ והפרמזן. מתבלים במלח ופלפל.

  5. בתבנית משומנת מסדרים שכבה ראשונה של 3 דפי לזניה ויוצקים עליהם את חצי כוס החלב הנותרת. ממשיכים לסדר בשכבות רבע מכמות תערובת גבינות, שליש מכמות התרד עם כרישה ועוד 3 דפי לזניה. מסיימים בגבינות, מסדרים פרוסות עגבנייה, מועכים את השכבות ומוודאים שיש נוזלים. במידת הצורך מוסיפים עוד חצי כוס חלב. מכסים בנייר אפיה ומעליו רדיד אלומיניום.

  6. אופים מכוסה 45 דקות. מסירים את הכיסוי,נועצים סכין או מזלג לעומק הלזניה ומוודאים שהעלים התרככו.

  7. מפזרים את יתרת המוצרלה מעל ומשחימים עוד רבע שעה ללא כיסוי. מגישים חם.

טיפ:

אם רוצים לחתוך למנות יפות מומלץ לקרר לחלוטין, לחתוך ואז לחמם שנית, שכן חיתוך הלזניה כשהיא חמה עלול לפגוע במבנה השכבות.

Comments


bottom of page