top of page
  • תמונת הסופר/תמגזין רות סירקיס

עלייה חסרת תקדים במכירות טחינת "טורקיז" בשוק המוסדי

טחינת טורקיז, הנחשבת לטחינת פרימיום, מדווחת על עלייה חסרת תקדים בשוק המוסדי והתעשייתי.

צילומים: יעל האן

בחציון הראשון של 2022 האחרונה נמכרו כ - 60,000 דליים של טחינת טורקיז במשקל של כ-18 ק"ג ו - 975 אריזות תעשייתיות במשקל 1 טון. סך המכר לשוק המוסדי בשנה האחרונה עמד על 1,100 טון טחינת טורקיז.


קו הייצור החדש המייצר את טחינת טורקיז, בעל יכולת ייצור של 2 טון לשעה ופועל 24 שעות ביממה.


טחינת טורקיז נמכרת למפעלי סלטים, חברות הסעדה, מסעדות ולגורמים רבים נוספים בשוק המוסדי והתעשייתי, וללקוחות רבים מעבר לים, שגילו טחינה גולמית באיכות פרימיום במחיר הוגן.


טחינת טורקיז מיוצרת מזרעי שומשום איכותיים שמקורם בחבל ארץ "חומרה" שבאתיופיה. היא מאופיינת בטעם עדין ונעים, סופחת היטב מים והטחינה המתקבלת משימוש בה, מזכירה במרקמה גלידה רכה.


יובל מלאך, סמנכ"ל השיווק והמכירות בטחינת טורקיז, מציין כי "פערי המחירים בשוק המוסדי גדולים ביותר (החל ממחיר זול באופן לא סביר ועד ליקר בצורה קיצונית) הטחינה שלנו מבוקשת בקרב מפעלי סלטים רבים, חברות קייטרינג ומסעדות רבות, שגילו טחינה גולמית באיכות פרימיום במחיר הוגן. ואין כל סיבה לשלם על טחינה גולמית באיכות פרימיום, מחיר מופקע".



ובשוק הצרכנים הביתיים

לאחרונה זכתה טחינת טורקיז באות "BRAVO – המלצת הצרכנים", המשקף את ההמלצות של הצרכנים הישראלים לגבי מוצרים ושירותים חדשים, שהם השתמשו בהם, אוהבים וממליצים.


bottom of page