הבשורה הטובה היא שהקורונה כבר נחלשת ופחות מפחידה. שלא כמו בתקופת המגפה – הישראלים מתעניינים מאוד בנסיעות לחוץ לארץ. העדות לכך היא תערוכת תיירות גדולה שהתקיימה בגני התערוכה בתל אביב. התערוכה הנקראת IMTM נמשכה יומיים והציגה לפני המבקרים הישראלים עשרות יעדיי תיירות שהוצגו בביתנים שונים.
אחד הביתנים המעניינים היה הדוכן האיטלקי, ובתוכו אזור תצוגה המיועד לאי הקסום – סרדיניה. באזור זה הוצגו לא רק מראות של האי אלא גם הייתה מתוכננת הדגמה של מאכלים המקובלים באי וטעימה של יינות.
מימין לשמאל: רון בנטוף, נשיא כבוד של לשכת המסחר ישראל איטליה, רוברטה גריבאלדי, מנכ"לית לשכת התיירות של איטליה ומסימו גארוואגליה, שר התיירות של איטליה.
צילום: רותם ברק
שר התיירות של איטליה, מסימו גארוואגליה, אמר בפתיחת הפעילות בביתן: "יש התעניינות גדולה בקרב האיטלקים כלפי ישראל ושל ישראלים כלפי איטליה. לנו באיטליה הקשר עם ישראל מאוד חשוב. יש לנו קשר היסטורי. האיטלקים מגיעים בשמחה לישראל וישראלים מגיעים בשמחה לאיטליה. הישראלים צמאים להכיר יעדים חדשים באיטליה, כמו למשל האי סרדיניה הקסום. היקף הטיסות מישראל לאיטליה ולסרדיניה נמצא במגמת עלייה ואחרי המשבר הגדול בעקבות הקורונה, התיירות חוזרת ואיתה כמות הטיסות שגדלה מחודש לחודש".
למבקרים בסרדיניה תהייה הזדמנות להכיר מבחר גדול מאוד של מאכלים ומזונות מיוחדים, אזורים היסטוריים מעניינים וגם אזורים מעניינים הקשורים לעבודות יד מיוחדות לאי, מוקדי תרבות ואזורים המתאימים לספורט ועוד פעילות תיירותית רב-גונית.
הדגמת בישול
השף שהיה צריך להגיע היה השף המוביל בסרדיניה פייר לואיג'י פאיס -- Pierluigi Fais-- ממסעדת Josto בקליארי. אבל השף לא הגיע כי חלה בקורונה ונשאר בבית. הוא שלח את הסו-שף שלו ריקרדו קוקו -Riccardo Cocco - - כדי שידגים לעיתונאים את מאכלי האי.
לצורך ההדגמה הוקם בדוכן של סרדיניה מטבח עם מקרר ופלטת חימום חשמלית.
ממול לעמדת הטבח הותקן ציוד צילום כדי לשדר בשידור חי, בעמודים הרשמיים של לשכת המסחר איטליה-ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם את המתרחש.
ריקרדו עמד בדוכן והכין תבשיל/מרק מיוחד, ירוק, עשוי אספרגוסים ירוקים הצומחים בר בסרדיניה. בנוסף למרק הוא בישל גם כדורי פסטה קטנים, הדומים לפתיתים או לאורז-בן גוריון האהוב אצלנו, גם הם מסרדיניה. הוא לא בישל אותם הרבה ואמר שהוא רוצה שהכדורים יישארו נוקשים.
כל מנה שהוגשה הכילה ארבעה מרכיבים:
מרק ירוק שנעשה מגבעולי האספרגוס שבושלו ונטחנו;
כמה גבעולי אספרגוס מבושלים שלמים;
כדורי פסטה נוקשים;
ומעל הכול קישוט של נגיעות גבינת פקורינו רכה מסרדיניה.
כל הנוכחים קיבלו את המנה, והיא הייתה טעימה מאוד.
התכנון המקורי היה להדגים עוד כמה מנות אבל בנקודה הזאת השתבשה אספקת החשמל בדוכן, והיה צריך להפסיק את ההדגמה.
יינות סרדיניה
מלבד האוכל תוכננה גם טעימה של יינות מסרדיניה עם Marco Delugas סומלייה מסרדיניה.
את היינות הביא לדוכן אורן צילינסקי, נציג יקב סרגט -Saragat - בישראל.
היין הלבן
היין הלבן שעשוי מענבי ורמנטינו הוא היין הלבן הקלאסי של סרדיניה. יש לו דירוג DOCG שזה הדרוג הגבוה ביותר בשיטת הדרוג האיטלקית שיש בה 4 דרגות. זן הענבים הזה גדל במשך מאות שנים בקצה הצפוני של האי, וכיום כבר מגדלים אותו בכל רחבי האי.
מפרט:
הוכן מ-: 100% ענבי ורמנטינו -- Vermentino
תהליך הייצור כלל: השרייה מהירה על הקליפות, תסיסה בטמפ' מבוקרת בסביבת Oxygen Free למיצוי ארומאטי ומבנה מהודק,בטונאז' למשך 40 ימים.
מאפייני היין: יין הרמוני בגוון צהוב קש בוהק עם הבזקים ירקרקים. היין משלב מניפה ארומאטית מרוזמרין האופייני לזן אל עבר פרחי הסמבוק והליצ'י.
בחיך, שילוב מרתק בין רכות למליחות מלאת חיים. איזון אלכוהלי מושלם וסיומת מפתה עם מרירות עדינה האופיינית לזן.
היין האדום
הצרוף של שטחים הרריים, עם אדמה סלעית, ובו זמנית הקירבה לים תורמים ליצירת ענבי יין משובחים.
מפרט:
הוכן מ-: 100% ענבי מוניקה - Monica
תהליך הייצור כלל: תסיסה על הקליפות בטמפ' מבוקרת למשך 10 ימים,
התבגרות של 6 חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות.
מאפייני היין: יין בצבע אדום מבריק עם הבזקים סגלגלים. בוקה המתאפיין בניחוחות מתפרצים של דובדבן מרסקה, שזיף ופרי יער.
בחיך, רך ומאוזן עם טאנינים מתקתקים המלווים בסיומת ארוכה ונעימה.
נציג לשכת התיירות של מחוז סרדיניה קוסטנטינו נרדי - Costantino Nardi היה במקום כדי לספר ולהדגים לקהל המבקרים את יופיו של האי ואת האפשרויות הרבות של הנאה מטיול ותיור בו.
נופי סרדיניה , צילומים שטרסטוק
Comments