top of page
  • Rafi Sirkis

ספר חדש מאת אביטל ענבר: "רעבים בטוקיו"

עודכן: 19 בפבר׳ 2023

הספר החדש של אביטל ענבר "רעבים בטוקיו" מצטרף לרשימת ספרי הקולינריה המשובחים של אביטל ענבר. עד עכשיו התרכז אביטל ענבר באהבתו הגדולה – צרפת. הוא כתב שמונה ספרים ופרסם מאות כתבות על האוכל הצרפתי. ובנוסף הוא תרגם יותר ממאה ספרים מצרפתית לעברית.


ציור ועיצוב העטיפה: אינגריד וימן גלברד

עכשיו, כשמדברים על כניסתו של מדריך מישלן לישראל חשוב להזכיר כי יש מדריך מסעדות צרפתי חשוב נוסף, הנקרא גו מיו, המתחרה במישלן. והמדריך הזה דווקא היה בישראל. המנהל והעורך שלו בין השנים 1995 ועד 2003 היה אביטל ענבר.


אנחנו ביקרנו בטוקיו עשרות פעמים, תמיד בקשר לעסקים, חוץ מהפעם הראשונה בשנת 1971, שהיינו שם עם ילדינו הקטנים, שזה היה ביקור דיפלומטי עם הרבה הדרכה.


בנסיעות העסקים, עקב לחץ הזמן, רוב ארוחות הבוקר היו במלון, וברוב ארוחות הערב היינו אורחים של המארחים שלנו. הם שמחו מאוד שביקשנו להימנע ממסעדות אירופאיות, וביקשנו מהם לבחור רק מסעדות יפניות. היות והחברות שעבדתי איתן שילמו על הארוחות האלה – המארחים בחרו תמיד מסעדות יקרות, כדי ליהנות גם כן. את הארוחות הבודדות שאכלנו לבד אכלנו בדוכני ראמן עם גיוזה או יקיטורי ברחוב, או בפוד קורטס במרתפי בתי הכלבו הגדולים.



אביטל ענבר הוא סופר, מתרגם ספרות ועיתונאי. מ-1997 ועד 2017 פרסם שמונה ספרים על צרפת ותענוגותיה, בהם שני ספרים על פרובאנס בהפרש של שבע-עשרה שנה. בספריו ובכתבותיו חשף את סודותיהם של אזורי צרפת השונים – בהם בורגוניה, פריגור-דורדוניה, חבל הבאסקים, שאמפאניה, פרובאנס, נורמנדי, פאריס, הרמה המרכזית וחבל סוון, חבל היין של בורדו – ושלח את קוראיו אל מיטב המסעדות והיקבים, אל שכיות החמדה של התרבות הצרפתית ואל הטבע המלבב.


רעבים בטוקיו? לא עוד! אחרי שהקדיש לצרפת ולנפלאותיה עשרות שנים, הסתקרן אביטל ענבר לחוות עולם חדש. "רעבים בטוקיו" הוא הפרי הראשון של התשוקה החדשה. במסעותיו לטוקיו גילה שהגסטרונומיה היפאנית היא הטובה והמגוונת ביותר בעולם. הוא אכל ונהנה בחמישים מסעדות, משיאי הצמרת, עם שניים ושלושה כוכבי מישלן, ועד למרקיות העממיות.

כל הצילומים: מתוך הספר

מנפלאות הניהון ריורי ומפסגות הסושי ב-40,000 ין (מעל 1,000 ₪) לסועד, ועד לאוקונומיאקי, מונז'איאקי, טונקאצו וראמן ב-1,000-2,000 ין (25 עד 50 ₪) לאדם, בלי לפסוח על דוכני שוק הדגים צוקיג׳י. הוא מספר היכן, מה ואיך לאכול, וכמה זה יעלה לכם. הוא מתאר טוקיו יקרה מאוד, ומציג גם טוקיו בזיל הזול. אל תיסעו בלעדיו.


הספר מכיל 40 פרקים מושקעים, המתארים את הסצנה הקולינארית בטוקיו כמעט מכל זוית אפשרית. היות והספר נכתב בעקבות שני ביקורים, יסודיים ככל שהיו, נעזר אביטל ענבר במומחים מקומיים שעזרו לו לראות את התמונה הגדולה. הוא לא נשאר חייב, ומודה לכולם בפתיח של הספר:


קופסת בנטו Bento Box

"יונתן צאירי שישיקורה, ששדרג את המידע המצוי בספר, ניסח מונחון של עשרה עמודים, המופיע בסוף הספר, תרגם תפריטים, בדק ותיקן פרקים, קרא את כתב-היד והעיר הערות חשובות, השלים משימות שלא הספקתי והיה לשותף בספר. לא בכדי נזכר שמו עשרות פעמים.

בועז צאירי, שתרם רבות ובחפץ-לב לספר והעשיר אותו.

איריס ז'ורלט ז"ל, שהכניסה אותי בסוד המטבחים היפאניים, קראה את טיוטת הספר והעירה הערות שחסכו ממני מבוכה.

נתי ואריאל מיוחס, שלימדו אותי על המטבח היפאני במיטבו, ליוו אותי בארבעת ימי הראשונים בטוקיו, ואפשרו לי בהמשך להתמצא בה בנקל. ולבסוף גם נועה קיוקו קופלר."

התוצאה היא ספר מצוין, שגם אנחנו ניקח אותו איתנו, בנסיעתנו הבאה לטוקיו, ואנחנו ממליצים לעשות כמונו! הספר "רעבים בטוקיו" הוא באמת פתרון מצוין לכל סוגי הנוסעים ליפן, וכל אחד יוכל לבחור מתוכו את מה שמתאים לו.


מחיר מומלץ לצרכן: 92 ₪


הספר: כריכה רכה, 13X21 סנטימטר, 224 עמודים


מודן הוצאה לאור

bottom of page