top of page

סלון יווני שמח של השף גיא פרץ

Rafi Sirkis

ביקרנו לאחרונה במסעדה של השף גיא פרץ בהרצליה הנקראת סלון יווני כדי להתרשם מתפריט החורף החדש. 


זו מסעדה גדולה ומרווחת המתמחה בהכנת ובהגשת אוכל יווני. המסעדה נפתחת בשעה שש בערב, למי שאוהב לאכול מוקדם. אבל היא הולכת ומתמלאת בסביבות שבע ובשעה שמונה בערב המקום מלא. ואז גם מרגישים את  השמחה שהסועדים חוגגים במסעדה. גם המוזיקה היוונית נותנת הרגשה טובה וגם יש סועדים הפוצחים בשירה תוך די הארוחה. כשאנחנו היינו שם היה שולחן גדול של נשים שכנראה חגגו עם חברה העומדת להתחתן. כולן שרו בקול רם "מזל טוב וסימן טוב" וזה היה מחמם את הלב.


האווירה במסעדה מזכירה מסעדות ביוון. הצבעים השולטים הם תכלת ולבן. גם ברהיטים, גם בקישוטים, וגם בחלק מכלי ההגשה. האולם מקושט גם בהרבה ירוק של עציצים וצמחים המוסיפים עוד חן.


השף גיא פרץ הוא בעל המסעדות "סלון יווני" בהרצליה ובראשון לציון. מסעדות אלה מציעות 7 ימים בשבוע ארוחות שהן חוויה יוונית אוטנטית. ביום ששי המסעדה פתוחה לצהרים ובמוצאי שבת היא נפתחת לאחר צאת השבת. בנוסף לאוכל יווני אפשר ליהנות במסעדה גם ממוזיקה יוונית, משירה של זמרים וזמרות מיוון ומישראל.

 

התפריט החדש של "סלון יווני" כולל את מנות הדגל של המטבח היווני האותנטי, אותן איגד השף גיא פרץ במסעותיו הקולינריים ביוון, עם פרשנות קולינרית אישית שלו. הוא מקפיד להשתמש בחומרי גלם טריים ואיכותיים ביותר.



צילום: אתר המסעדה
צילום: אתר המסעדה

המסעדה היא כשרה, חלבית, ודגים למיניהם משמשים כמנות עיקריות. וברוח המטבח היווני יש מאכלים רבים וסלטים הכוללים גבינות, לרוב גבינת פטה.

 

תפריט המסעדה

למסעדה תפריט עשיר וגדול והוא מחולק לפרקים:

·         לחם ושות'

·         מזה יווני

·         סלטים מרעננים

·         דגים נאים

·         ראשונות חמות

·         עיקריות פסטה

·         עקריות דגים

·         קינוחים

 

בקשנו מגיא פרץ שיבחר עבורנו את המנות, והן הגיעו אחת אחרי השנייה לשולחן.  

כל צילומי המנות: רפי סירקיס


לחם ושות'

מהפרק הזה בתפריט הגיעו:

בייגל קולורי יווני (24 ₪ )



ההפתעה הראשונה היא שקית נייר חום, לא גדולה, המגיעה לשולחן ובה שני בייגלס גדולים. הם חמים מאוד, נאפים במקום ויצאו מהתנור רגע לפני שהוגשו. לצידם מגיעה קערית עם שני מטבלים – קרם לימונים כבושים וקרם חציל על פחמים  שניתן לטבול בהם את הבייגלס.

ובאמצע – שייני שום קונפי.

 

טחינה הר ברכה (24 ₪ )




המנה השנייה מהפרק הייתה ממרח עבה של טחינה ועליו גרגרי חומוס שלמים רכים ושמן זית משובח .


היא הגיעה בצלחת עמוקה, בצבעי כחול לבן.

 




מזה יווני

צזיקי אבוקדו (40 ₪ )


 

המנה הראשונה המוצעת בתפריט במזה היא כמובן צזיקי קלאסי.


אבל אנחנו קיבלנו את הגרסה של השף גיא פרץ שכוללת גם אבוקדו, צ'ילי ובצל ירוק.


מלנציאנה סלאטה (36 ₪ )





זהו סלט חצילים יווני על פחמים ועליו עיגולי בצל ירוק ומשולש של גבינת פטה.


משתתפים נוספים הם קייפרים מוחמצים ורצועות פלפל אדום קלוי ומוחמץ וזעתר על הגבינה.

 


סלטים מרעננים

סלט יווני יווני ( 73 ₪ )


הסלט הראשון הוא כמובן הסלט היווני הקלאסי שנחתך במקום. הוא מכיל עגבניות, עיגולי מלפפונים,  רצועת גמבה וזיתי קלמטה שחורים. הוא מוגש עם קרוטונים של בייגל טעים שנאפה במקום. ומעל הכול שלושה נתחי גבינת פטה עם מעט זעתר. ומעל הכול רוטב של לימון ושמן זית.

הסלט הזה מגיע בקערה ענקית והוא בהחלט מתאים לחלוקה למספר סועדים בתור סלט שבאמצע השולחן.

 

סלט קיסר יווני ( 75 ₪ )



 הסלט השני היה סלט קיסר בגרסה יוונית.


הוא הורכב מעלי חסה פריכים, רוטב קיסר הכולל גבינת פרמזן מגוררת ומעל הכול גם פרוסות דקיקות של פרמזן ורצועות אנשובי מלוח.


 



ראשונות חמות

קפטדס ( 69 ₪ )



ממבחר המנות הראשונות הגיעה מנה ראשונה טעימה מאוד: לביבות קטנות של כרישה וזוקיני מושחמות מבחוץ ורכות מבפנים. הן הגיעו חמות והיו מונחות על קרם של גבינת פטה.

גם מנה זו מתאימה לחלוקה בין כמה סועדים.

 

סיגר לוקוס (92 ₪ )



מנה ראשונה חמה נוספת הייתה שלושה סיגרים  עשויים מבצק דקיק וממולאים בדג לוקוס קצוץ.


המנה הוגשה עם  טחינה ומעט אריסה פיקנטית.

 


מנות עיקריות

לברק שלם ( 167 ₪ )


מנה עיקרית אחת הייתה דג לברק שלם עשוי במכשיר הנקרא ג'וספר. במכשיר הזה הדג מצליח להיצלות בשלמותו עד שהוא נעשה פריך מבחוץ ומקבל טעם צלייה באש.

הדג הוגש על קרם משוויאה ולצידו הוגשו: חצי עגבנייה "על האש", שני חצאי תפוח אדמה פחמים  ורצועות של גמבה ירוקה ואדומה, שגם הן נצרבו על האש.

 

סלמון (157 ₪ )


המנה העיקרית השנייה הייתה נתח דג סלמון נדיב , על עור קריספי, עשוי בתנור.


הוא הוגש עם ניוקי ברוטב ירוק של תרד ושמנת וגם קונפי שום.

 

וכמובן פלח לימון.

קינוחים

יש בתפריט מבחר גדול של קינוחים, אבל אנחנו הסתפקנו בשניים:

לוקומאדס חלווה (58 ₪ )



קינוח אחד היה מהמטבח היווני ונקרא לוקומדס. אלה הן סוג של סופגניות יווניות שממולאות בחלווה ומטגנים אותן בשמן עמוק.

המנה הגיעה עם ארבעה כדורי לוקומדס, מקושטים  בפסים של ברוטב סילאן וטחינה. ומסביב מפוזרים בנדיבות פיסטוקים ירוקים מקולפים.

גם זו מנה שמתאימה לחלוקה בין כמה סועדים.  

 


דובאי בול (58 ₪ )


הקינוח השני נקרא "דובאי בול" והיה מורכב מכדור גלידה ירוק בטעם פיסטוק מצופה באיטריות דקיקות של כנאפה אפוייה.


גם במנה הזו התחלקנו.

 

סיכום

זו הייתה ארוחה מהנה, טעימה ומגוונת שהוגשה באווירה חמה ושמחה.

 

כשרות

חלבי, בהשגחת הרבנות שוהם המספקת שירותי כשרות גם לרשתות מסעדות אחרות.

 

כתובת

מלון דניאל

שדרות אלי לנדאו 60,

חוף הים, הרצלייה פיתוח

 

שעות פעילות

א'- ד' 18:00-23:00

ה' - 18:00-00:00

ו' - 12:00-15:00

ש' - 21:00-00:0

 

טלפון להזמנות: 052-557-5075

 

1 Comment


Anuj Singh
Anuj Singh
לפני 5 ימים

Punjabi Bagh Escort offers stunningly gorgeous and seductively charming Escort in Punjabi Bagh. Book now for an unforgettable experience.


Like

SUBSCRIBE VIA EMAIL

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

bottom of page