• מגזין רות סירקיס

סילאן מג'הול של יד מרדכי

שוק הסילאן בישראל נמצא בצמיחה בשנים האחרונות. הצמיחה נובעת מסגמנט הסילאן הטבעי. יד מרדכי נכנסת לשוק ומשיקה סילאן טבעי עשוי 100% תמר מג'הול. הסילאן יוצע בשני גדלים:

  • צנצנת המכילה 700 גרם

  • בקבוק לחיץ המכיל -380 גרם.


צילומים: דיטייל סטודיו

בשנים האחרונות התפתחו מגמות צרכניות שנמצאות בצמיחה; חזרה לטבע ולמקורות- אכילת מזון בצורתו הקרובה ביותר לטבע, שמירה על תזונה נכונה ואורח חיים בריא ומגמת פרימיומיזציה – לדוגמא: העדפת מוצרים משובחים יותר ולאו דווקא בחירה של המוצרים הזולים והפשוטים יותר. הצרכן הישראלי מחפש תחליפים טבעיים לסוכר. מסקר שערכה שטראוס בשיתוף עם מכון "שילוב", באפריל 2017, עולה כי הסילאן נתפס בעיני הצרכנים כבריא, ושימושו העיקרי הוא למרינדות ולבישול. כמו כן, משמש הסילאן לאפייה ולקינוחים, להמתקת משקאות ולחרוסת בפסח. נמצאים בשוק שני סוגי סילאן: סילאן 100% טבעי המכיל תמרים בלבד וסילאן רגיל המכיל כ- 50% תמרים והיתר סוכר ותוספות שונות. הסילאן של יד מרדכי הוא 100% טבעי, ומיוצר מתמר מג'הול מובחרים.


הסילאן, בדומה לדבש, הינו מזון ותיק המהווה חלק מתרבויות אוכל רבות ולכן השימושים בו נרחבים במטבח המסורתי. בשנים האחרונות, עם התחזקות הצמחונות-טבעונות, והעדפה של אנשים לאכול מזון טבעי מחומרי גלם מוכרים, מעמדו הולך ומתחזק והוא נוכח יותר ויותר במגוון מאכלים. הסילאן מאפשר ליהנות מהמתקה שאיננה נשענת על סוכר לבן או על תחליפים מלאכותיים.


'יד מרדכי' הינה מובילה דומיננטית בקטגוריות הדבש, בנוסף מובילה את שוק שמן הזית ומהווה שחקן משמעותי בקטגוריות הקונפיטורות והחומץ הבלסמי. כמו כן, יד מרדכי פועלת בקטגוריות סירופ המייפל הטבעי, רוטבי בישול, מיץ לימון טבעי וחרדל דיז'ון.

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

SUBSCRIBE VIA EMAIL