מותג מזון הבריאות "אביב ירוק" משיק סודה לשתייה, 100% טהורה, ללא אלומיניום או חומרים מונעי התגבשות. הסודה לשתייה מיוצרת בתאגיד הבין-לאומי "סולווה" ((SOLVAY, שמייסדה, הכימאי ארנסט סולווה, פיתח תהליך תעשייתי יעיל להפקת סודה לשתייה בשנת 1864. כשלושת רבעי מכמות הסודה לשתייה בעולם מופקת ב"תהליך סולווה", שהפך לתהליך התעשייתי העיקרי בתחום. התאגיד עצמו ממשיך לייצר סודה לשתייה עד היום, כבר 154 שנים.
אחד השימושים החשובים של סודה לשתייה הוא אבקת אפייה. כדי לשפר את פעולת אבקת האפייה נוהגים חלק מהיצרנים להוסיף לסודה לשתייה מרכיבים שונים המכילים אלומיניום כגון קלציום אלומיניום פוספאט. ויש יצרני אבקות אפייה המוסיפים לסודה לשתייה תוספות עמילניות שונות, וכך מצטרף גם הגלוטן לאבקת האפייה הוותיקה.
עם התגברות הערנות הבריאותית לסכנות של אלומיניום ושל גלוטן – הושם דגש על שימוש בסודה לשתייה נקייה, ללא התוספות האלה.
מפעל סולווה שבאיטליה פועל על פי התקן ISO 22000 לניהול מערכות בטיחות מזון. בנוסף להצהרת היצרן שהמוצר נקי לחלוטין מאלומיניום, המוצר נבדק גם במעבדת בקטוכם בארץ. תוצאות הבדיקה מראות שהוא נקי מאלומיניום ובנוסף הוא גם יכול להתאים לנמנעים מגלוטן, שכן הוא נקי גם מתוספות עמילניות שונות.
סודה לשתייה (סודיום ביקרבונט) היא סוג של מלח נפוץ, המוכר לכולנו כאבקה גבישית לבנה ודקה המשמשת לאפייה, לבישול ולניקיון.
באפייה, משמשת הסודה לשתייה כחומר מתפיח. היא מתחילה לפעול מיד כשהיא באה במגע עם חומר חומצי כלשהו (יוגורט, שמנת רגילה, מיצי פירות ועוד), ויוצרת בבצק בועות הגורמות לתפיחתו.
בבישול, משמשת הסודה לשתייה לנטרול חומציות, כמו למשל של עגבניות, או של הדבש בעוגת דבש. הסודה גם משמשת לריכוך נתחי בשר זולים. שימוש נוסף הוא להשרייה של קטניות יבשות כדי לקצור את זמן הבישול, וכדי להפחית את תופעות הלוואי שלהן.
בניקיון, משמשת הסודה לשתייה לניקוי והברקה של סירים ומחבתות וגם של כלים סניטריים. סודה לשתייה מסירה כתמים ממגוון סוגי משטחים, מנטרלת ריחות רעים, ומשמשת להברקת כלי כסף.
מחיר: כ-16 ש"ח לאריזה במשקל 200 גרם.
להשיג בחנויות הטבע המובחרות.
Comentarios