• מגזין רות סירקיס

סדרת נקניקיות חדשות של מעדני יחיעם

20 ינואר 2019

צילומים: אריה ויסמין

מעדני יחיעם, יצרנית הנקניקים שבבעלות קיבוץ יחיעם שבגליל, תקבל מרשות החדשנות במשרד הכלכלה וממשרד הבריאות, מענק כספי לפיתוח ולקידום מזון בריא. את המענק תשקיע יחיעם בשיפור שיטות ותהליכי ייצור להגדלת הערך התזונתי של נקניקים, פסטרמות ונקניקיות.



לדברי יוחאי נאמן, מנכ"ל מעדני יחיעם, "אנו ערים להתפתחויות שחלו בשוק המזון העולמי והתחזקות מגמת הבריאות במזון בארץ ובעולם ופועלים כדי להתאים עצמנו לכך. השקנו לאחרונה סדרת נקניקיות חדשות המיוצרות ללא תוספת חומרים משמרים כלל ומועשרים בחלבון מן הצומח, באמצעות פיתוח מיוחד הבלעדי ליחיעם ובכוונתנו להמשיך בכיוון זה במוצרים בריאים נוספים. תהליכי הפיתוח יוטמעו גם במוצרי הייצוא לארה"ב, המהווה שוק עיקרי של פעילות יחיעם בחו"ל."

המוצרים הראשונים מסדרה זו הם:

· נקניקיות עוף ללא חומרים משמרים כלל

· נקניקיות חריפות ללא חומרים משמרים כלל

על שוק הנקניקיות בישראל

עפ"י דו"ח סטורנקסט לשנת 2018, הסתכמו מכירות נקניקיות בלבד בשוק הקמעונאי בכ-125 מיליון שקלים, תוך התמשכות המגמה של חיזוק מכירות נקניקי הפרימיום כמו נקניק סרוולט, סלמי צרפתי, סלמי הרץ, פרושוטו בקר, מוס כבד עוף ועוד, קטגוריה בה יחיעם נחשבת לשחקנית מרכזית.

על חברת מעדני יחיעם

חברת מעדני יחיעם הוקם בשנת 1968 על ידי קיבוץ יחיעם, לאחר שחבריו ביקשו להרחיב את מקורות הפרנסה. מכיוון שחלק גדול מחברי הקיבוץ עלו לישראל מהונגריה הידועה במעדני הבשר שלה, הוחלט להקים בקיבוץ מפעל לייצור מעדני בשר. מוצרי החברה משווקים בשוק הפרטי ובשוק המוסדי. המפעל מייצא כרבע מתוצרתו לאירופה ולארצות הברית.

נכון לשנת 2017 מעדני יחיעם מעסיקה כ-145 עובדים, 15 מהם הם חברי הקיבוץ.

(מתוך וויקיפדיה)

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

SUBSCRIBE VIA EMAIL