• מגזין רות סירקיס

סדרת יינות חדשה של סגל – 'התססה פראית'

עודכן ב: 30 מרץ 2019

סדרת 'התססה פראית' מביאה לקדמת הבמה טכניקת עשייה עתיקת יומין. בסדרה זו לא מוספים שמרים כלל, והתסיסה מתרחשת עם מינימום התערבות, כמו פעם, באמצעות שמרי הבר הפראיים המעניקים טעמים עשירים ועוצמתיים. הסדרה כוללת שני יינות חדשים:

· שרדונה

· קברנה סוביניון, שאותו טעמנו


צילום יח"צ


שמרי הבר נמצאים בכרם, על האשכול והקליפה, באוויר ובכל מקום למעשה. הם גם נמצאים ביקב מכיוון שאוכלוסיית השמרים נמצאת גם במכלים, בחדר החביות ובכלל, בסביבת היקב. שימוש בשמרי הבר יוצר יינות מגוונים ומורכבים, כאלה שהמנעד הארומטי שלהם רחב וייחודי מכיוון שהם מותססים בידי שמרים רבים ושונים, ואלה יוצרים ארומות שונות במהלך התסיסה. מרגע שהחלטנו לא להוסיף שמרים כלל, התסיסה תתרחש באמצעות שמרי בר שונים. אין לדעת למה לצפות למעט הידיעה האחת - שהיין יהיה אחר ומרגש. שמרי הבר הם דינמיים ומשתנים תכופות. השונות הנהדרת הזו היא שגורמת לייננים מעת לעת לקחת צעד אחורה ופשוט לתת לטבע לעשות את שלו.


סדרת 'התססה פראית' משלימה את השינוי בסדרות יקב סגל, ומצטרפת ליינות של יקב סגל שנעשים במינימום התערבות- סגל Unfiltered ('לא מסונן'), ל- 'Petit UF', 'אשכולות שלמים' ולסדרת 'Free run'- כולן סדרות של התערבות מינימלית המביאות ביטוי טבעי וטהור ככל הניתן לחומר הגלם המקומי. או במילים אחרות - יין פראי.


קברנה סוביניון סדרת 'התססה פראית', בציר 2017

מקור ענבי קברנה סוביניון בכרם בבית נקופה שבהרי ירושלים. זהו כרם גירני מאד, בעל אדמה עניה ומרסנת. הוא מאוורר במיוחד משום מיקומו: מעל כביש מספר אחד, על פרוזדור ירושלים בגובה של כ 800 מטרים מעל פני הים, חשוף לרוחות ולבריזת הים התיכון. הענבים הותססו עם שמרי הבר אותם נשאו מהכרם. היין תסס כשבועיים ואחר כך עברו הענבים סחיטה עדינה והיין המשיך להתיישנות במשך שנה בחביות צרפתיות. היין בוקבק ללא זיכוך ולאחר סינון גס בלבד.

רשמי טעימה:

ליין צבע אדום-שחור כהה. באף פירות יער, פירות אדומים ותבלינים, כמו גם וניל, קפה וקלייה שמקורם בחבית. בפה גוף מלא וחמיצות רעננה. ליין סיומת פירותית, מתובלת וארוכה.

אודות יקב סגל

יקב סגל הוקם בשנת 1787 והינו אחד היקבים הוותיקים בישראל. יקב ישראלי, בעל מורשת ארוכת שנים והיסטוריה, המושתת על שורשיות וחיבור לטבע ולאדמה. על ערכים אלו בנויה שיטת העבודה וייצור היין של היקב עוד מימיו הראשונים של היקב. החל מהשלב הראשוני של גידול הגפנים, שבו היקב נותן כבוד לטרואר ובעיקר לענבים, ועד לשיטות הייצור של היין המבוססות על מינימום התערבות. שיטות עשייה אלו, הן שיטות עשייה מסורתיות וטבעיות המדגישות את טעמיו האמתיים של הענב ואת הקשת הארומטית שלו. החזון שלנו הוא לשמור על האותנטיות המקסימלית של הענב. הכי קרוב לטבע שניתן, או במילים אחרות- החזון שלנו הוא לייצר יינות פראיים

כשרות: בהשגחת הרבנות הראשית לישראל, כשר לפסח.

מחיר מומלץ לצרכן: 65 ₪ לבקבוק של 750 מ"ל

איפה להשיג:

הסדרה משווקת בחנויות היין והאלכוהול המובחרות ונקודות השיווק המתמחות ברחבי הארץ.

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

SUBSCRIBE VIA EMAIL