• מגזין רות סירקיס

ניוקי איטלקי אורגני של חברת "תבואות"

לכבוד חג השבועות, משיקה חברת "תבואות", המתמחה במזון טבעי ואורגני, סדרה בת ארבעה סוגים של ניוקי איטלקי אורגני:

  • ניוקי תפוחי אדמה אורגני,

  • ניוקי תפוחי אדמה אורגני ללא גלוטן,

  • ניוקי תפוחי אדמה אורגני עם תרד,

  • ניוקי תפוחי אדמה אורגני עם קמח כוסמין ותרד.


צילום: אייל גרניט

הניוקי משתדכים נהדר לכל רוטב ולכל תוספת - החל בדגים, בשר או עוף וכלה בירקות, תבלינים או גבינות. הרטבים שנחשבים לקלאסים לליווי ניוקי הם רוטב עגבניות, רוטב חמאה ומרווה, בשאמל או רוטב חמאה וגבינה.


ניוקי (Gnocchi) הוא מאכל איטלקי מוכר, נפוץ ואהוב, המוכן מתפוחי אדמה, סולת, קמח, פירורי לחם או גבינת ריקוטה. המילה מציינת כופתאות וזאת צורת הרבים של המילה Gnocco. למרות שרואים בה סוג של פסטה, מרכיביה שונים.


בארגנטינה, אורוגואי וברזיל – ארצות בהן המטבח האיטלקי מאוד פופולרי, מקובל לאכול ניוקי ב-29 לחודש - יום לפני קבלת השכר החודשי. הסיבה: הניוקי נחשב למזון משביע, טעים ובריא והוא מתאים במיוחד ליום בו רבים סובלים ממחסור במזומנים. יש הנוהגים להניח שטר כסף מתחת לצלחת הניוקי, כסגולה לשגשוג.


כשרות:

פרווה, בהשגחת הרב י. בלינוב, מילנו איטליה, ובאישור הרבנות הראשית לישראל.


מחיר לצרכן:

לאריזה במשקל 350 גרם: 17.90 ₪


אפשר להשיג

ברשתות השיווק, בבתי טבע, בחנויות מתמחות ובמכולות.