• מגזין רות סירקיס

נא להכיר- תמר צפריר

זן חדש של תמרים מבית צמח ניסיונות יוצא אל השוק. הזן החדש העונה לשם "צפריר" בעל טעם מתוק וייחודי וניתן לאכלו ישירות מן העץ. זאת בניגוד למרבית זני התמרים האחרים שלאחר הגדיד (קטיף התמרים) זקוקים לטיפול נוסף עד שיהיו ראויים לאכילה. מאפיין ייחודי נוסף הוא המרקם הקשיח והקליפה הצמודה, שאוכלים גם אותה. זאת בניגוד לזנים האחרים, כגון מג'הול למשל, שהם נימוחים, והקליפה ניתנת להפרדה.


צילום: רון יצחקי מנכ"ל צמח ניסיונות

פיתוח הזן החדש "צפריר" התחיל בשנת 2007 בצמח ניסיונות, חוות המחקר והפיתוח בעמק הירדן. בצמח ניסיונות מאמינים שלזן זה התכונות המתאימות לגידול בעמקים הצפוניים. בנוסף הצליחו בצמח ניסיונות להביא את הזן החדש לרמת מתיקות גבוהה ומרקם מצוין. במהלך הגידול הפרי נעטף בשקית השומרת עליו מפני מזיקים, ומונעת את הצורך בריסוס של חומרי הדברה. לאחר הגדיד הוא מגיע ישר לחנות. כך

בשלב זה כמות הייצור מוגבלת וניתן למצוא את הזן החדש בחנות התמרים שבקיבוץ כנרת.


שמו של הזן החדש צפריר ניתן לו על ידי ד"ר יאיר ישראלי, חוקר בצמח ניסיונות לזכרו של צפריר ישראלי ז"ל, שהיה איש הייטק.


רון יצחקי מנכ"ל צמח ניסיונות אמר: "ההתרגשות אצלנו בצמח ניסיונות גדולה, להצליח להוציא זן פירות חדש אל השוק היא כמו להביא ילד לעולם. הזן החדש מתוק וייחודי, ואני בטוח שיערב לחך הישראל וגם אל מחוץ לגבולות הארץ. אני רוצה להודות לכל צוות הפיתוח אצלנו בחוות הניסיונות, שמח וגאה לראות שעבודתנו הקשה נושאת פרי במלוא מובן הביטוי".

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

SUBSCRIBE VIA EMAIL