top of page
  • Rafi Sirkis

מסעדת J17 - שמונה מנות טבעוניות מסביב לעולם

מסעדת J17 הינה ביסטרו טבעוני בבעלותו של אסף אינגבר, מדריך טניס בכיר, ששינה את אורח חייו והפך לטבעוני. הוא פתח את המקום במטרה להביא לקהל אוכל טבעוני ביתי של מטבחים מגוונים, מודרניים ומסורתיים ברמה הטובה ביותר שיש.


מסעדת J17 מתמחה באוכל ביתי עם שפע של טעמים ממטבחים שונים ברחבי הגלובוס: בוכרי, הודי, פרסי, אסיאתי, מרוקאי ועוד. בימי שני, החל מ 19.00, מוגש ערב מונדי, ערב שבו מוגש מבחר מנות טבעוניות בינלאומיות מכל העולם.


ביקרנו במקום ביום שני האחרון וטעמנו מן ההיצע.


מנות ראשונות

צילומים: רפי סירקיס

ישראל: פטריית פורטובלו ממולאת


כובע גדול של פטריית פורטובלו המשמש כקערית. בקערית רוטב חם של גבינת טופו ושקדים תוצרת הבית. ומעל מגוררת ערימה של שבבי גבינת פרמזן, טבעונית כמובן.




ויאטנם: פרש רול'ס


שתי יחידות של פרש רול עשוי דפי אורז שהושרו לזמן קצר במים, ונעשו שקופים. דפי האורז עוטפים מילוי של ירקות טריים. כדי להקל על האחיזה מונח כל רול על עלה חסה, שאוחזים בו. הגלילים מוגשים עם שתי תוספות: רוטב סויה לימוני בגביע מתכת ורוטב בוטנים חמאתי בצלחתית קטנה.



ספרד: ירקות על רוטב שקדים


שעועית ירוקה פריכה, מעט מנגולד צלוי, פרחי כרובית ועגבניות שרי מוקפצים בפפריקה מעושנת.


הירקות מוגשים על רוטב שקדים ספרדי לבן הנקרא אחו בלנקו.


מקסיקו: צ'ילי נון קרנה


המנה הקלאסית המקסיקנית צ'ילי קון קרנה מוגשת כאן בגרסה טבעונית. זוהי טורטייה שעשויה מקמח, מגולגלת במילוי צ'ילי נון קרנה, גוואקמולי של אבוקדו וסלסת עגבניות.


הכול עטוף בנייר והמנה מחולקת לשניים כדי להקל על האכילה.



מנות עיקריות



גרמניה: נקניקיית בראטוורסט


נקניקיית בראטוורסט עשויה מתחליף הבשר רידיפיין ומוגשת בלחמניית בריוש.


הנקניקייה מוגשת על מצע של כרוב כבוש ומקושטת בחרדל.


עם המנה מגיעים גם צ'יפס של טורטיית תירס.


הודו: טיקה מסאלה


תבשיל חם של קוביות טופו מוגש בצלחת עמוקה בתוך רוטב טיקה מסאלה וקרם קוקוס.


בנוסף יש בתבשיל עגבניות ו-13 תבלינים הודיים.


קוביות הטופו ותבשיל העגבניות מונחים על אורז לבן מבושל. ומעל הכול יש קישוט ירוק של צ'אטני כוסברה.


צרפת: בשר רידיפיין ברוטב יין

פרוסות של תחליף הבשר רידיפיין צלויות בחמאה טבעונית.


הפרוסות מוגשות עם שיני שום קונפי, רוזמרין וטימין ועם נגיעות יין לבן. הפרוסות הוגשו על מצע פירה סלק חמאתי.


לפרוסות היה ם מרקם של סיבי בשר מפורק.


קינוח



תורכיה: מלבי

הקינות לארוחה היה מלבי צונן שהוגש בקערית עם רוטב מלבי אדום וקושט בפירורי קוקוס.



על האוכל במסעדה

האוכל הטבעוני במסעדה הוא חגיגה של טעמים של מנות שף טבעוניות מסביב לעולם מבלי צורך להחתים דרכון... ובנוסף הוא מציע אופציות משמחות לנמנעים מגלוטן ולמעדיפים לאכול על טהרת הצומח!


במסעדה מוגשות מנות ספיישל של הבשר הטבעוני החדש - Redefine Meat . שזה סיפור אהבה בפני עצמו!


כתובת: ירמיהו 17, תל אביב

טלפון: 077-230-4566


שעות פתיחה:

ראשון עד חמישי: 10:30 עד 23:00

שישי : 09:30 עד 16:00


Comments


bottom of page