• מגזין רות סירקיס

מסעדת הפועלת

עודכן ב: 9 אוג 2019

"הפועלת" מנהלת ביד רמה וביעילות רבה את המסעדה שלה. היא בחרה את המקום בלב תל אביב כדי להקים בו מסעדה ביתית, שמגישה אוכל תימני ביתי אסלי של שבת בבוקר, בימים שישי ושבת בלבד. בחוץ יש שלט גדול, בכתב יד שעליו מופיע כל התפריט כולו.


כפי שאפשר לראות המחירים ממש צנועים, והאוכל מוגש בכמויות נדיבות ובאיכות משודרגת. זה כל הסיפור. אוכל ביתי אמיתי מוגש בצורה יפה. המנות מתאימות ל"שרינג" דהיינו לחלק את המנה בין שניים או שלושה סועדים.


במקום שולחנות וכסאות, צלחות סכינים ומזלגות שנרכשו בשוק הפשפשים. המסעדה מרווחת מאוד. חלק מהשולחנות בחוץ חלק בפנים וחלק על חצי קומה. המטבח פתוח. בשעות הבוקר ביום שבת המקום מלא. חלק מהלקוחות עומדים ליד חלון המטבח ולוקחים טייק אווי או מקבלים צלחת גדולה ולוקחים בעצמם לשולחן. הצלחות הן צלחות נייר מרובעות גדולות מכוסות בנייר. הכוסות חד פעמיות המפות על השולחנות – גיליונות ניר לבנים גדולים, ובמרכז השולחן גיליון קטן יותר, של נייר שחור, שעליו צלחת פח עם מפיות נייר גדולות וסכו"ם מכל מיני סוגים וגם סחוג תימני אסלי. התפריט, בכתב יד מגיע לשולחן, יחד עם צלחת של ירקות טריים.


ועד שהמנות מגיעות יש הזדמנות להתרשם מהקישוטים המיוחדים של המקום:

שק עם בוטנים לא מקולפים, והסועדים יכולים לקחת לשולחן, לקלף וליהנות.

ליד השק יש מגש מתכת יפה, ועליו חלה ופיתות.

ועל דלפק המטבח עומדת צנצנת גדולה של מלפפונים כבושים.


בפינת החדר מיכל מים קרים, דלי של קוביות קרח וערמת כוסות חד פעמיות. על דלפק המטבח יש מיכל גדול של לימונדה טעימה.

קישוטים נוספים שבחלל המסעדה גם הם הגיעו משוק הפשפשים – פרימוס מן המאה הקודמת היושב על מגש שרוכלי התה היו מביאים בו תה אל הסוחרים בשוק.


המנה הראשונה שטעמנו הייתה ג׳חנון גדול ושחום חתוך לפרוסות עבות ולצידן ביצה קשה שבושלה כל הלילה וצלחת רסק עגבניות. מנה גדולה ונדיבה, שמספיקה בקלות לשני אנשים. ואנחנו אמנם חילקנו אותה לשתי צלחות.


המנה השנייה נקראת "ביצי עין ופתות". החלק של הפתות היה תערובת חמה וטעימה של פיסות פיתות תימניות שבושלו ברוטב של סמנה ודבש. לצד הפתות היו שתי ביצי עין, שהוכנו בדיוק במידה הנכונה. גם המנה הזו הייתה גדולה ונדיבה.


את אפשרויות הקינוח ייצגה צלחת צבעונית ועליה דוגמיות מעוגה על בסיס של שמן זית ומעוגת פירות.

עם הקינות הגיעו פינג׳ן של קפה שחור, שמבושל במקום וקומקום ישן של תה, שאפשר לקבלו עם חוואיג׳ או נענע.


זמני הפתיחה של המסעדה הזו הם רק ימי שישי ושבת, מהשעה 08:30 בבוקר ועד ארבע אחרי הצהריים, שאז נגמר הכול.

כתובת:

רחוב בן יהודה 7, תל אביב

טלפון: 050.661.3388

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

SUBSCRIBE VIA EMAIL