• Rafi Sirkis

מוצרים הודיים חדשים של חברת "נפטון"

"נפטון", חברת המזון והתבלינים מהדרום, מרחיבה את סדרת המוצרים ההודיים שלה ומשיקה שלושה מוצרים שכמעט ולא ניתן היה להשיג עד היום בישראל:

· פאני פורי

· פאפאד

· פאפאד כמון

האוכל ההודי אהוב במיוחד על הצרכנים הישראלים – יעידו על כך מסעדות רבות המתמחות באוכל הודי הפרוסות ברחבי המדינה. אלא שאת המוצרים מהמטבח ההודי, להכנה בבית, כמעט ולא ניתן להשיג ברשתות השיווק הישראליות.


חברת "נפטון" לקחה על עצמה את המשימה לשנות את המצב והיא משיקה כעת מוצרים חדשים בסדרה ההודית. זאת אחרי שהביאה לישראל מוצרי יסוד הודיים כמו: גראם מסאלה, צ'טני מנגו, צ'טני שזיף, טנדורי בתבלין וברוטב, מסלת דגים ועוד מגוון תבלינים אשר מזוהים עם המטבח ההודי.


המוצרים החדשים שמושקים רשמית:

פאני פורי

זהו מאכל רחוב הודי בגודל כדור פינג-פונג, חלול. המוצר נמכר כעיגולי בצק קטנים ונוקשים, שאינם ניתנים

לאכילה.

את עיגולי הבצק צריך לטגן במחבת עם שמן חם מאוד בעומק של כ-2 סנטימטר. מכניסים כמה עיגולי בצק לשמן והם מייד מתנפחים. חשוב לעמוד ליד המחבת עם כף ולשפוך על הכדורים מהשמן החם מלמעלה. הם צריכים להגיע לגודל של כדור פינג-פונג , ואז מוציאים אותם לצלחת על מגבת נייר.

אם השמן לא מספיק חם, ומוציאים את הכדורים מוקדם מדי הם מלאים בשמן חם.

כאשר מכינים אותם נכון – אין בהם טיפת שמן.


השלב הבא הוא לפרוץ חור בראש הכדור באמצעות ידית של כפית.


והשלב האחרון הוא למלא את הכדור במלית.

המלית יכולה להיות גבינת קוטג', גבינה ממותקת, ואפילו בקונפיטורה של פירות.


לחילופין אפשר למלא את הכדורים במליות פיקנטיות מתפוחי אדמה.


אוכלים את הכדור בשניים-שלושה ביסים ונהנים מפריכות הכדור ומרכות המלית.


צילומי הכנה: רפי סירקיס

תכולה: 140 גרם

מחיר : 15.90 ₪


פאפאד

זהו מאכל מסעדות הודי, המוגש כאפטייזר לפתיחת ארוחה. הוא מוגש חם ופריך, בעובי דק מאוד.

הוא מוגש עם רטבים הודיים כמו צ'אטני, ולפעמים שוברים אותו מעל סלט במקום קרוטונים.


המוצר נמכר כעיגולי בצק נוקשים, בקוטר של כ-10 סנטימטר, שאינם ניתנים לאכילה.


את עיגולי הבצק הנוקשים אפשר להכין באחת משלוש דרכים:

1.מטגנים כל אחד בנפרד בשמן עמוק חם, כמו את הפני פורי. בעזרת מלקחיים הופכים את הפאפאד פעם-פעמיים בשמן החם מספר שניות. עיגול הבצק מתנפח מעט, מלבין ומסתלסל, ומקבל מרקם קריספי. אם ממשיכים עוד קצת – הוא משחים.


2. מחממים את עיגול הבצק על אש פתוחה. גם כאן צריך להפוך במלקחיים ולא לשרוף.


3. מחממים את הבצק על מחבת יבשה או משטח מתכת שמניחים על הלהבה. גם כאן צריך להפוך במלקחיים ולא לשרוף.


הפאפאד של נפטון מורכב מקמח עדשים וקמח אורז.



תכולה : 200 גרם

מחיר : 15.90


פאפאד כמון

פאפד כמון של נפטון מורכב קמח עדשים מתובל בכמון.

מכינים אות בדיוק כמו את הפאפאד הפשוט.

תכולה : 200 גרם

מחיר : 15.90 ₪


כשרות:

פרווה למהדרין בהשגחת בד"צ העדה החרדית