• מגזין רות סירקיס

מוסקטו של היוצר: יין לבן מבעבע מתוק בבקבוק כחול

יקב היוצר מציג את מוסקטו -- יין לבן תוסס עם טעם מתקתק, קליל, ריחני ורענן, הנמכר בבקבוק כחול יפהפה.

צילום: יח"צ

היין מיוצר באזור Lazio שבמרכז איטליה, כשמונים קילומטר מדרום לרומא, בחלקות הנמצאות לאורך חופי Ulysses של הים הטיראני, בערך בחצי הדרך לנאפולי.


זן הענב הוא מוסקט קנלי - זן מקומי של ענבי מוסקטו לבנים הגדל באזור זה. זן ענבי המוסקטו שייך לאחד מזני הענבים הוותיקים ביותר בעולם ויש הסבורים שבמקור מוצאו במזרח התיכון, והוא שימש לעשיית יין עוד בימי יוון הקדומה.


לשם בחירת הכרמים המושלמים שיביאו לידי ביטוי את חזונו, ערך פיליפ ליכטנשטיין, יינן היקב, חיפושים באיטליה ואיתר את הכרמים המתאימים במדויק ליצירת המוסקטו המבעבע המושלם. באזור זה, בעיירה Terracina נמצא היקב של Cantina Sant Andrea ממנו בא היין .


צילום: אינטרנט

רבים מיינות המוסקטו התוססים המיוצרים באזור זה נמכרים בבקבוקים כחולים. חלקם בבקבוקים עם סגירה הדומה לסגירת בקבוקי שמפנייה וחלקם עם סגירה בפקקי שעם רגילים.


בטעימה, לאחר צינון במקרר, אפשר היה לזהות טעמי דבש, תפוח ומישמיש וגם של שזיפים מיובשים וצימוקים. היין מתאים ביותר כיין קינוח, וגם כיין שכף ללגום ממנו, סתם אחרי הצהריים. יש ביין רק 6% כוהל, ולכן גם ילדים יכולים ליהנות ממנו.


צילום יח"צ

יינות היוצר מופצים ונמכרים ברחבי העולם ומהווים עדות וחותם איכות לתעשיית היין הישראלית. טעמו הנגיש של היין ומגוון הזנים קולעים לטווח רחב של קהלים ואוהבי יין מכל העולם משבחים אותו. זהו יקב משפחתי ותיק מהגדולים בישראל שנוצר משיתוף פעולה בין משפחת שור, משפחת הייננים הוותיקה בארץ, המייצרת יין החל משנת 1847, לבין פיליפ ליכטנשטיין, יינן צרפתי בעל שם עולמי שעלה לישראל עם החלום לייצר כאן יין איכותי.



יקב ארזה הוא יקב משפחתי ותיק מהגדולים בישראל שנוצר משיתוף פעולה בין משפחת שור, משפחת הייננים הוותיקה בארץ, המייצרת יין החל משנת 1847, לבין פיליפ ליכטנשטיין, יינן צרפתי בעל שם עולמי שעלה לישראל עם החלום לייצר כאן יין איכותי. היקב מייצר כיום למעלה מ- 4 מיליון בקבוקים בשנה המשווקים ברשתות השיווק השונות ובחנויות היין. בשנים האחרונות נטע היקב כרמים בכל אזורי היין המובחרים בארץ החל מהגליל העליון בצפון ועד רמת הנגב בדרום מתוך הבנה כי בכל חלקה מתקיימים תנאי גידול עם מאפייני פרי שונים, המתאימים לסוגי יין מגוונים. כל כרמי היקב עומדים תחת פיקוח קפדני של צוות היקב בכדי לוודא תנאי גידול מיטביים לכל גפן וגפן.


כשרות:

היין מיוצר ומבוקבק באיטליה בהשגחת U)P) ובד"צ "בית יוסף", באישור הרבנות הראשית לישראל.


מחיר מומלץ לצרכן:

39.9 ₪ .


להשיג:

בחנויות היין המובחרות.

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

SUBSCRIBE VIA EMAIL