top of page
  • Rafi Sirkis

מאפים לראש השנה של האופה דניאל גינסברג

דניאל גינסברג אופה במאפייה שלו לחמי מחמצת בתסיסה ארוכה. אלו לחמים שתופחים לאיטם, בתהליך ארוך שמייצר טעמים מיוחדים ויתרונות בריאותיים. הוא גם מכין מאפים ועוגות עם דגש על בריאות.

לכבוד ראש השנה שלח אלינו דניאל שלושה מיני מאפה נהדרים:

🌱 חלה מתוקה ועגולה, בשלושה צבעים, עשויה קמח כוסמין.

🌱 עוגת דבש.

🌱 לחם לתת שעורה ללא שמרים.


תיאור המוצרים



חלה מתוקה ועגולה עשויה קמח כוסמין, בשלושה צבעים

החלה מחולקת לשלושה צבעים. כל בצק בצבע שונה:

· בצק אחד הוא של קמח כוסמין ללא תוספת.

· הבצק השני מכיל חליטה של פרח האפונה הכחולה שמיוחסות לו סגולות בריאותיות והוא נפוץ במזרח אסיה.

· הבצק השלישי מכיל מחית של דלעת אפויה שמעניק נגיעה של טעם וצבע.


השילוב של השלושה מכוון לייצר עושר צבעוני וחגיגיות בחלת כוסמין בריאה וטעימה לראש השנה.

מחיר החלה: 30 ₪




עוגת דבש


זוהי עוגת דבש מסורתית המכילה תבלינים חמים:

ציפורן, ג׳ינג׳ר ומוסקט.


העוגה מקושטת בפרוסות דקות של שקדים ובמקטעים של חלת דבש.


מחיר העוגה: 48 ₪



לחם לתת שעורה ללא שמרים.

הלחם עובר תסיסה טבעית של 48 שעות (ללא שמרים).

יש לו מרקם עסיסי ומלא


מחיר הלחם: 33 ₪


הזמנות

הזמנות לחג ניתן יהיה לבצע החל מה-3 ועד ה-12 בספטמבר.

ניתן לבצע הזמנות אונליין באתר: www.ghinsbread.com

ניתן לבצע הזמנות בטלפון 050.538.3030


אספקה

ניתן לקבל את המוצרים במשלוח עד הבית בתשלום דמי משלוח (25-40 תלוי במרחק).

ניתן לקבל את המוצרים באיסוף עצמי ממעדניית קנטין

בכתובת רחוב אבא קובנר 5, במרכז קניות קטן בשכונת כוכב הצפון


על דניאל גינסברג

כמו הלחמים שהוא אופה - גם דניאל לקח את הזמן להבשיל ולהפוך את אמנות אפיית הלחם מתחביב למקצוע. את הקריירה שלו עשה דניאל בהייטק ואפיית לחם הייתה לאורך למעלה מעשרים שנה רק תחביב.

בנסיעות עבודה, הזדמן לו להכיר עבודה של אופים באירופה בארה"ב וגם במזרח אסיה. בכל מפגש כזה הוא התאהב עוד קצת באמנות אפיית הלחם. בפלא שמתרחש כשמגדלים את המחמצת, שיש בה חיים, בתערובת של קמח ומים. בעולם האינסופי של טעמים, צורות ומרקמים שמתקבלים.


אצל דניאל הלחמים עוברים תסיסה של 24-60 שעות.

במאפים ובעוגות הדגש הוא בריאותי: שימוש בקמח כוסמין, מתיקות מופחתת, שימוש בחומרים טבעיים והימנעות ממשפרי אפייה, חומרים משמרים ותוספים למיניהם.


בדומה ליין, גבינה או בשר מיושן, תסיסה ארוכה מייצרת מנעד טעמים רחב. בלחם שתסס שעות רבות נוצרים טעמים מגוונים ועשירים.

גם סוג הקמח משפיע על הטעם. דניאל משתמש בקמח כוסמין, שיפון גרמני, מניטובה וגם בקמחים עתיקים בהם איינקורן, אמר וחורסאן.


על המחמצת שלו אומר דניאל: "אני עושה שימוש במחמצת אורגנית עתיקה אותה הבאתי במיוחד מאיטליה. מקורה עוד בתקופת ימי הביניים. עם השנים מגוון שמרי הפרא והחיידקים שבמחמצת, התרחב גם לשמרי פרא וחיידקים מהסביבה המקומית שלנו. התוצאה היא לחמים בריאים בעלי טעמים ייחודיים ועשירים בצורה יוצאת דופן."


Comments


bottom of page